úterý 27. března 2018

sobota na zámku - pokračování


Včera jsem slíbila malou prohlídku vnitřních prostor zámku Nelahozeves. Tedy jen část prostor, ale obrazy visí i u toalet. Na zámku se konaly samozřejmě i prohlídky, ale v tomhle jsme asi už kulturní barbaři. Po letech absolvování prohlídek všech možných zámků s dětmi nějak už nemáme chuť a hlavně je to všude skoro stejné. Dokonce se nám povedlo vidět i prostory na zámku v Kolodějích (kdysi vládní zámek), které veřejnosti nejsou přístupné. Dokonce ani zámek není běžně přístupný.
A moje sobotní  fotky se týkaly akce nikoliv zámku jako takového. Přesto pár úlovků z prostor, kde se akce konala, mám, tak snad vás budou zajímat. 
Někde se špatně fotilo. 
Já fotím skoro vždy bez blesku, protože ten zkresluje realitu, tak odpusťte kvalitu.





















A na závěr s dovolením maminky, která mě požádala, zda bych jí neposlala fotky jejich dětí na akci, mám možnost zveřejnit krásnou holčičku s krásným malováním na obličej.

P.S. Kdo máte zájem se podívat na ostatní fotky a článek, který jsem napsala, tak můžete tady, páč včera už bylo zveřejněno.

14 komentářů:

  1. Krasny zamok... Odvonku, tak i z vnutra... Mam taky pocit, ze u vas sa lepsie naklada s pamiatkami ako na Slovensku... Aj my mame vela mestskych zamkov, kastielov a kurii, ale chatraju, chybaju prostriedky na ich obnovu a ktore su ako tak k svetu, nie je za co ich prevadzkovat. Su samozrejme aj svetle vynimky, tie su povacsine v sukromnych rukach a sluzia komercii. Aj u nas mame kastiele tri... Mala by som sa im povenovat tu na blogu... Marti, pozdravujem... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, Nelahozeves je zrovna v soukromých rukách, ale ostatní zámky jsou státní a je pravda, že většina z nich je velmi zachovalá. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Marti, díky za zprostředkovanou prohlídku. Já chodím do zámků a hradů ráda, nejsem toho zatím "překrmená", nenavštěvujeme je až tak často, tak je to pro mne trochu vzácnost :) Často s sebou vozíme psy, ti dovnitř nesmí, tak hledáme lokality, kde pejsci nevadí. U zámků a hradů to jde těžko, tak si ty návštěvy užívám o to víc.
    Měj se moc pěkně, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, jsem ráda, že jsem ti aspoň takto mohla zámek přiblížit. Měj krásné dny.

      Vymazat
  3. Zámecké prohlídky nemá v oblibě manžel, proto jsou pro mne vlastně vzácnsotí - většinu výletů absolvujeme spolu a já ho přemluvím jen někdy. Taky si většinou jako cíl vybíráme zříceniny - pro ty máme slabost oba ;-). Takže na zámek jsem ráda nakoukla (aspoň to bylo bez přemlouvání :-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, poslední větě se usmívám :-) Já to přemlouvání znám. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Děkuji za fotografie z interiérů zámku. Prohlídky zámků a hradů mi nevadí, ráda se dozvím něco nového z historie a hlavně obdivuji práci řemeslníků z dob dávno minulých, umění malířů, sochařů atd. Se zájmem jsem si přečetla článek i prohlédla fotografie ze zahájení sezóny na zámku. Fotografie na konci Vašeho článku je nádherná. Růža

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem si to všechno hezky prohlédla. Jak to, co jsi vyfotila vevnitř, tak i fotky z akce na zahájení sezóny. Určitě si to tam všichni užili. Hlavně děti. Objevila jsi prima modelku :-).
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, holčička se mi povedla. Je krásná a já čekala při malování, až se konečně otočí na mě :-) Měj pěkný den.

      Vymazat
  6. Děkuji a jdu se mrknout na ten článek!
    Marti, hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.