úterý 15. prosince 2020

trhy ve znamení adventu


Slíbila jsem před pár dny, že vás vezmu na trhy, kde jsme byli v sobotu, aspoň takto přeneseně. Vím, že všude se nekonají. Tady začaly druhý adventní víkend a pokračují III. i IV. víkendem. Jaké trhy byly a koho jsem tam potkala, si přečtete v mém článku, který už včera vyšel a já ho přikládám i na blog. 
Fotky sem dávám všechny, jednak už byly zveřejněny, za druhé je tam jen málokdo k poznání a ty, co k poznání jsou, považuji za své přátele a navíc je už znáte z mých příspěvků.
Tak pojďme na trh, snad se vám bude líbit. Mějte pohodový den.

P.S. Ohledně soutěže se mi ještě neozvala Sabina. 
Sabi, ozvi se, mám pro tebe dárek.











Mělnické trhy jsou plné farmářských produktů, vánočních dekorací a umění
Marta Dušková

Sobotní Mělnické trhy 12. prosince byly ve znamení adventu a vánoční dekorace a jmelí ve všech barvách připomínaly, že se Vánoce už blíží. Po delší době se již druhý víkend náměstí Míru zaplnilo stánky, kterých vzhledem k současné situaci je o něco méně, ale návštěvníků bylo dost. Jen chybělo posezení či postání s přáteli u občerstvení. Bez historického kolotoče pro děti si už nelze trhy představit.

Na trzích nechyběly farmářské produkty, keramika, pekárna a ani různé dekorace pro potěšení. Milým překvapením pro mě byl stánek tvůrčí dvojky Milli Janatkové, zpěvačky a výtvarnice a jejího manžela Kuby Neuberta, lektora a IT konzultanta.

Zeptala jsem se, zda už někdy byli se svojí tvorbou na trzích v Mělníku.

„Tady na externích trzích jsme ještě nebyli. Já jsem byla dvakrát v Regionálním muzeu na vánočním trhu, letos se bohužel nekoná. Tak jsme se rozhodli přijít s Kubou sem“, odpovídá Milli Janatková.

Jejich stánek je plný umění. V nabídce je nové album Milli Janatkové Hluboko, pohledy s malbami Mělníka a jiných lokalit opět z dílny Milli, originální grafika, Kubou malované asistující pohlednice, jejichž nákupem je možné přispět na osobní asistenci, kterou Kuba Neubert potřebuje ke svému životu na vozíčku. U stánku lze zakoupit i společné dílo nový kalendář na rok 2021. Originální dárky určitě mohou potěšit pod stromečkem.

„Chtěli bychom přijít i příští týden, kdy se trhy uskuteční od pátku 18. prosince do neděle 20. prosince, takže nás tady opět najdete, i když je zima“, doplňuje zpěvačka a výtvarnice.

Trhy v tomto roce je možné naposledy navštívit IV. adventní víkend v pátek 18. prosince v době od 14 do 18 hodin, v sobotu 19. prosince od 8 do 16 hodin a v neděli 20. prosince od 10 do 16 hodin.












8 komentářů:

  1. Ano, na mnoha místech jsou trhy zrušené, u vás máte to štěstí, že trochu té vánoční atmosféry na náměstí máte. Ráda jsem si článek přečetla.
    Hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, ráda jsem nakoukla na vaše vánoční trhy. Tím spíš, že jsem na žádných nebyla a ani se nechystám - bude u nás na Vánoce máma, které 85, tak se teď snažím mít co nejmíň kontaktů...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Martí, díky za reportáž. To jsou jediné trhy, které jsem letos viděla. My prošli Prahou ještě před uvolňováním, koukli na vánoční strom a domu. Jsou to takové jiné dny adventní, ale nestěžuju si, jen ta tma a mlha....
    Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  4. Martino, dnes jsem jela busem do Kralup, počasí hrozné, šedivo a nevlídno, vlakem zpátky domů a zjistila jsem, že prodejna látek nejblíž od nás asi bude ta na Mělníku, budu tam muset zajet.S tebou jsem pěkně bezpečně zašla na trhy, prošla jsem si náměstí a prohlédla, co kde je. Pac Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Hezky jsem se s Tebou prošla na trzích v Mělníku. Moc se mi líbí obrázky Milli Janatkové, jsou kouzelné. Já do města teď nechodím a tak ani nevím, jak to momentálně na náměstí vypadá.
    Měj pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, pěkné pokoukání na trhu. Díky za reportáž. Virtuální procházka po mělnickém náměstí mne potěšila. M.

    OdpovědětVymazat
  7. Na mělnickém náměstí jsme byli loni o Štědrém dni. Jen nás překvapilo, že byl otevřený jen jeden stánek, kde jsme si mohli koupit svařák. Ale jinak tam opravdu adventni trhy bývají moc pěkné, takové útulné. J.

    OdpovědětVymazat
  8. Alespoň přes fotky jsem nasála atmosféru, my máme náměstí pusté, prázdné...
    Obrázky Milli jsou úžasné, jemné, ženské.
    Marti, přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.