úterý 21. listopadu 2017

věnec


Hned předesílám, že v tomhle já nejedu. 
Věnce fakt nedávám a můj loňský pokus vypadá dobře jen z dálky. 
A když to neumím, tak se obracím na někoho, kdo to umí.
Hledání nebylo až tak snadné, jak by se zdálo. Potřebovali jsme nový venkovní věnec na vrátka, protože ten starý je fakt starý víc než dvacet let, koupený v nějakém marketu, celý umělý, ale celkem pěkný. Vydržel sníh, mráz, déšť, ale už jsme se na něj nemohli ani podívat.
Věnců je všude spoustu, ale nenarazila jsem na venkovní, který by mě zaujal.
Nakonec jsem sehnala a není vánoční, ale celoroční, ale to mi nevadí, moc se mi líbí a věnce na advent jsou u nás tradice.
Koupila jsem na Fleru a v pondělí dorazil a je úchvatný. Původně jsem přemýšlela, že jej na advent nějak nazdobím, ale na živo se nám s mužem tak moc líbí, že nějakým zdobením jej kazit nebudu.
Z čeho všeho je vyroben, najdete na odkaze a je prý vhodný do venkovních podmínek. 
Ale déšť a sníh určitě nevydrží.
Tak umístění musím vymyslet někde pod stříšku, páč na vchodu do domu jeden máme. 
A vlastně je taky celoroční.

10 komentářů:

  1. Moc pěkný věnec. Trochu něco jiného. Pro mne začíná čas věnců. Před léty jsem s nimi začala a svým způsobem si na sebe upletla bič. Nabídla jsem některým známým, že jim udělám věnec adventní na dveře a tak to už zůstalo. Motám a zdobím vždy cca 12 věnců- každý je jiný. Když předávám, připomínám: korpus vrátit :-). Takže v lednu se mi holé korpusy zase vrátí. Baví mne to, jinak bych to nedělala. Jen okolní jehličňany se teď už klepou, protože vědí, že je čeká mnou provedeny sestřih. :-)
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to já právě obdivuju, to fakt neumím. Měj se krásně. Výhru pošlu zítra, dnes zas letím do Prahy stejně jako včera, tak nestíhám.

      Vymazat
  2. Hezké odpoledne, Věruško věneček je hezký, ale na dešti a sněhu by nevydržel a byla by ho škoda. Já si je motám několikrát v roce sama,máme velkou zahradu a keřů a stromů hodně a taky mě to baví.Na branku věším taky věnce,ale už se několikrát stalo, že mi ho někdo sebral.Tak motám bez korpusu a když se bude líbit nenechavci,tak mě to nebude tak mrzet,když ho sebere.U nás v noci napadlo trochu sněhu a ze zahrady na stráni vidím na zasněžený Kozákov.Nádhera.Mějte se hezky.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, my máme věnec na vratech každý rok, ale nikdy ho nikdo neukradl. No možná už za to nestál :-) Ale je pravda, že tam máme i zvonici a o tu jsme se báli a taky je pořád na svém místě. U nás po sněhu ani památky. Hezký večer

      Vymazat
  3. Dobrý večer,Věruško my bydlíme tak trochu na samotě.Sousedy máme z jedné strany blíž,ale z druhé docela daleko a vede kolem nás cesta do lesa na Valdštejn a dál,takže pěší a na kolách .No nechytli jsme nikoho i když už za těch 21let co tu bydlíme nás třikrát vykradli.Do domu se nedostali, máme zabezpečení i bez pejska jsme nikdy nebyli a tak si to musel někdo občíhnout,že je máme přez noc doma a vykradli nám dvakrát stodolu ,sekačku na trávu,křovinořez i kanystr s benzínem a očesali měděné svody a okapy.No co se dá dělat.Policajti ,když jsme nahlásili krádež svodů a okapů tak nám řekli,že jsme měli štěstí,že psi byli zavření a zloděje nepokousali.Dostala jsem záchvat smíchu nad tím výrokem policajta.Máme pozemek celý oplocený.I to je spravedlnost podle zákona ,chránit zloděje ne poškozenýho.Martina
    ,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer Martino, nechtěla jsem napoprvé opravovat, protože to znám, ale už musím, nejsem Věruška :-). Ano, zažila jsem to také. Vykradli mi po roce existence celý butik, ale komplet a policajti mě drželi do noci na policii, brali otisky a testovali, zda jsem si to neobjednala. Jinak jsme nic podobného nezažili, kromě vykradené kabelky na Staromáku v adventní čas, kdy jsme počítali se třemi malými dětmi každou korunu. Ale to je bohužel život. Hezký večer. Pro někoho Martina anebo Marta :-)

      Vymazat
  4. Jé,já se omlouvám. Psala jsem zprávu Věrušce ,Carolina mia a tak jsem byla asi nějaká zblblá.Já jsem taky pro někoho Marta a nebo Martina.Přeji krásný zbyzek večera.Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ať vám dlouho vydrží a dělá parádu.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.