sobota 24. února 2024

dramatické nebe, vláček u silnice...






Přiznám se, že naprosto nesnáším prostoje a to kdykoliv a kdekoliv. Ta doba, kdy jsem s našimi třemi dětmi hrála v autě různé hry (jako najdi červené auto, řekni slovo a vymysli na poslední slabiku nové slovo atd.), už je dávno pryč. Proto si beru foťák do auta, fotím za jízdy přes špinavé okno. Baví mě to už z toho důvodu, že mi nezáleží na tom, jak to dopadne. Jindy se naopak stresuji pracovně, aby z toho focení něco bylo. Takže je to pro mě vlastně velký relax.







Sobotní návrat z Prahy před týdnem byl hlavně ve znamení zvláštního nebe, které jsem fotila nejvíc. Vtipný byl můj muž, když se mě s hrůzou zeptal: ty jsi fotila ty policajty?
ježíš, jaké policajty?! fotím nebe!



















Často projíždíme kolem kolejí, které jsou hned vedle silnice a často tam projíždí vláček motoráček. Ještě nikdy se mi jej nepovedlo vyfotit, až tentokrát, i když to není nic moc, pouze důkaz, že tam jezdí.
Dnešní příspěvek je možná jen pro mě, nevím, jestli vás fotografie zaujmou, ale milý deníčku...
Teprve teď jsem si všimla, že je těch fotek opravdu moc.
Mějte pohodový den.








6 komentářů:

  1. Obloha je fakt zajímavá. Koukám, že z Čech zmizely ty pěkné klimatizované vlaky RegioShark, které provozují ČD a všude jezdí teď ty staré červené motoráky z šedesátých let minulého století ve kterých je cestování za trest a ne na pohodu...To je ale jiná kapitola. Z jedoucího auta fotit neni zrovna jednoduché, ale fotky se ti docela povedly. Měj krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Focení z auta je takové malé dobrodružství. Nikdy člověk neví, jak to dopadne a někdy vznikne opravdu zajímavá fotka.
    Příjemný sobotní den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, nebeské divadlo také fotím moc ráda, je to vděčné téma. Samozřejmě, že fotím i z jedoucího auta, vědoma si toho, že ne vždy bude výsledek dobrý.
    My s dětmi a později s vnoučaty v autě hrávali "Pan čáp ztratil čepičku" a pak hledali vybranou barvu. Kdo byl první, určoval pak další. Dnes už na to vzpomínám s úsměvem.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, cesta s foťákem rychleji uteče a občas se zadaří nafotit dost zajímavou fotku, I když z Prahy na Mělník jsi raz dva. Užívej si nejen s fotoaparátem. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, chápu! I z auta se dají udělat hezké fotky.
    Měj krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Také ráda fotím za jízdy z okna. V autě, autobuse i ve vlaku. Říkám tomu auto turistika. 🤣 Dřív mi občas manžel někde i zpomalil. Teď už většinou jen řídím. Ale občas, když to jde, tak si zastavím. Jako v zimě, když jsem jela od přítele a fotila zasněženou silnici. Měj se krásně, Sabina

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.