sobota 3. dubna 2021

jaký je rok podruhé

svataludmila.cz

Když jsem přemýšlela o dnešním příspěvku, tentokrát jsem ho neměla připravený ani v hlavě předem, říkala jsem si, že pro dny volna by se hodilo něco z kultury. Před časem jsem tady psala, že letošní rok patří svaté Ludmile a představovala jsem tady novou knihu o Ludmile a zároveň jsem podotkla, že se tady o mělnické rodačce a spoluzakladatelce českého státu ještě během roku několikrát zmíním. 
V souvislosti s vydanou knihou se poslední den v březnu uskutečnila online přednáška se stejným názvem jako kniha Ludmila: Kněžna a světice. 
Přednášku v podání editora monografie Jakuba Izdného, která představila zajímavosti a novinky z výzkumu o životě a kultu sv. Ludmily, si dnes můžete poslechnout, pokud vás sv. Ludmila zajímá.


A protože už jsem na blogu od loňska několikrát o Ludmile psala, dnes je to vše, protože mám pocit, že vše už bylo řečeno. Mějte pohodové dny.

7 komentářů:

  1. Marti, přednášku si ráda poslechnu.
    Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  2. Martino, díky za info, poohlídnu se po knize, tohle téma mne zajímá, třeba bude ve zdejší knihovně k mání. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to je zase velice zajímavé. Omlouvám se, ale moc teď na blogy nemám náladu. Noje sestra se také jmenovala Ludmila a 24. 3. nás navždy opustila. Tak že my máme svátky letos smutné, ale vy si je celá rodina užívejte veselé v pohodě a ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti,
    s chutí jsem si to pustila, moc zajímavé:-) Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, děkuju za zajímavou přednášku. Poslechla jsem si ji ráda. Moc se mi líbí velikonoční eko-beránek z minulého příspěvku. Měj se hezky, zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Moc ráda si tu přednášku pustím, Marti!
    Děkuji a přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, moc zajímavé. Děkuji, k Tobě na blog chodím pro radost z obrázků, pěkného čtení a pro ponaučení. Přeji krásné Velikonoce. Marie

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.