středa 11. srpna 2021

silní jedinci



aneb když kvetou netřesky. Netřesky jsou pro mě silní jedinci. Vlastně bych je měla mít všude. 
Vloni jsme je nasadili na terasu, ale pak přišla Sárinka a to je dost těžké na terasu chodit. Je hodně velká, 60-70 metrů čtverečních a ještě se bojíme, aby někde z ní nespadla či neseskočila, takže letos chodil vyplejvat květináče s břízkami můj muž. Teď plánujeme celou opravu terasy, protože zatéká do domu, tak musely netřesky dolů na zahradu. 
A prošvihla jsem jejich kvetení. Po vykvetení rostlina odumře. Proto nejdříve vyhodí kolem sebe miminka, než umře.
Revizi netřesků se mnou samozřejmě dělala i Sára. Nesmí u ničeho chybět.



Ale přiznávám, že od dubna řešíme opravu či spíše rekonstrukci terasy. Přišel si ji prohlídnout řemeslník, který nám dělal chodník a spočítal práci na sto tisíc a to bez konečné úpravy, tedy bez dlažby či něčeho takového. Navíc navrhoval vybourání celé terasy, tedy podlahy s dlaždicemi, což by obnášelo práci na mnoho týdnů, byl by problém přistavit v naší úzké ulici nějaký kontejner na bordel a konečná práce by se pravděpodobně protáhla na několik měsíců.
Tento návrh jsme tedy zamítli nejen z finančních důvodů, což byla běžná cena, jak jsem si ověřili, který hodně překročil náš původně plánovaný rozpočet. Přece musí být možnost jak to udělat bez bourání.
A od té doby pořád hledáme a to obnáší bezpočet návštěv odborníků, bezpočet hledání na netu, bezpočet telefonických dotazů a emailů. No, nebudu tady popisovat tuto anabázi. Včera můj muž maloval a počítal naši terasu na žádost firmy, která to možná provede. Možnosti už si můj muž našel a chtěl se do toho pustit sám - natažení nějakého "koberce" na původní dlažbu, ale jak se tak pořád s někým radil a plocha je obrovská, narazil na tuhle firmu, pro kterou včera maloval. Tak uvidíme. Kdyby nám nezatékalo z terasy do domu, tak bychom to už asi neřešili.
Ježíš, tento příspěvek měl být původně jen o netřeskách, ale nějak jsem se rozepsala. Ale, i když se tím nějak extra netrápíme, přesto je to naše neustálé téma posledních měsíců, tak to ze mě nějak vypadlo.
V poslední době mám nedostatek času. Jezdím, tedy jezdíme po akcích a píšu reportáže. Jednu zajímavou reportáž sem dám o víkendu, až bude publikovaná.
Snad si konečně dnes najdu trochu času na čtení vašich blogů, protože už nevím, co se kde děje.
Díky za všechny komentáře, které mi zanecháváte i příspěvků. Moc mě těší. Bohunko, tobě obzvlášť děkuji za tvůj vřelý a milý komentář, který mi včera velmi zpříjemnil den. Pokud chceš, ozvi se mi na email m_duskova@seznam.cz. Ráda bych se o tobě něco dozvěděla.
Mějte klidný a pohodový den, ať už řešíte cokoliv.










7 komentářů:

  1. Marti, já mám taky moc ráda netřesky. Jen tedy letos tolik té vody jim neprospívá, to je fakt. V těch nádobách jim to moc sluší.
    Pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, já màm netřesky taky ráda, jednak se mi líbí a pak jsou absolutně nenáročné. Mám jimi osazená pískovcové koryta, misky, pekáč...Osadila jsem jimi i mísy na hrobech. Přeju hezké dny. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, netřesky se mi líbí, mám je i na hřbitově. Musím se dojít podívat jak jsou na tom.
    Držím palce, aby se vám podařilo sehnat firmu, která vám terasu opraví a bude to za přijatelnou cenu.
    Měj klidné dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Marto, i já mám pár netřesků a máš pravdu, jsou to silní jedinci. Držím palce se sháněním firmy na opravu střechy, my jsme plánovali na příští rok větší rekonstrukci domu, ale protože nás netrápí "žádná zatékající voda", tak jsme to odložili na neurčito. J.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti také mám na záhonku před domem pár netřesků a docela úspěšně se rozrůstají. Mám je docela ráda. Přeji vám, ať se opravy vydaří a nedostanete se do problémů se sháněním materiálu. Tak ať se vám vše daří. Pohlaď za mně Sáru. J.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, hlásím se taky k milovníkům netřesků. Ty vydrží i mou zahradnickou péči-nepéči ;-).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  7. A i já se stavím do fronty milovnic netřesků.
    A rekonstrukce čehokoli - děsivé...
    Marti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.