pátek 9. března 2018

hnízda s kukuřicí a balkánským sýrem


Na tento svůj recept, tedy nic objevného a ani světoborného, ještě z pravěku, kdy nebyl internet, jsem dávno zapomněla a připomněla mně jej před časem dcera. 
Vzpomněla si na něj a tuhle večeři dělá. 
Já jsem tohle naprosto jednoduché, zdravé a dobré jídlo, které naše malé děti milovaly, dávno vytlačila. Byla to skvělá a rychlá teplá večeře, když jsem večer přilítla z banky a zrovna nevařil můj muž.
Vždy jsem na to používala italské těstoviny, kterým říkám hnízda. Asi se jim říká jinak, ale mně hnízda připomínají. Jsou na tenhle pokrm dle mého nejlepší.
Uvařím těstoviny a na oleji osmahnu a trošku podusím mraženou kukuřici, nikdy jsem v tomhle pokrmu nepoužila jinou zeleninu. Do zapékací mísy s trochou oleje vložím uvařená hnízda a promíchám s kukuřicí. Použiju minimálně dva druhy sýrů, ale balkánský vždy. Na tavené sýry, které jsem rovněž přidávala, jsem zapomněla. Tak příště. Tentokrát jsem nastrouhala a vmíchala eidam a nahoru rozdrobila balkánský sýr. Trochu pokapala olejem a dala zapéct do vyhřáté trouby asi na deset minut, než se balkán roztavil. Kromě soli jsem nepoužila žádné ingredience, jen na ozdobu pažitku.
Znovu říkám, nic světoborného to není. Ale rychlá a velmi dobrá večeře.
Hezký víkend všem.

P.S A nezapomeňte na hru o malý dárek.

12 komentářů:

  1. Taky nemám tušení, jak se jmenují po italsku, ale mám je ráda, třeba jen tak z kastrolu suché, mňam.

    OdpovědětVymazat
  2. To je takový jednoduchý a rychlý recept a já ho vůbec neznám. :-D Hrůza, ale háčkuji si ho do seznamu, protože takových není nikdy dost. A těstoviny já mám moc ráda... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, přesně tak, je to jednoduché, já dělám různé varianty s těstovinami a toto jsem si fakt vymyslela ještě v 90tých letech, když byly děti malé. Hezký večer.

      Vymazat
  3. Proč ne! Těstoviny máme u nás moc rádi, jen se snažím recepty obměňovat, aby to nebylo stále dokola. Tak moc děkuji!
    Marti, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, taky dělám různé varianty. K tvému minulému příspěvku ke hře odpovím tady, nikdy neodpovídám v soutěži, aby byly komentáře přehledné. Já bych tě do losování ráda zařadila, a když uspěješ, můžeš mít pro někoho dárek, komu lednice magnetizuje :-) Měj krásný víkend.

      Vymazat
  4. Tiež nedám dopustiť na originál talianske cestoviny a ich čo najjednoduchšiu prípravu ... u nás vedie aglio olio ... Ale veľkú chuť mám aj na tieto tvoje hniezda ... :))) Marti, pekný zvyšok večera ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, hnízda vyzkoušej, já je mám moc ráda. Měj krásný večer.

      Vymazat
  5. Rychlé večeře jsou v týdnu třeba, takže inspirace nikdy neškodí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já už sice úplně nemusím, páč většinou dělám teplé obědy, ale i tak někdy teplé večeře dělám.

      Vymazat
  6. Mám ráda těstoviny na všechny způsoby. Takže Tvůj recept zkusím.
    Měj prima víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.