pátek 26. dubna 2024

peří růžového plameňáka


no, ještě to úplně není jako peří růžového plameňáka, tak se japonské vrbce říká, ale bojím se čekat. Třeba při letošní rychlosti květenství už toho ani víc nebude a rovnou naše vrbka vklouzne do zelené. Tak jsem raději fotila. Rozdíl focení je asi týden.
První tři fotky níže jsou starší a ty další jsou ze středy.
Pohodový den.

P.S. Měla jsem dotaz na facebooku, zda vrbka nezmrzla. Nezmrzla a zatím to vypadá, že nám pouze zmrzl přísavník na plotě, třešeň ani hruška už nekvetou, uvidíme, jestli to zasáhlo plody. Zatím to vypadá podle listů, že snad ne.









4 komentáře:

  1. Krásná, Marti! Je super, že nezmrzla. U nás to sešlehlo mladé lístky břečťanu, trochu hortenzii...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá krásně Marti. U nás mráz spálil co se dalo. Na jablonichvdlo všechno do hnědé,i květiny na záhonech některé nevydržely, rododendrony, azalky, magnolie, vše spálené i špičky čerstvých listů líp a ostatních stromů jsou smutně pokroucené. Ale zažila jsem jeden rok druhé květenství a tak doufám, že by na něj ještě mohlo dojít hlavně u ovocných stromů. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, tyto keře vídám v zahradách a jsou moc hezké. Jistě ti dělá radost. Snad se po mrazech vzpamatuje. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, netušila jsem, jak poetický název vrbka má.
    U nás bylo v úterý -4°C a dnes mně pohled na zahradu rozesmutnil. Pomrzl fíkovník, který už měl malé fíky a sliboval bohatou úrodu, pomrzly hortenzie, které letos asi nevykvetou, protože vršky mají spálené. Odnesl to i velký syrský ibišek. Borůvky vypadají také divně a rybíz možná přežil. .
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.