úterý 17. srpna 2021

strom pro Sáru


Každé ráno vstáváme brzo a vyměnily se nám se Sárou role. Když byla malinká, budila mě od dvou hodin v noci. Teď je to obráceně. Já od úrazu špatně spím a budím se kolem třetí hodiny a v posteli většinou už nevydržím, takže vstáváme a někdy je na Sáře vidět: proč už vstáváš? já bych ještě spala. Ale když vidí, že se opravdu chystám dolů do přízemí, nevydrží a jde se mnou.
Naše ranní rituály jsou jasné, už jsem o nich psala. Sára papání a já si dělám kávu. V poslední době je na Sáře znát, hned po snídani chce ven, že se strašně nudí. Ve tmě ještě nezpívají ptáci, motýla či mouchu ještě není vidět. Běhá tedy furt domů za mnou a fňuká: co mám dělat? dej mi aspoň bonbónek, ať mám nějakou zábavu.
Teď v tomto okamžiku chytila někde venku můru a přitáhla si ji do obýváku a hraje si. Já nerada pozoruji tuhle hru, ale co mi asi zbývá?! O zábavu je postaráno.
Nevydržela jsem a po půl hodině jsem zkrátila můře utrpení.
Sára si doma teď moc hrát nechce, a že jsme si hrály každé ráno a přes den se Sárou můj muž. Teď ji to doma nebaví, a venku taky ne, dokud není den. Courá líně a unuděně sem tam.
Už mám zákaz kupovat jí nové hračky, máme tady nové, na které ani nesáhla a já začínám řešit, že je někomu věnuju zadarmo.
O novém stromu pro Sáru jsme se tedy doma dohadovali dlouho.
Prosím tě další vyhozené peníze.
Ale škrabadlo má ráda, to používá.
Tak nakonec jsem koupila tam, kde kupuju pro Sáru jídlo a říkáme tomu Tesco pro Sáru a jak to dopadlo s novým dárkem, vidíte na fotkách.
Nejdřív jsem jí řekla a několikrát zopakovala, že je to pro Sárinku. Pak jsem zacinkala s myškou pověšenou na stromě. Okamžitě po ní skočila a začala ji kousat. Pak objevila, že je to vlastně škrabadlo. 
Tak snad jí to chvíli vydrží. Páč ten unuděný výraz už nesnesu. V každém případě jako škrabadlo určitě.
Je jak malé dítě. Člověk jí musí vymýšlet neustále nějaké výzvy, ale četla jsem, že je to normální. Justýnka byla dospělá a já jsem zapomněla, jaké to je mít doma mimino a teď puberťáka.
Tak mějte prima normální den.





8 komentářů:

  1. Marti, škrabadlo je super a snad Sáře zájem o něj chvíli vydrží. Zatím je vidět, že ji baví. Vzpomněla jsem si na Matýska, kocourka, kterého jsme krátce měli. Manžel mu škrabadlo vyrobila a pak na něm i spal. Miloval hru s ruličkami od toaletního papíru a pak proháněl kaštany. Když jsem mu je šla nasbírat, tak už jsem věděla, že Matýsek bude muset jít od nás a bylo mi hrozně smutno. A je mi smutno i teď, když to píšu. Ale myslím, že se v rodině, která si ho vzala, měl moc dobře.
    Měj hezký den a Sárince posílám pohlazení.

    OdpovědětVymazat
  2. To by bylo, aby jí takové krásné škrabadlo nenadchlo. :-)
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Milá od puberťáka,
    kdysi mi chovatelka řekla, že nikoliv kočka, ale já jsem ten, kdo své zvíře musí vše naučit. Včetně škrabadla. A tak jsem každý den vzala tlapky svých třech " dětí " a ukazovala, jak se správně drapká. Činila jsem tak dlouho, až se každá kočičí osobnost do této disciplíny pustila sama. Je samozřejmé, že jsem nebyla důsledná, představa, že skáču ze dvou metrů a tvářím se u toho vesele, nebyla můj top.
    Takže jako názorná pomůcka jsem při šplhu vybouchla, ale to už kočičáci zvládli i beze mne.
    Ps : před měsícem se mi narodila vnučka Sára. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, ani nevíš, jak ráda tě vidím, tedy virtuálně. A moc gratuluji, dvojnásobná babičko.

      Vymazat
  4. Hurá, Blondýna je trochu zpátky!
    Martino, ta vaše Kočinda se má, čteš její přání a plníš neprodleně.
    Hezké dny i nadále Jiřina z N-

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, Sára dostala pěkný dárek. Tak ať ji pořád baví :)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  6. Sára má bezva mamku, kupuje ji takové hezké hračky ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní hračka!
    Sára si ji určitě užije!
    Marti, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.