pátek 19. dubna 2024

dveře dokořán...


Jsem tu trochu později než obvykle tentokrát s článkem o otevření zámku Liběchov. Letos se nebude otvírat jen při zvláštních příležitostech či o prázdninách, ale bude otevřen každý víkend od května do září. Bude tedy možné nahlédnout do zámeckých prostor. O zámku už jsem na blogu několikrát psala a tady si můžete i kouknout trochu na interiér, ale možná už je toho ke koukání víc, už jsem tam dlouho nebyla.
Třeba některé z vás bude tato informace zajímat.
Mějte pohodový pátek.



Zámek Liběchov otevře své brány začátkem května
Marta Dušková

Zámek Liběchov zahájí svoji sezónu v sobotu 4. května a průvodcovská služba bude od té doby každý víkend v sobotu a v neděli vždy ve 13.00 a ve 14.00 hodin. Jeskyně Klácelka bude s průvodcovskou službou otevřena každou sobotu a neděli v 11.30, 12.00, 13.00 a 13.30 hodin.

Návštěvníci se mohou těšit v rámci akce Otevírání zámku v 15.30 hodin na přednášku historika Jana Županiče s názvem Potíže s titulem hraběte Veitha.

Přednášku doprovodí soubor Šporkovo trio se skladbami známých skladatelů jako například Bach, Beethoven, Mozart a další.

8 komentářů:

  1. Marti, děkuji za dobrou zprávu, v červnu bych se měla pohybovat v okolí, tak snad vyjde chvilka...
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, díky za info, i když s námi to bývá v létě na levačku (úděl chalupářů ;-)).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, díky za dobrou zprávu, když jsem tam byla prvně - byl zámek plný krásných exponátů a pak pokaždé až do té katastrofy...nyní je po povodni v dost tristním stavu, ale asi je podpořím a pojedu tam. Jsi dobrý zpravodaj Mělnicka. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, děkuji za tuto informaci. 👍👍 Určitě na zámek zavítáme, ještě nikdy jsme uvnitř nebyli.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, u zámku v Liběchově jsme byli před léty, ale tehdy tam podle jednoho místního obyvatele, byli Rusové. Prošli jsme jen zahradu a obdivovali sochy, ale zámek byl v dost neutěšeném stavu. Byli jsme obdivovat jeskyni Klácelku se sochami a výzdobou Václava Levého a také jsme byli u Čertových hlav. Jen ten kopec už dával manželovi zabrat. Tak doufám, že se zámek dočká lepších časů...Jen my už se tam nepodíváme. Škoda. Budu si hlídat Tvoje reportáže z těchto krásných míst, abych o aktuální zprávy nepřišla, protože se mi tam líbilo. Přeji Ti krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za informaci. Je dobré to vědět. Co kdybych se tam někde příležitostně ocitla.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, kdybych zavítala někdy do vašeho kraje, mám díky tobě už spoustu tipů na zajímavé výlety. Třeba se poštěstí. Hezký víkend

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.