čtvrtek 29. února 2024

filmové okénko


Po krátké době opět tip na dobrý film. Tentokrát Elvis. Přiznávám, že zrovna životopisné filmy nějak zvlášť nevyhledávám, ale Elvise nám doporučila dcera, která jej viděla v kině víc než před rokem. Mému muži se povedlo jej vyhledat, a tak jsme měli minulý týden opět domácí kino. Film nás úplně pohltil a líbil se nám víc než Bohemian Rhapsody, film, o kterém jsem tady básnila v roce 2018, kdy jsme na něm byli v kině. 
Elvis je opět film na filmové plátno, ale už ho v kinech nedávají. Přesto to byl velký zážitek i doma z pohovky. Film o životě a hudbě Elvise Presleyho je postaven na vztahu s tajemným manažerem Tomem Parkerem. Tuhle roli slizouna hraje Tom Hanks, kterého jsme v první chvíli ani nepoznali. Úžasná práce maskérů. A příběh po celý film vypráví právě manažer, kterého ve většině chvílích nenávidíte a vidíte jej jako prolhaného a sebestředného člověka, kterému jde v první řadě o peníze a Elvise ždímá až do samotného konce. Nicméně Elvise objevil, bez něj by se neprosadil, ale dle mého názoru jej i zničil. Film ale je opravdu poctou velké osobnosti, kterou miloval celý svět a Elvis bezesporu velkou osobností byl. Film zachycuje život Elvise tak, jak jsme jej neznali. Elvise úžasně ztvárnil Austin Butler a věříte mu každé slovo a každý pohyb. 
Film rozhodně stojí za to. Na závěr obvyklý stručný obsah.


Film Baze Luhrmanna Elvis o životě a hudbě Elvise Presleyho (Austin Butler) z pohledu jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem (Tom Hanks). Příběh se zabývá složitou dynamikou mezi Presleym a Parkerem, která trvá více než 20 let, od Presleyho vzestupu ke slávě až po jeho nebývalou slávu, na pozadí vyvíjející se kulturní krajiny a ztráty nevinnosti v Americe. Ústřední postavou této cesty je jedna z nejvýznamnějších a nejvlivnějších osob v Elvisově životě, Priscilla Presleyová (Olivia DeJonge). (Vertical Entertainment)

Biografie jedné z největších ikon hudebního průmyslu – Elvise Presleyho (Austin Butler). Film popisuje život a hudbu této legendy na pozadí komplikovaného 20letého vztahu s jeho manažerem Colonelem Tomem Parkerem (Tom Hanks) od Presleyho začátků až po jeho hvězdnou slávu. Ústředním bodem této cesty je jedna z nejvýznamnějších a nejvlivnějších osob v Elvisově životě, Priscilla Presley (Olivia DeJonge). (jorgus)

zdroj Elvis (2022) | ČSFD.cz (csfd.cz)


Mějte pohodový den.


6 komentářů:

  1. Marti, ten film je asi úchvatný. Navíc písničky Elvise jsou všechno už klasika, která se pořád dobře poslouchá. Životy těchto hvězd bývají divoké a plné falše lidí, kteří chtějí na jejich talentu získat i něco pro sebe, mnohdy přilnou i k drogám, kvůli spoustě podrazů. Užijí si sice slávy, ale i depresí a mnohdy nemají ani soukromí, protože je pořád někdo pronásleduje a shání senzace. Životy hvězd nejsou záviděníhodné. Přeji ti hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. Takové filmy mám ráda. Zkusím si ho vyhledat.
    Díky za tip a měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Je fakt, že z Hankse poznávám jen oči! Vím že měl film velmi dobré recenze a byl pořijatý fanpoušky velmi nadšeně, ale pro mě je ta Bohemian Rhapsody, byť plná nepřesností stejně No.1

    OdpovědětVymazat
  4. Martino, asi pěkný film, Elvis byl pro nás spolu s Beatles něco úžasného. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, film jsem viděla. Moc se mi líbil. Elvis Presley mě "oslovil" už v mládí a já dodnes vzpomínám, jak jsem ladila Radio Luxemburg a čekala, až zazní jeho Chicago. Dodnes mám při té písni husí kůži.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, pořád jsem ho neviděla, ale určitě chci!
    Děkuji za nakopnutí a přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.