neděle 18. února 2024

idea budoucnosti muzea


Navštívili jsme další zajímavou výstavu. Chystali jsme se na ni dlouho, ale pořád to nějak nevycházelo. Zajímala nás osobně a mě i pracovně. Některé vize by pravděpodobně nešly použít, protože by narušily památkový ráz bývalého kapucínského kláštera, kde má sídlo mělnické muzeum, nicméně výstava byla zajímavá. Zajímavé práce studentů.
Tak pojďte nahlédnout, pokud máte zájem.
Pěkný den nám všem.







Vize na téma budoucnost mělnického muzea
Marta Dušková

Hudební sál a hala Masarykova kulturního domu v Mělníku patří výstavě ideových architektonických návrhů, které zpracovali studenti Katedry architektury FSv ČVUT Praha na téma revitalizace areálu bývalého kapucínského kláštera, sídla Regionálního muzea Mělník.

Výstavu s názvem Museum pro futuro je možné navštívit do neděle 3. března. Projekt Revitalizace areálu bývalého kapucínského kláštera, sídla Regionálního muzea Mělník vznikl na základě spolupráce s muzeem.

Studenti architektury studovali současný nevyhovující provoz a funkčnost v souvislosti s aktuálními prostorovými možnostmi a výstupem jsou studentské ideové architektonické studie celkového vnitřního i vnějšího urbanistického pojetí celého muzejního komplexu, které zahrnují možnosti případných stavebních úprav s ohledem na historické centrum města.






















5 komentářů:

  1. Určitě zajímavá výstava. Musel by tam člověk pobýt delší dobu, aby si vše pozorně prohlédl a nechal hlavou projít.
    Pěknou neděli u vás doma, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, velice zajímavá výstava a stejně tak i zajímavé modely studentů. 👍👍
    Měj hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, pro studenty to musela být zajímavá práce . A vznikla z toho zajímavá výstava...

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá výstava! Tyhle vize posunují architekturu dál, je vidět, že nápadů je dost!
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavá výstava. Někdy se podaří zajímavé propojit staré stavby s novými tak, že to tam sedí, ale někdy je to jako pěst na oko...Tak hlavně ať vyberou pro muzeum ten nejlepší projekt. Přeji ti krásný nový týden.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.