pátek 30. října 2020

naše rána se Sárou



Vstáváme časně a při dodržení našich ranních rituálů jako papání Sáře a kafe pro mě začínáme brzy pracovat. Teda já píšu a Sára se mi válí po pracovním stole, sleduje, jak píšu na počítači, shazuje mi neustále ze stolu propisky, tedy už tam mám jen jednu a jak tak koukám, už nemám dnes ráno zase žádnou, okusuje štětce, shazuje papíry, prostě taky pracuje.
Nesnáším blesk, ale kdybych čekala na denní světlo, tak ji nevyfotím nikdy. 
Jinak nás Sárinka udivuje každý boží den, je chytrá jak opice, všemu rozumí. 
Každé ráno čeká nedočkavě na páníčka, protože páníček vstane a jde se na chvíli ven. Kdyby ji ven nevzal, bude i půl hodiny fňukat za dveřmi, není to mňoukání, to ona neumí. 
Na třešeň leze i přes deštníky, které zpočátku byly překážkou, teď jsou odrazovým můstkem. Už se ale naučila sama slézat dolů, je prostě vytrvalá, zkoušela to tak dlouho a otravovalo ji, že ji musíme sundávat ze stromu, až se to naučila sama.
Po zahradě už ji nenaháníme, jakmile odejdeme domů, necháme malinko otevřené dveře, do pěti minut je doma sama s výrazem: 
no, kde jste?! Já tam sama nebudu...
Je velmi akční, pořád potřebuje nějakou zábavu, takže vše musí dělat s námi. Stačí říct, Sárinko, jdu se sprchovat a už letí přede mnou nahoru do patra a čeká před sprchou, pak mě sleduje pozorně při čištění zubů, čištění obličeje a moje natírání krémem. Každý den mě to znovu a znovu rozesměje, protože sleduje každý můj pohyb jako malé dítě a vůbec jí nevadí, že je to každý den stejný rituál. Pořád ji to zajímá.
Včera jsem se zase nasmála, ale byla jsem líná jít pro foťák. Já neumím pracovat v tichu, a tak ráno zapínám televizi, většinou Óčko. To má ráda i Sára, usadí se před televizi a chvíli to sleduje. 
Ale nevydrží u toho jako u reklamy. Nechápu, co ji na tom baví.
Vyskočí si úplně k televizi, a protože je televize celkem velká, je jak na tenise. Kroutí hlavičkou a včera sledovala, jak se krájí zelenina v nějakém přístroji a koukala pod televizi, máme ji na stěně, kam ta nakrájená zelenina padá a vydržela až do konce. Smála jsem se celou dobu, ale potichu, protože jí vadí, když se jí řehtám nahlas, protože tomu nerozumí. 
Snad se mi naši divačku reklam někdy povede zachytit.
Je u toho kouzelná. Tak dnes jen Sára. 
Mějte pěkný den. No my máme o zábavu postaráno. 
Já jdu hledat po domě nějakou propisku, abych si zapsala do sešitku články, které jsem dnes napsala.
Líp se mi to kontroluje na papíru, abych nezapomněli něco zveřejnit.






10 komentářů:

  1. Marti, vyprávění o Sáře mám ráda. Máš šikovnou parťačku. Někdy není lehké je vyfotit. Já měla ve středu co dělat, abych ulovila pár fotek naší Micky, když šplhala po stromě. Však jsem Ti fotky poslala. Venda sedí vedle mně, kouká do tabletu a tak jsem mu Sáru ukázala. Povídal, že by se jí v noci bál.
    Měj veselý den se Sárou, posílám jí pohlazení.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, krásné povídání. Zvířátka náš život obohacují. Když jsem si pořídila Nelinku, tak jsem měla strach, že nebudu vědět, co chce. Dnes nepoužívám žádné povely, ale úplně normálně na ni mluvím a ona mě rozumí. Kouzelná je, když ji řeknu, že se jdeme koupat. Sklopí uši, ocas a šourá se jak trestanec před popravou až do sprcháče, kde počká až přijdu. V těchto sychravých dnech nám dělat společnost doma i naše kočka Máša. Ráno si zaklepe na vchodové dveře, vyskočí na pohovku, kde má rozloženou deku a nachystané ležení. Vstane jen když se potřebuje pomazlit, chce kokinko. Dokáže ležet celé hodiny bez hnutí, jen abych ji nevyhodila ven. Večer seskočí, odkráčí ke dveřím a odejde do tmy.

    OdpovědětVymazat
  3. Martino, tak už konečně vím, pro koho vysílají na televizních kanálech co chvíli reklamu, pro kočku!Super reportáž! Zdravím k vám všechny tři obyvatele! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Je krásná. A učenlivá. A dělá radost. Kočky jsou úžasné. Ta naše číča zas byla zvyklá lehávat na parapetu okna. A teď jsme tam dali sazenice muškátů, tak nemůže. Ale ta kňourala, co jsme jí to provedli. Také nemňoukala, vyčítavě kňourala.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, to bylo milé počtení. Jde vidět, že Sára k vám do rodiny rychle přilnula. Je to tvůj věrný parťák, asi bude taky umělecky založena. Ta poslední fotka to jasně dokazuje :-).
    Měj se krásně, Ivana.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti,
    články se Sárinkou mám asi nejraději, kočky prostě miluji a jak sama říkáš, vaše Sára je fakt chytrá kočička. Moc se mi líbí a doufám, že brzy bude další příspěvek:-)
    Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, Sára je parádní číča, má krásnou barvu.
    Měj se pěkně a Sáru pozdravuj

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, povedly se ti parádní fotky v akci. Práce jí evidentně baví :o)
    Sára je moc hezká kočička, máte spoustu zábavy.
    Posílám pozdravy a pohlazení pro tu malou rošťandu. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji všem za milé komentáře i za Sáru. Ano, je hodně chytrá, někdy si říkáme, že by mohla být míň inteligentní :-) Mějte pěknou neděli.

      Vymazat
  9. To je krásné povídání. Sáru a povídání o ní mám ráda od chvíle, co jste si jí přivezli domů. Číst o ní články mě fakt baví. Momentálně se léčím třetí den z nachlazení a tak na počítač ani ven nechodím kvůli teplotám. Ale už se to lepší...měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.