středa 28. října 2020

poslední růže


Fotila jsem včera. Keře růží už jsme zazimovali, ale když jsem stříhala tenhle docela velký keř, který nám dělá radost celé jaro a léto, bylo mi líto ještě některých kvetoucích růží. Tak jsem je tam ještě na chvíli nechala pro potěchu oka. A dnes je dávám pro potěchu oka na blog, zásoba barev na zimu.




Ještě na zahradě trochu něco kvete, pořád jsme se nedostali ještě k truhlíkům, abychom je osadili podzimně. Nicméně i u nás je už podzim trochu vidět.
Tady jsou dvě poslední větší růže ze zahrady, které jsem si dala domů ke kochání.



Už víc než týden drží kytice, kterou jsem dostala od mého muže k narozeninám a pořád mi dělá radost.



Tenhle sousedův ořech se podzimně zbarvuje nějak pomalu.




Za to naše malá hruška už podzim hlásí.
Mějte pěkné a zdravé dny.


17 komentářů:

  1. Podzim dorazil v plné síle, vše bylo letní hodně dlouho a nyní je to barevný fičák.
    Mám už zahradu připravenou na zimu, svázané traviny a zasazené cibulky krokusů, irisů a jarních skalničkových bramboříků.
    Vzhledem k faktu, že se staví, mám trochu předstih a volných chvil na slunci využívám k relaxu s knihou na sluníčku, které dokáže být vydatné.
    Krásný sváteční den, já ho budu věnovat usazení septiku a nádrží, přeji všem pevné zdraví.

    OdpovědětVymazat
  2. Příroda teď hýří barvami, musíme si je užívat. Dnes je slunečné ráno, sice teplota na nule, ale kochám se pohledem z okna na krásně vybarvené stromy za domem.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  3. Já už mám v podstatě na zahrádce zazimováno. Jen ještě sem tam je třeba střihnout nůžkami, ale to už je celkem o ničem. Včera byl den doslova pozdně podzimní, dnes teď ráno svítí slunce a nebe je krááásně modré. Hned je veseleji.
    Klidný sváteční den u vás, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. MArti, to je krása ty růže! To by mi bylo taky líto ostříhat! Ivana

    OdpovědětVymazat
  5. Zahrady se pomalu připravují na zimní odpočinek a ještě před zimou se snaží nás potěšit svými krásnými květy. Růžičky máš opravdu moc krásné a potěšila jsi mě. Já jsem letos ukončila pronájem zahrady, protože už tam práci nezvládám a byly pro to i jiné důvody. Na práci mi zbude záhonek před bytovým domem o který se starám více jak 40 let a pro tu radost a dokud můžu něco dělat, mi to zcela postačí. Přeji Ti hodně zdraví a podzimních radostí a hlavně se opatrujte.

    OdpovědětVymazat
  6. My jsme naopak ve skluzu, věnovali jsme se nutné péči o zdraví a navíc nám nějak připadlo, že je furt hezky a je škoda zahradu zazimovat. Ještě v sobotu a nedeli jsme obědvali na terase. Růžičky máš pěkné, ať ti dlouho vydrží. J.

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, poslední růžičky a ty se ještě s námi rozdělíš, děkuji ti za tu trochu barvy a něžnost. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné růže, nedivím se, že je ještě chvíli necháváš. U nás ještě kvetou dvě poslední lobelky a muškáty čekají na přesun do sklepa. Měj klidné dny. J.

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, máš krásné růže. Naše jsou už týden zazimované.Hezký sváteční den.M.

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, já mám na zahradě skluz, nějak to nestíhám. Ještě nemám ani cibulky jarních květin v záhoně :o) Ale co, hlavně být zdravý :)
    Měj prima dny, Petra
    PS: růže máš překrásné.

    OdpovědětVymazat
  11. Marti, krásně ti to kvete a hlavně ti chci dodatečně popřát k narozeninám..hlavně hodně moc zdraví a radost si určitě taky uděláš...jsi člověk, co si umí života užívat a tak to má být..Inka

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Marti,
    ta růže je krásná. Naši už začali chatu připravovat na zimu, u nás je docela dost chladno. Měj se pěkně:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  13. V Praze bylo trochu aprílově. Ráno sluníčko, pak střídavě pršelo a bylo pod mrakem. Když jsem se po obědě vyhrabala na procházku, tak jsem zmokla :). Zazimovát zahradu na chalupě (a vůbec celou chalupu) se chystáme teď o víkendu. Minulý týden jsem tam taky ještě nechala neostříhané květy růží, co vypadaly trochu k světu...
    Hezký zbytek týdne

    OdpovědětVymazat
  14. Ať ho chceme nebo ne, podzim je tu. Naše višeň už mohutně shazuje zlaté listí, přísavník zrudl a začal opadávat... Některé rostliny sice datum ignorují, ale dojde i na ně. Včera jsem tahle skoncovala s truhlíkem fuchsií, dělám to fakt nerada...
    Marti, ta růže je nádherná!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  15. Podzim je tady, listí padá jako o závod. 🍂🍁 Růže máš krásné, já na ty naše ještě nesáhla. Na podzim je stříhám minimálně a vyčkávám, až bude příhodnější počasí k tomu, abychom je zakopčili.
    Hezký a pohodový den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj holky, moc děkuji za krásné komentáře. Nějak nestíhám odpovídat. Mějte pěknou sobotu.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.