sobota 21. srpna 2021

můj zábavný diář

Schůzky, jednání, akce si zaznamenávám už léta do elektronického diáře na notebooku. Přichází totiž včas upozornění podle zadání i týden dopředu, a když se objednávám k lékaři, stačí ho otevřít a vidím celý měsíc najednou. 
Používala jsem ho vždy služebně a i soukromě. 
Nicméně papírový diář používám také jen ne na zaznamenávání schůzek. 
Ale na poznámky z jednání a poslední téměř rok hlavně na zaznamenávání článků, které jsem v daný týden napsala. Sice jsou odeslány v emailu ke zveřejnění, ale když se něco hledá, tohle je prostě rychlejší. Kontroluji podle diáře i články v plánu připravené ke zveřejnění, jestli jsme na nějaký nezapomněli a párkrát se stalo, že můj článek přistál ve spamu. 
Takže papírový diář mi slouží dobře. Vloni jsem dostala nový diář k narozeninám od dcery a už jsem jej na blogu malinko prezentovala. V té době jsem jej ale vůbec ještě neznala.
Ale protože to není jen diář, je protkaný dobovými fotografiemi či obrázky ze starých časopisů a i zajímavými články, rozhodla jsem se udělat mu tady trochu reklamu. Dovedl mě k tomu článek z roku 1940, který byl úvodem do měsíce srpna. Pokusila jsem se článek nafotit, abyste si jej mohly přečíst taky, protože je zajímavý. 
Uvažuji, že si ho koupím znovu, protože mě fakt baví.
Tak si ho trochu prolistujeme. Není velký, je to běžný rozměr A5, menší mít nemůžu a větší by byl těžký. Moje kamarádka Bára tahá diář velikosti A3, každý to máme jinak.



Na prvních fotkách je článek, který mě vlastně rozhoupal k napsání tohoto příspěvku. Je ze samých P a tím mě zaujal. Snad je k přečtení, líp to nešlo.



Občas je v diáři celá obrazová dvoustrana. A pak hlavně sezónní témata.








Vůbec celý kalendář Kateřiny Vinterové je zábavný a koukala jsem, že už je v prodeji i na rok 2022. 
Tady je fotografie z webu i s recenzí, to si sem odkládám spíše pro sebe, abych nezapomněla.

"Diář je od známé herečky Kateřiny Winterové pro všechny milovnice přírody, starých časů a krásných botanických ilustrací. V kalendáři najdete byliny pro celý rok i ideální dobu jejich sběru, staročeské pranostiky, tradice, významné i žertovné dny v roce".



Na závěr. Takto vypadá moje popsaná dvoustrana, některé jsou ještě popsanější, ale já se v tom vyznám kupodivu. A ještě prázdná dvoustrana. 
Snad vás dnes nahlédnutí do mého zábavného diáře, který mě provází každý den, bavilo.
Mějte pěknou sobotu.


7 komentářů:

  1. Reklamu na diář jsem viděla na IG. Je pěkný, ale třeba já radši něco malého, co není zbytečně velké, těžké, protože ho tahám všude s sebou.
    Krásnou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, diář od Kateřiny Winterové mám a používám ho taky. Moc ráda. Nosím ho pořád sebou v kabele,je krásný, vše si do něho zapisuju a ještě lepím různé nálepky a washi pásky :o):o) Dostala jsem ho od Ježíška, na příští rok jsem si ho objednala taky. Elektronickému diáři jsem nepřišla na chuť... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, diář je zajímavý i zábavný. Obdivuji každého, kdo dokáže napsat článek na jedno písmeno. Jednu takovou šikulku znám. Diář nepoužívám, kontroly u lékařů si píšu do kalendáře.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, diář je originální. Pro mne ale moc velký, kdybych nějaký používala, jako že už spoustu let nepoužívám. Pracovní termíny si píšu do stolního kalendáře v práci, tak k nim přihodím i těch pár soukromých :).
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  5. U počítače mám malý diář a to mi ke štěstí stačí. Ale ten co tady prezentuješ mne zaujal a už vím, že bude dárkem pro moji kamarádku. Pro ni jako dělaný !
    Hezké sobotní odpoledne !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Je moc krásný, Marti! Diář máme s manželem sdílený, ale občas se mi po tom papírovém zasteskne...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, také se mi diáře líbí. Já používám malý do kabelky a současně přepisuji i do stolního kalendáře, abych měla stále na očích. M.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.