sobota 25. listopadu 2017

vadí nevadí


Každý den hrajeme s Justýnou hru vadí nevadí.
Mně to vadí, jí to nevadí.
To, že se mnou píše na počítači, tedy spíš do mě drká, projde se párkrát po klávesnice a vymaže zprávy, které jsem právě pracně vytvořila, na to už jsem si zvykla a někdy bych to mohla i zařadit do kategorie nevadí.
To, že vleze do každé právě odložené krabice a je jedno, zda je na zemi či nahoře na kuchyňské lince od právě vyloženého balíku, je rozhodně kategorie nevadí. Je roztomilá a hned ji fotím. Už si na foťák natolik zvykla, že jakmile si všimne, že na ni mířím, okamžitě přestane s právě započatou činností jako očista a začne pózovat. Jako malé dítě. Nechápe, že já jsem chtěla právě ty momentky.
To se mi podaří, jen když se v krabici uloží a usne.


Už mi přestalo i vadit, že teď nově se mnou šije. Vůbec jí nevadí hluk stroje, pozoruje, jak člunek kmitá sem a tam připravena zasáhnout, kdyby se něco dělo. 
Musela jsem si stroj posunout, páč jsem se bála, že jí přišiju ocas anebo vousky. 
Můj muž ji při této činnosti narychlo zachytil. 
Fotky nejsou nic moc, byla dost tma, ale jako předmět doličný stačí.


Tento týden ovšem další novinka. Zatím ji řadím do kategorie vadí.
Jakmile si připravím na stůl látky a šablonu na patchwork, okamžitě přiběhne, vyskočí si na židli a začne mě pozorovat a vyčkává. 
Jakmile je na stole dost odložených odstřižků látek, vyskočí, lehne si na ně a začne se válet na zádech a předstírá, jak moc je roztomilá.
Začnu ji hladit a ještě jsme pořád v kategorii nevadí.
Z vyřezaných a sešitých kousků začnu sestavovat vedle na šabloně vzor a vždy mám mnoho pokusů, než sestavím to, co se mi zdá přijatelné. 
Justýna pořád vyčkává. Jakmile si odstoupím, abych si dílo prohlédla, okamžitě přejde z pole nevadí do pole vadí a lehne si na právě dokončenou sestavu. Začne se samozřejmě převalovat a trochu zamíchá kartami. A já nemůžu přijít na to, jak to původně bylo.
Na její obranu musím říct, že mě překvapila, jak moc všemu rozumí.
Stačí říct jednou dvakrát Justýnko, tady ne, to já potřebuju, zvedne se přejde zpátky na stranu nevadí. Chvíli posečká, až vytvořím další návrh, jé ten je dobrý, toto možná nechám, a je tam znovu.
Na facebooku jsem objevila Zlatá pravidla pro kočky.
No přesně Justýna. Ještě tam ovšem jedno pravidlo chybí. Možná, že je jen naše.
Panička má ráda, když ji doprovázíš na toaletu a asistuješ jí. Už konečně přestala zavírat dveře, páč ví, že budu tak dlouho škrabat a ona se bojí, že dveře zničím, až konečně otevře a pustí mě.
Mějte hezký víkend s mazlíčky i bez nich.

10 komentářů:

  1. Ta pravidla pro kočky mne pobavila.Nemají chybu. :-)
    Justýna se podle nich řídí, protože ví, že je to tak správné.
    Hezký víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u těch pravidel jsem se taky bavila :-) Vlastně na ten popud jsem napsala o Justýně. I tobě pohodový víkend.

      Vymazat
  2. Marti, tvoje Justýna je prostě rozkošná. Taky toužím po kočce, ale naše dlouhodobé odjezdy mě od takového rozhodnutí odvádí..snad jednou.. Jinak Ti chci moc a moc poděkovat a jakmile se dostanu na poštu, tak se budeš zase moct těšit ty.Měj se moc krásně. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, ano je rozkošná a přináší nám hodně radosti. Děkuji za zprávu. Měj se hezky.

      Vymazat
  3. Marti, je hezké, že Justýne je neustále ve tvé blízkosti. :o) Ale také bych se bála, aby do stroje nesáhla, nebo abys jí nepřišila ten ocásek. :o)
    Krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, ona se teď furt motá kolem mě a plete se doslova pod nohy, když se objevím v kuchyni a začnu něco krájet. Je to cibule, ale ona čeká masíčko :-) No je s ní legrace. Hezkou neděli.

      Vymazat
  4. Dobrý večer,Marti já jsem hrála a hraji vadí nevadí co jsme s manželem s pejskama.Nejnáročnější to bylo když jsme měli tři výmarandy a v kuchyni jsem vařila a všechny byly se mnou.Překračovala jsem atd.Dnes mi dělá asistenci bordo doga a to je kus psa.Ale nikdy i když mě to vadilo jsem je nehubovala.Myslím si,že mě naučily ty moje milovaný holčinky trpělivosti.Justýnka je boží. Mějte krásný zbytek večera.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno Martino, s mazlíčky je legrace :-) Už jsme si říkali s mužem, už nemáme sice doma malé děti, ale máme Justýnu a někdy je to dost podobné :-) Pěknou neděli.

      Vymazat
  5. Jo, tak to mě pobavilo. Kočičí vadí nevadí a jako bonus Životní pravidla pro kočky!
    Kočky jsou páni, málo platné. Pěkné čtení, Marti.
    Hezký večer
    Henrieta

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.