neděle 4. března 2018

quoridor...


Hru s tímto názvem, kterou prodává nejen Albi, jsme dostali k vánocům a už jsem tady o ní psala. Hrajeme ji docela často a já už jsem nad mým mužem omylem i několikrát vyhrála. 
Asi nebyl ve své kůži... Několikrát jsem jej prosila, aby mě nechal vyhrát, a musím říct, že se i snažil, ale prý mu to nejde. Nicméně hra mě baví, i když prohrávám.
V sobotu u nás zněl všude smích našich vnoučat, tentokrát těch větších - Lucinka a Tomášek. 
V Lidlu na eshopu jsem jim koupila hru Lodě, Trochu tuto hru znaly, tak si s ní hrály většinu času. Trochu mi vadí, že je hra údajně určena od 3 let, to jsem přitom myslela i na menší vnoučata 3 a 5 let, protože jsem koupila hru ne jako dárek, ale k nám domů, aby bylo s čím si hrát. 
Pro tak malé děti to rozhodně není, musí znát i abecedu. 



I obě děti 6 a 8 let s tím měly zpočátku problém, než jim to syn vysvětlil. 
Nejlépe se hraje na zemi, takže se roztáhla v obýváku velká deka, mimochodem tu naprosto nesnáším, neladí mému oku, já bych si ji nikdy nevybrala, ale na hraní byla dobrá.


Quridor je naopak určen od 8 let a nemyslím si, že jsou děti schopné tuto vcelku strategickou hru, která je hodně o přemýšlení, hrát. Nicméně děti to chtěly zkusit. Hru jsem vysvětlila a nějak jednu hru dohrály a nekontrolovala jsem, jak hrály. No spíš si vyzkoušely, že je už nebaví. 
Aspoň nám ji nezničí :-)
Tak to byla malá sobotní reportáž od nás doma.

8 komentářů:

  1. Lodě samozřejmě znám (na ty je nejlepší čtverečkovaný papír :-)) a nikdy by mi nenapadlo, že ji někdo mohl nabízet jako hru pro předškoláky - zřejmě je to jen označení toho, že se předpokládá, že děti 3+ nesnědí ty hrací dílky :-D. Quoridor ale neznám. A jestli je to strategická hra, tak bych v ní s manželem určitě prohrávala (nejsem stratég a narozdíl od něj neumím mysled dopředu), tak po ní ani moc netoužím ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já jsem stejná, můj muž dokáže myslet hodně dopředu, je to analytik, já tohle myšlení nemám, ale i tak mě ta hra baví a nevadí mi, že prohrávám, bystří to mozek :-) Jo ty lodě mě taky překvapily. Je to úplně stejný, jako jsme hrávali jako děti. Hezkou neděli.

      Vymazat
  2. Kdo si hraje... Však to znáš!
    U nás se doteď (všichni dospělí) hraje scrabble!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, scrabble doma nemáme, i když jsme ho už někde hráli. Ale teprve teď máme čas na hraní, tak možná na něj dojde.

      Vymazat
  3. Určite to bolo príjemné popoludnie ... Lode sme tiež hrávali na štvorčekovom papieri ... raz ma pri nej načapal profesor na hodine dejepisu ... oj ako som sa hanbila ... :))) U nás hry už vôbec nejdu ... deti odrástli, vnúčence nie sú ... raz začas si dáme žolíka ... Marti, maj sa fajn ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, já jsem vůbec nevěděla, že jsou to ty samé lodě, které jsme hrávali. Jen mě to zaujalo a riskla jsem nákup vzhledem k nízké ceně. Jsem ráda, že jsem se trefila. Měj pěkný den.

      Vymazat
  4. Tak my jsme zatím u modelíny, tak si budu muset počkat...
    Krásný týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, Soptíček je ještě malej. To hledání něčeho kreativního tě teprve čeká. Blondýnko, pěkné dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.