úterý 19. října 2021

malované na zdi




Včera jsem měla hodně nabitý den. Viděli jsme dvě výstavy, jednu venkovní a druhou v nové mělnické galerii (o výstavě Česká cena za architekturu jsem už tady psala) a ještě jsem stihla jeden rozhovor. Reportáže z výstav sem na blog dát někdy příště, ale fotila jsem jen tak pro sebe nově pomalovanou zeď knihovny, kterou jsem zatím viděla jen na fotkách. Pomalovanou vstupní zeď ke knihovně jsem tady už dávala v nějakém příspěvku. 
Ale pomalovaná zeď, kterou vám teď představím, že trochu raritou. Je totiž dílem výtvarníka Jaromíra Plachého, se kterým jsem si povídala v rámci výstavy, o které už jsem tady psala. Pokud jej tedy neznáte, něco se dozvíte po rozkliknutí odkazu.
Celou zeď nebylo možné nafotit najednou, není tam prostor si někam odstoupit. 
A možná jsem i některé malby vynechala a některé jsou tady možná dvakrát.
Ale třeba vás potěší výstava, kterou jsem si pracovně nazvala "malované na zdi" a dnes je tady jen pro vás a pro mě.
Mějte pěkný den.










Tyto dva poslední obrázky jsou z vchodové zdi, kterou už jsem fotila, ale fotí se taky špatně, je tam málo místa. Zapomněla jsem, kdo to maloval. Mělnický zámek a věž chrámu a mělnická radnice.


6 komentářů:

  1. Marti, malované obrázky na zdi se mi moc líbí, jsou vtipné a zároveň ukazují jak jsou pro nás knihy důležité.
    Měj krásný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, zdravím. Obrázky na zdi ke knihovně se mi líbí, veselé. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, taky se mi pomalové "knížkové" zdi líbí. My tu máme pomalované u metra zdi od nouzového východu a technických prostor a vypadá to taky hezky. A v Krči u je u dálnice pomalovaná betonárka - to mi přijde taky fajn, je to takové oživení prostoru.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, takové malby na zdech se mi líbí. Hlavně, aby je nepřečmárali sprejeři svými strašnými čmáranicemi a dlouho to vydrželo takto krásné. Přeji Ti příjemné dny a ať se daří...

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, takhle pomalované zdi se mi líbí, dokonce se mi líbí i některá graffitti. Ale klikyháky barvou, které dělají srejeři, to fakt nemusím.
    Pobavilo mě "Spím v knihách". To asi maloval autor podle mě. Občas usnu v brýlích a s otevřenou kniho. Tedy - dost často. 😂
    Měj hezký den. 🍀🍂

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké, Marti!
    A vtipné!
    Přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.