pondělí 13. listopadu 2017

co se v týdnu nevešlo




Nevešla se Justýna.
Od svých dosud nevysvětlených letních útěků z domova se velmi změnila. Už jsem psala, je mazlivá, musím ji chovat a nosit a taky je velmi drzá. 
Chodí po stole v obýváku anebo na něm spí, což dřív nedělala. Je skleněný, takže nemyslím, že by byl pohodlný. ale jí se to líbí.
A my, potom co jsme se s ní v létě už málem loučili, ji necháváme a otíráme upatlaný stůl několikrát denně. 
Ona nám za to oplácí láskou a tulením a mazlením.
Na té první fotce vypadá jako trošku naštvaná, ale modelku chvíli dělala. Navíc takový výraz většinou má, i když se na mě usmívá. 
Někdy jí říkáme sova. Na zahradě sedíc na pařezu tak často vypadá.
Vždy mi připomene jeden vtipný obrázek, který jsem kdysi zahlédla na facebooku. Kočka sedící na stromě v podobné pozici jako Justýna na první fotce a pod tím text:
Seru na všechno, dnes jsem sova :-)



U nás se lenost nevyplácí. Tentokrát v tom nejedu já. Bylo zapotřebí uklidit do patra do šatny vatelín a můj muž byl aktivní, i když  nevěděl přesně kam s ním, tak jej položil na chvíli před šatnu na zem.
No a už jej nebylo možné uklidit několik dalších hodin.


Houby nejsou, tak jsem v týdnu nakládala na kyselo žampiony. K dostání, pokud vím, jsou pouze ve slaném nálevu. Už jsem je nakládala podruhé, ale nevěděla jsem, jaké to bude, tak je prezentuji až teď. Jsou výborné a nejsou mazlavé jako nakládané houby. 
Ta první várka už samozřejmě není.


Přes víkend jsem šila nahřívací polštářky plněné pšenicí. A protože jsem měla moc krásné designové látky, bavilo mě to, i když to není tolik kreativní jako patchwork.
Hezký týden všem a nezapomeňte se připojit do hry o dárky. Čas máte do pátku 17. listopadu.

13 komentářů:

  1. Marti, musím poděkovat za tvoje komentáře, které píšeš pod moje články. Omlouvám se moc, že jsem tak nepořádná a neozývám se. Nahlížím k tobě a slibuji si, že už už napíšu pár slov. Nikdy to nestihnu. Snad mi to brzy výjde, mám pořád plno starostí, snad bych ti to raději napsala do mejlíku, ale nemám ho. Pozdravuju Květa

    OdpovědětVymazat
  2. Justýna je fešanda. Věřím, že žampiony takto naložené jsou dobré. Nahřívací polštářky mají prima dezén.
    Už jsme se dnes zkontaktovaly, ale i tak Ti ještě jednou přeji hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, viď, je kouzelná. Na to že je jí deset... Měj se krásně a ještě jednou děkuji za dnešní radost.

      Vymazat
  3. Justýnka je prima manekýna, vypadá pěkně, a mazlivost je přece od zvířátek upřímná, asi v létě zažila zlé lidi, tak si Vás hýčká. K nám na chaloupce chodí takové větší kotě a je mazlivé jako hrom, tulí se a přede jako o závod :D. Žampiony vypadají tuze jedle, máš zásobu na zimu. Měj též pěkný týden, my máme válecí :D Maryša :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, to je zásoba asi tak na dva týdny, na zimu rozhodně ne. Můj muž miluje kyselé, takže do zimy budu nakládat ještě několikrát :-) Tak pěkný válecí týden, i to je zapotřebí, tak si ho užij.

      Vymazat
  4. Vždyť už jsem to psala minule, není to Justýna. :O) Hi, hi. Ale je to milé, že je víc mazlivá. Naše Terri po štěňatech je také víc mazlivější. :o)
    Krásný večer přeji. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, nech toho :-)! Už ji pozoruju a zkoumám, ale podívej se na ty tlapky, každá jiná. Takové má jen Justýna :-) I tobě přeji hezký večer.

      Vymazat
  5. Ty látky jsou opravdu moc pěkné, věřím, že se z nich hezky šilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, taky se mi moc líbily. Jsou to zbytky z designových látek, takže většinou už nestojí moc peněz.

      Vymazat
  6. Marti,Justýnka je nádherná .Takovou kočindu jsem ještě nikde neviděla. Přeji krásné dny.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, ano je zvláštní zbarvením a ještě má britský předky, takže je velká. No mě podobnou kočku poslal někdo přes facebook a kdyby neležela na křesle, které nemáme, myslela bych si, že je to Justýna :-) Tohle zbarvení se i nějak přesně jmenuje, nepamatuji si to, ale myslím, že je celkem vzácné, protože na živo jsem podobnou ještě neviděla. Také přeji pohodové dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.