pátek 27. srpna 2021

jak vysoko se dá snít...


Vysoké snění je název unikátního představení v podání souboru V.O.S.A. Theatre, sdružení profesionálů, které se věnuje pouličnímu divadlu a obecně pouličnímu umění, a jak jsem se zmínila už včera, viděli jsme ve středu. Článek vyšel už včera a najdete u něj velké množství fotek, samozřejmě ne všech 400, to by bylo hodně i do magazínu. Tady na blog dávám jen výběr.
V článku se dozvíte, jaké představení to bylo.
Mějte pohodový pátek.

P.S. Doufám, že si najdu čas během následujících dnů na čtení vašich blogů, ke kterým jsem se v posledních dnech nedostala přes velké množství práce, včera opět povídání o blížící se akci a zítra opět reportáž z akce. Teď je toho moc. Za komentáře, moc děkuji, ty stíhám číst.










Vysoké snění zaplnilo podvečerní mělnické náměstí
Marta Dušková

Náměstí Míru v Mělníku ve středu 25. srpna ožilo pouličním představením za doprovodu živé hudby. Vysoké snění je název unikátního představení v podání souboru V.O.S.A. Theatre, sdružení profesionálů, které se věnuje pouličnímu divadlu a obecně pouličnímu umění.

Diváci mohli obdivovat pod širým nebem nejen velké originální stroje, které vycházejí z principů jízdních kol a velocipedů, ale i vysokou akrobacii, prvky žonglování, pantomimu a jiné drobné příběhy.

V podvečerní nabídce byla i hořící pizza, kterou ovšem nikdo nechtěl ochutnat a ta se posléze změnila v hořící provaz. Přes provaz přeskakoval akrobat a na závěr tohoto hořícího vystoupení se hasil požár. Celým programem provázela velmi vtipně konferenciérka, která zároveň po celou dobu akce zpívala krásné písně, šansony za doprovodu harmoniky. Nechyběl ani zdánlivě nešikovný a nechtěný klaun, který předvedl nejen svoji nešikovnost, ale i úžasné akrobatické číslo.

Při velké stavbě z dřevěných trámů, jejichž ukotvení se zdálo být velmi nestabilní, protože nebylo žádné, se diváci báli i dýchat, aby křehká stavba nespadla.

Vše samozřejmě dobře dopadlo a na závěr odměnilo zaplněné náměstí Míru všechny učinkující velkým potleskem, který byl více než zasloužený.

Tato poslední letní úžasná akce z nabídky Mělnického kulturního centra zakončila projekt Mekuc v létě nespí.

Názor redaktorky
Bylo to opravdu velkolepé představení, velmi profesionálně připravené a já jsem si to užila i se svými vnoučaty, která úplně zapomněla, kde jsou a sledovala hodinové představení bez jakékoliv změny svojí polohy.




















7 komentářů:

  1. Podle fotek je vidět, že to muselo být zajímavé představení.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé představení, určitě jste si ho všichni užili.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  3. Mělník prostě žije :).
    Hezký nadcházející víkend

    OdpovědětVymazat
  4. Podle fotek nejen jak vysoko, ale i krásně…
    Hezký víkend. J

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle musela být skutečně fantastická podívaná!
    Marti, měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, pěkné. Já mám tyhle pouliční představení ráda, má to atmosféru. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, koukám, že se u vás stále něco děje. To je tolik zajímavých akcí ..., a tato musela být super. Hezké fotky.
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.