pátek 5. dubna 2024

zahradní



Tak třešeň rozkvetla celá do jednoho dne potom, co jsem vyfotila první květ. Rozkvétala před očima jako ve zrychleném filmu, nepamatuji si to z minulých let. Možná jsem si jen nevšimla. Tohle jsem fotila před pár dny, dnes je rozkvetlá ještě víc, jen neslyším žádné včelky...
Koupili jsme si po letech azalku, vzpomněla jsem si, jak nám krásně kvetla léta v květináči u našeho minulého domu. A ještě přidávám modřence. Tráva se už sice sekala, ale těmhle ostrůvkům se sekačka vyhnula.
Dnes květy třeba pro radost.
Mějte pohodový den.




5 komentářů:

  1. Marti, ta azalka je nádherná!
    Jarní exploze je v plném proudu.
    Přeji krásné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Azalka je. Moc krásná. Modřenců mám také plný záhon a kvetou snad všechny. Je to část roku, kterou mám nejraději. Přeji ti krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, máte moc pěknou podívanou z okna. Modřence si chci sehnat, protože jsem je měla ( ne mnoho ) před domem a nějak jsou pryč.To se to pije kávička na zahrádce? Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, krásně to u vás kvete. Třešeň se strojí do bílé a je jako nevěsta, azalka je nádherná a modřence? Kdysi jsem nadšeně uvítala tři cibulky od své kamarádky a teď ho máme úplně všude. Je to vyloženě plevel. Množí se rychle, jednak malinkatými cibulkami, které se tvoří kolem té hlavní, ze které kvete, ale bohužel také semínky z odkvetlých květů. A tak zatímco jsem se kdysi radovala, dnes ho likviduju, bohužel ne moc úspěšně.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  5. Ta vaše třešeň se tedy umí vyšňořit. Azalku máš taky krásnou. Já si stále říkám, že si ji pořídím, no ale jaksi stále skutek utek. Modřence se u nás taky modrají.
    Hezký víkend, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.