pondělí 12. října 2020

uklízím...

Zaprvé mám chuť někoho obdarovat a už jsme tady dlouho o nic nehráli. Zadruhé, i když jsem tedy naposledy něco malovala začátkem srpna, přesto potřebuji něco rozdat, aby byl prostor na další tvorbu. Rozdávám pořád a ráda a mám radost, když tím někoho potěším.
Takže dnes hrajeme o moje neumělé výtvory. Některé tedy vím, že si rozhodně nechám a jsou třeba dva roky staré, ale nechce se mi s nimi rozloučit.
Vlastně i těžko vybírám, čeho bych se chtěla "zbavit". Právě na úvodním snímku je něco, co si pořád nechávám. Jmenuje se to na Labi a obraz vznikl po naší loňské plavbě na lodi podle mé fotografie někdy v létě.
Tak pokud máte chuť a něco se vám líbí, pojďme si zahrát. Stačí napsat komentář k příspěvku s výběrem toho, co se vám líbí, Jen ještě upozornění. Jako při minulé hře budu posílat jen přes zásilkovnu. Přes poštu už nemůžu po změně jejich tarifů a odeslání v lednu mého výtvoru stálo 260 korun, což je cena dvou větších pláten. 
Tak tady je výběr a vylosuji tři z vás. Začínáme dnes a budeme končit v neděli 18. října.
Tenhle obraz se jmenuje Za plotem. A myslím, že je to pohled do parku Veltrusy. Je docela velký 50x40 cm, je to akryl malovaný na plátně nataženém na rámu a je možné jej hned zavěsit. Malba je fixována, ostatně jako všechny, ochranným lakem.


Tenhle dvojobraz se jmenuje Proměny dne, velikost tentokrát na výšku 40x50 cm. 
A opět možno hned zavěsit.


Tyhle tři následující obrazy jsou výjimečně malované na plátně nataženém na sololitové desce. Zkoušela jsem něco jiného, levnějšího než plátna v rámu, ale není to ono, už na to nemaluju. 
Nevýhoda je, že je nutné zezadu dát háček, aby bylo možno zavěsit. 
Jinak není nutné dávat do rámu. 
Všechny tři mají velikost 40 x30 cm.
Tenhle první nese dlouhý název Babi, to je zámek Mělník! 
Jmenuje se tak proto, že když přijíždíme k Mělníku, Lola a Alan začnou křičet právě tuhle větu. Zpočátku jsem totiž dávala otázky, co je vidět v dálce. 
Teď už to volají sami.


Další na sololitové desce nese název Léto v zahradě.



A poslední sololitová deska s plátnem Louka s mákem.



A poslední, který přidávám, abyste si měli z čeho vybrat, je opět akryl malovaný na plátně v nataženém rámu, velikost 40x30 a jmenuje se Tajemná zahrada, která skutečně existuje. 
Podle fantazie malovat neumím. Doufám, že se něco z mého výběru líbí. 
Do komentáře napište pro jistotu dvě možnosti.
Doufám, že někoho z vás potěším. 
Mějte pohodový vstup do nového týdne, jak to jen půjde.

P.S. Když jsem včera připravovala tento příspěvek, vidina, že se uvolní asi místo, mě přiměla opět něco malovat.

18 komentářů:

  1. Když se nám před časem ženil synovec, měli na jmenovkách hostů jednoduchý obrázek, který měl toho člověka nějak "charakterizovat". Já jsem tam měla kytku. Je úplně jasné, že mě nejvíc zaujaly oba květinové obrazy i když asi Louka s mákem víc. Přesně vím, kam bych si ho pověsila. Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, Louka s mákem, ta se mi líbí moc. A pak Za plotem :) Soutěže se zúčastním moc ráda, děkuji :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, tentokrát se soutěže nezúčastním. Tvoje obrázky se mi moc líbí, jeden dělá společnost mým panenkám. Budu držet palce ostatním.
    Měj krásný den.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, všechny obrazy jsou krásné.
    Mně osobně se líbí pohled na zámek Mělník, asi proto, že odtud pochází část mé rodiny a mám tu pořád ještě příbuzné. Babička na tomto zámku sloužila u Lobkowiczů a nám dětem o tom vyprávěla. Trávívala jsem tu část prázdnin u jedné z tet a i v dospělosti jsem k ní jezdila.
    Také se mi moc líbí vlčí máky.
    Ráda se proto zúčastním. 😀
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, všechny obrazy jsou krásné, každý jinak. Já bych ale obraz neměla už kam pověsit, protože mě zásobuje vnučka svými výtvory a také švagr. Tak že moc chválím, ale zúčastnit se nechci. Měj krásný a pohodový nový podzimní týden.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné jsou všechny, nicméně i mne nadchnuly vlčí máky, už proto, že se snažím si část zahrady jako louku s vlčími máky a kopretinami udělat. Takže za mne Vlčí máky....

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, obrazy jsou nádherné všechny. Rozhodování je hodně těžké. Léto v zahradě je úžasné. Přesně takto si představuji léto.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,ty obrazy jsou krásné!kdyby se náhodou na mě usmálo štěstí,tak prosím obraz s názvem Léto v zahradě..
    Přeji krásný večer!Z.

    OdpovědětVymazat
  9. Martin, obdivuji, nádhera a těžko se vybírá. Možná počasím, náladou je léto v zahradě nádherné nejvíc, hned v závěsu tajemná zahrada a vlčí máky. Krásné je vše, těžko se rozhoduje.
    Krásné dny a vše dobré.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné, máš cit pro barvy. Pravá malířka.

    OdpovědětVymazat
  11. Nesoutěžím, ale chválím!
    Marti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  12. Jelikož už jeden obrázek od Tebe mám, tak tentokrát nesoutěžím. Ale obrázky jsou hezké, určitě udělají radost výherkyni.
    Klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  13. Martin všechny obrazy jsou krásné.Zkusim štěstí pro obraz Proměny dne.Vlasta

    OdpovědětVymazat
  14. Marti, mně se nejvíc líbí vlčí máky (a jak vidím, nejsem jediná :)). Ale protože už od tebe jeden obrázek mám, tak nechám možnost vyhrát ostatním.
    Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
  15. Marti, obrázek " Tajemná zahrada " je moc krásný. Ale nejsem hamoun, tak nesoutěžím. Jedno dílko od Tebe mne už doma těší. M.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj,
    samozřejmě hned zaujal ten první obraz s řekou Labe, ale ten v soutěži není. Hned na druhém místě za ním je Louka s máky, která je pro mě neskutečně vjemově příjemná, podle mě ideální do mojí pracovny:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Zdravím Vás Marti, všechny obrázky jsou krásné, zkusím štěstí��, moc se mě líbí Zámek Mělník a Léto v zahradě. A dále se těším na zážitky k kočičkou. Hezký den Alena

    OdpovědětVymazat
  18. Marti, mne dostaly ty vlčí máky, koukám na ně už po tolikáté a stále mne k nim oči táhnou. To je tak pozitivní obrázek..., nádhera. Ráda si o něj zasoutěžím. :o)
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.