sobota 1. října 2022

projít krásou




aneb neprodejní výstava fuchsií. O zahradnictví Petro jsem už tady psala několikrát, naposledy článek tady. Včera to nebyl klasický nájezd na zahradnictví, protože ještě nemám podzimní výzdobu, nakonec byl totiž výběr vřesů trochu upozaděný. Když jedete na místo, kde se navzájem znáte spoustu let a nejen jako nakupující a prodávající, strávíte více času povídáním. 
Včera jsme ještě stihli i výstavu fuchsií, která se začíná likvidovat. Zahradnictví je odborníkem na fuchsie, kterých mají okolo 900 druhů. 
Výstava je obrovská a já nafotila mraky fotek a doteď jsem z nich vybírala na blog. I tak jejich hodně, ale snad se vám procházka krásou budu líbit jako mně.
Mějte krásný barevný den a vstřebejme si barvy na zimu.

P.S. Rozloučení s majitelkou, známe se už opravdu několik let: nejraději bych vám dala spoustu fuchsií domů. Ale vám raději až na jaře.
Zná naše zahradnické a pěstitelské schopnosti, i když za krásu letošních surfinií, které jsme si odvezli ze zahradnictví na jaře, fotky jste viděli, v oknech jsme dostali pochvalu.
Prý jsme se krásně starali. Na to můj muž opáčil: no ani moc ne... Zalévali a hnojili.

























6 komentářů:

  1. Marti, krásné kytičkové fotografie ! Fuchsie mám moc ráda, květy jsou jak malé zvonečky. Přeju příjemný víkend, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, krásná výstava. Potěšila jsem si oko. Dík za reportáž. Jen mne mrzí, že jsem o prázdninách ( na Mělníku) nestihla navštívit zahradnictví Petro. Tak snad příští rok. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fuchsie, Marti. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Fuchsie miluji. Děti jim říkají princezničky. V zahradnictví Petro jsem mnohokrát objednávala. Oni mívali na webu i dobré návody na pěstování.
    Teď už si vystačím s těmi mnoholetými rostlinami, co mám doma.

    OdpovědětVymazat
  5. Zasnila jsem se. Moc ráda fuchsie fotím, mají zajímavé květy. A je jich tolik různých... ani bych nevěděla, kterou si vybrat. Hezké fotografie.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, nádhera! Fuchsie mám moc ráda, letos tedy ne, ale jinak jsem je roky měla na terase...
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.