středa 25. srpna 2021

prázdninové zážitky II


Dnes střípky ze včerejší vernisáže k výstavě Zachuchleno: Příběh animace/animace příběhu, která prezentuje oblíbenou počítačovou hru Chuchel a prostřednictvím této hry ukazuje animaci v současné podobě. Píšu o této výstavě a vernisáži článek, kde vám hru víc představím a i autora Jaromíra Plachého. Třeba někdo z vás tuhle něžnou hru zná stejně jako Lola a Alan a Lola mě překvapila, protože o výtvarníkovi toho věděla víc než já a vyjmenovala mi i jeho další počítačové hry. 
Sám autor o své hře říká, že je to interaktivní groteska, animovaný film pro celou rodinu.
Ale dnes je to jen reportáž o našich dětech, takže sem dávám i fotky, které u článku nebudou. Úvodem do výstavy je instalace tří praků, kde si děti vyhrály. Přišli jsme hodně brzy kvůli mému povídání s autorem hry a zrovna nebyly volné počítače na hraní hry Chuchel, tak si děti hrály v dětském koutku, který je v knihovně nastálo, není tedy součástí výstavy.









Počítače už se uvolnily, tak se hrají hry.



Tady je herní automat s Chuchlem a na další fotce je Chuchel "naživo".







A protože vernisáž je vždy nejzajímavější, mohli jsme si poslechnout nejen komentovanou prohlídku výstavy v podání autora hry, ale viděli jsme i film Jaromíra Plachého, který zobrazoval celý pracovní proces na hře Chuchel, jak vznikaly příběhy apod. Práce na hře trvala šest let. Výtvarník vtipně film komentoval a děti se u toho smály a bavily. To je dnes vše. Bližší informace na blog přinesu prostřednictvím článku v nejbližších dnech. 
Dnes nám držte palce, ať odpoledne neprší, protože nás čeká krásná akce venku, která ukončí prázdninové zážitky s Lolou a Alanem.
Mějte pěkný den.



4 komentáře:

  1. Marti, myslím, že dětem nevadilo, že nemohou hned k počítači, pohrály si v dětském koutku.
    Hru Chuchel neznám, musím se zeptat našeho Vendy jestli hru zná.
    Mějte pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, vnoučata si prázdniny s Tebou prima užívají. M.

    OdpovědětVymazat
  3. To jste měli pěkný zážitek.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle tedy vypadá na parádní zážitek!
    Marti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.