úterý 11. července 2023

brány dokořán...


o Zámku Liběchov jsem už tady psala několikrát a několikrát jsem jej navštívila. Byl otevřen tak jednou do roka například v rámci Dnů evropského dědictví. Letos se právě teď od července otevřel veřejnosti a lidé mají možnost jej navštívit a zažít komentované prohlídky nejen zámku, ale i jeskyně Klácelky.
Podrobné informace najdete v článku níže.
Mějte pohodový den.




Zámek Liběchov je otevřen veřejnosti

Zámek Liběchov se otevřel veřejnosti v červenci až září 2023. Pro návštěvníky jsou nejen připraveny komentované prohlídky Zámku Liběchov, ale i prohlídky jeskyně Klácelky.

Prohlídky se uskuteční každou sobotu a neděli. Jeskyně Klácelka ve 13 hodin a ve 14 hodin, Zámek Liběchov v 15.00 a v 16.00 hodin.

Prohlídky v dalších termínech je možné domluvit jak na zámku, tak v jeskyni individuálně pro skupiny větší než 10 osob. Kontakt na průvodcovskou službu - M. Bahníková 775 136 657, email: homolkajosef@email.cz

Cena vstupného:

Děti, studenti a důchodci - 80 Kč

Dospělí 120 Kč

Rodinné vstupné 250 Kč

*Děti do 5 let se do počtu návštěvníků nezapočítávají, musí být pod kontrolou rodičů.

Jeskyně Klácelka je umělá jeskyně na levém břehu Liběchovky s reliéfy sochaře Václava Levého. V roce 1845 zde vytesal Jana Žižku, Jana Nepomuckého, blanického rytíře, trpaslíky a vevnitř v jeskyni jsou reliéfy zvířat.

Ve Dnech evropského dědictví 9. a 10. září 2023 bude program prohlídek v zámku i v jeskyni rozšířen o větší počet a bude doplněn kulturním programem.

Použité fotografie archiv redaktorky











5 komentářů:

  1. Marti, díky za tip. Na zámek bych se ráda podívala, ale nevím, jestli nám to vyjde (jak má člověk chalupu, tak je pořád v kalupu :D a nic nestíhá). V Klácelce jsme kdysi byli.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. To je ale dobrá zpráva! Nevím, jestli se dostanu, ale ráda bych...
    Marti, děkuji za info a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. To by byl pěkný výlet. Jenže mému manželovi se už výletovat moc nechce :-).
    Ale třeba......
    Měj se hezky, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, před lety jsme tato místa navštívili. Jen ten náročný výstup ke Klácelce už by asi manžel nezvládl. Přece jen je to prudký kopec. Zámek byl v soukromém vlastnictví prý rusů ( podle jednoho obyvatele z Liběchova), přístupný byl pouze zámecký park se sochami. Děkuji za hezký článek a přeji Ti krásné léto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravuji: Rusů...omlouvám se. Píši na mobilu a chyby jsem si nevšimla.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.