sobota 12. prosince 2020

už píšeme dvě


Sára poslední týden, nevím, jestli je to tím zákrokem, mě neopouští už téměř vůbec a podílí se na všech činnostech v našem životě. Včera malovala s mým mužem toaletu a vyskakovala pořád na dlaždice a snažila se dosáhnout na malířskou štětku. Jo a vydržela až do konce činnosti. 
No je to prostě parťák pro život.
Tuto polohu u počítače zaujímá každé ráno hned, jak se k němu posadím. 
Kouká na monitor se zaujetím, co se tam pořád sakra pohybuje. Občas i něco napíše, takže se předem omlouvám za případné překlepy. Teď musím číst a dělat korekturu článků, které píšu, ještě pečlivěji. 
Tak po půlhodině naštěstí usíná únavou.
Tady na fotce právě zívá.


Jinak po kastraci nenastalo žádné moc velké zklidnění. Sára každou chvíli běhá jak z divokých vajec, křeslo v obýváku bude za chvíli na odpis. 
Náplast z rány si strhla brzy po té, co si svlékla obleček z gázy, ale vypadá to, že se nic extra neděje. 
V pondělí jdeme na vyndání stehů, tak uvidíme, co nám řekne paní doktorka.
Jo něco se přece jen trochu změnilo. Když jsme ve středu odjížděli na výstavu, Sára nechtěla utéct, nečekala přede dveřmi jako jindy ve snaze zdrhnout, ba naopak běhala zběsile po celém domě. Uklidnila se, až jsem jí řekla, že se za chvíli vrátím a dala jí pár bonbónků. 
Byla na ní vidět úleva a naprostý klid. Tolik odlišné chování a já nechápala.
V autě jsme to začali s mužem rozebírat a pak jsme na to přišli. Ona se bála, že pojede s námi a zase ji někde zanecháme jako při operaci. 
No, to jsem zvědavá, jak s námi pojede v pondělí, jak ji dostaneme ven. 
Myslela jsem si, že když klidně spí každý den v přenosce, která je zároveň košíkem na spaní, tak zapomněla na vše. Evidentně ne. 
Dnes jedu fotit mělnické trhy, tak uvidíme, jak se bude Sárinka chovat při dalším našem odjezdu.
Mějte pěkné adventní dny.

P.S. Dnes je poslední den, kdy běží na blogu adventní soutěž
Kdo máte chuť, ještě se můžete přidat.

13 komentářů:

  1. Já si myslím, že se Sára časem zklidní. Přece jenom je to ještě mladá kočička.
    My teď jezdíme se synovým kocourem Pepou k veterináři. Má zápal plic. Kde k tomu přišel, těžko říci. Dostává injekce a zítra se mu má do tlamičky cosi vstřiknout. Snad se zmátoří, veterinář mu z počátku velkou naději nedával. Ale Pepa je bojovník.
    Klidnou sobotu, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Zvířátka si asi nepříjemné zážitky pamatují, ale také si myslím, že se Sárinka časem zklidní. M
    Mějte pěknou sobotu a Sárince posílám pohlazení.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to máš šikovnou pomocnici. Pohodový adventní víkend přeje Marie.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, řekla bych, že to bude chtít ještě čas, na to uklidnění. Je po kastraci krátce, ty hladiny hormonů se ustálují delší dobu. Alespoň mi to tak vysvětloval náš vet po kastraci Rozinky. Tak třeba je to u koček stejné jako u pejsků.
    Přeji ti krásný večer, Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, časem se Sára určitě zklidní, ale zatím je to stále kotě, krásné, hravé kotě. Trhy ve městě trošičku závidím, u nás vůbec nic. Je to divné, vidět prázdné náměstí v době adventní.
    Přeji dobré pořízení a klidnou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  6. Držím palce, ať vše dobře dopadne. :) Když jsem nechávala kastrovat tu mou, košilku chudák strašně nesnášela - chodila mi z toho až pozadu a vůbec nechápala, co to je. Začínala být trošičku apatická, tak jsem se s paní doktorkou domluvila, že jí košilku sundáme. Stehy by tedy měly být v pořádku i u vás. :) Ono se to hojí dost rychle.


    Jinak. Je překrásná!!

    Listy snů I Listy pohybu

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, Sáře to na fotkách sluší :). Držím palce, ať v pondělí na veterině dopadnete dobře.
    Hezkou adventní neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji všem za komentáře. A asi jsem se vyjádřila špatně a vypadalo to jako stížnost, že je Sárinka pořád divoká. Jednak vím ze zkušenosti, že to trvá dýl a za druhé my ani nevíme, jestli chceme, aby se moc změnila. Milujeme ji právě divokou. Jo a zdá se, že má jeden steh prasklý, ale krev neteče, tak uvidíme. Mějte krásnou třetí adventní neděli.

      Vymazat
  8. Já pominu Sářinu divokost, na to má ve svém věku pořád nárok. Mě přijde dojemné, že je na tvém stole na místě Justýny. U nás doma to bylo a je stejné s Aaronkem - jako by mu tady nechal Barnabášek nějaké vzkazy...
    Marti, měj krásnou adventní neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jako by nám ji Justýnka poslala. Sára se narodila 6. června a Justýnka 9. června odešla. Měj krásnou neděli.

      Vymazat
  9. Marti Sára roste do krásy. Je to šibalka a vidím, že vám dává zabrat, ale zlobit se na ní určitě nedá. Přeji vám krásné vánoční dny. Iva

    OdpovědětVymazat
  10. Marti. myslím si, že je to ještě hodně čerstvé a přece jen bolest si ještě pamatuje. .Myslím, že až se rána zcela zahojí, tak se všechno změní a časem zapomene i na tu bolest a to, že jste ji museli nechat u veterinářky. Přeji vám všem krásné a pohodové dny .

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.