pátek 7. února 2020

nikdo nic neví...

Tahle humorná anabáze by se dala nazvat U nás v Kocourkově. Máme chytrou televizi dva roky, takže by prý neměl být žádný problém s přechodem na dvbt 2.
To, že přelaďujeme celý leden programy každou chvíli, není problém, páč to dělají všichni, kdo nechytá na satelit. Satelit sice na střeše máme, ale nikdy jsme ho nepřipojili, dosud jsme se domnívali, že ho rozhodně nepotřebujeme. Problém je s mou pamětí, která si rychle zapamatuje čísla a pak je ze svého hardisku nevymaže. Učím se čísla co každých pár dní a mozek už bych potřebovala restartovat. 
Sleduju nejvíc prima krimi, můj muž nova action a jedničku a dvojku. Všechny programy běží pořád, jen je čím dál těžší je najít. Ráno potřebuji kulisu, bez toho nedokážu psát a každý den mi dělá společnost očko. 
Do teď jsme si mysleli, že na televizi nejsme závislí, často si pouštíme filmy, které si sami vybereme. 
Kriminální seriály nezatíží můj poškozený mozek a druhý den nevím, kdo je vrah. Je to jiné, než když si vybereme nějaký film, ten dokážu sledovat jen jeden denně, víc ani náhodou.
Před pár dny ráno vstanu, zapnu očko a hlásí mi to, že není signál. Začnu tedy přepínat a zjistím, že zmizely všechny primy. Kromě prima comedy, o které ani nevím, že existuje.
Od té chvíle se můj muž snaží přeladit programy, ale ani po automatickém ladění se prima neobjevuje. Tento týden jsme navíc doma, nemáme žádné výjezdy, tak je na rozčilování čas. Příští týden už je nabitý akcemi.
Nejdřív jste naprosto v klidu, ono to naskočí. A běží den za dnem a můj muž už začíná zuřit. 
Z principu. Ověřuje naši televizi, tedy přístroj, zda je v pořádku, zda něco nebrání příjmu signálu, zkoumá všechno možné. 
Ptá se v krámu prodavačky, zda má taky problém.
Odpověď není uspokojivá: nemám, já mám pokojovou anténu.
Můj muž začne volat na všechna zveřejněná telefonní čísla, kde vám prý pomohou. 
Heslo: s námi to dokážete!!!
U všech odborníků zazní věta: ježíš, to nevím, čím by to mohlo být. Hlavně nehýbejte anténou, když vám to na ni dosud šlo, to je odpověď na otázku: není náhodou vypnutý Cukrák, na který máme natočenou anténu odjakživa? 
Začne volat známým i neznámým odborníkům na antény a všude slyší, no to vůbec nevím, čím by to mohlo být.
Můj muž už zuří permanentně a o ničem jiném nemluví. Je technicky velmi zdatný a toto ho štve.
Uklidňuji jej, tak si budeme prosím tě na televizi filmy jen stahovat.
Oba začínáme vypadat jako televizní závisláci, kteří spěchají odněkud rychle domů, aby stihli oblíbený seriál.
Nemáme žádný oblíbený seriál!!!
Normálně bychom televizi ani nutně nepotřebovali, ale, když zjistíte, že nemáte možnost volby, potřebujete se nutně, ale opravdu nutně na něco dívat.
Jde hledat, na kterém kanálu sakra ta prima vysílá, to není možné. Na netu zjistí, že je to kanál 40. Posléze objeví, že kanál 40 má v televizi nulový signál.
Vezme dalekohled a ze zahrady se kouká, jakým směrem mají sousedé natočeny antény, i když prý s anténou nemáme hýbat. Jedna anténa je natočená rovně přímo do nebe.
No vidíš, tak ji dej taky tak, ať si ten signál sakra někde posbírá.
Můj muž několikrát vyleze na půdu, což vůbec není snadné. Přístup je z horní předsíně po dřevěném žebříku. Pořád žádná změna.
Usadí mě k televizi s telefonem. Dívej se tady na ten signál a já jdu hýbat anténou.
Šmydlá s anténou a já mu volám: ježíš, děláš to moc rychle, je tam nula, pak hned 80 a 100 a pak zase nula. Tak hejbej pomalu, já budu na telefonu. 
Teď to bylo 100, řvu jak na lesy, nech to tak. 
Už na to nesahej!!!
Spustí opět automatické vyhledávání. Hurá, já mám prima krimi. 
Je úterý podvečer a já si zalehnu na sedačku s Justýnou na zádech a koukám na Zločiny ze sousedství.
Večer začne můj muž projíždět programy a hlásí, já to teď psát na papír nebudu. Obývák je plný popsaných papírů z bloku s měnícími se čísly.
Hele, mně se zdá, že tam chybí zase nějaká nova. 
Ježíš, kašli na to, na novu stejně nekoukáme.
Ráno mi to nedá a začnu projíždět programy já. Má pravdu, chybí zrovna jeho nova action. 
Jak je možné, že stejná televize nemá programy proboha na jednom kanále?!
Opatrně hlásím: houstone, máme problém! Hned ho napadne, no to určitě teď nejde zase ani prima comedy...😂
Už nás to začíná bavit a my se smějeme očistným smíchem.
A to na všech telefonech doporučovali hahahaha, ať si zavoláme odborníka. 
To vám sdělí odborníci na telefonu.
Nevíte náhodou, kde ho najít?!
Já to ještě zkusím s tou anténou. Ježíš, kašli na to, už se s tím netrap. Kam ji chceš otočit? 
Vypadá to, že si budeme muset vybrat buď anebo. 
Anebo, když budeš chtít nova action, vylezeš na půdu, otočíš si anténu a pak ji zase vrátíš zpátky 😅.
No, vždyť říkám, Kocourkov a nikdo nic neví.
Dnes ráno bylo očko na své značce.
Už jsme se uklidnili a většinu času u nás běží televize jako kulisa. Já k ní uléhám, když si potřebuji odpočinout od psaní a vedle je můj muž s tabletem a sluchátky na uších.
Ale máme možnost volby, teda skoro.

8 komentářů:

  1. Ne často, ale taky s námi někdy televize zalaškuje. Najednou obraz zmizí a objeví se- není signál. Ale za chvíli je vše OK. My máme kabelovku, takže my můžeme hýbat tak akorát s rukama :-).
    Měj se fajn!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. My máme v domě společnou anténu a loni ji připravili na DVBT2. Muž si televizi už přeladil a druhá je napojena na internet, na Magentu od T-Mobile. Tu jsme si pořídili kvůli vnoučatům, aby u nás mohli sledovat jejich oblíbené stanice. Držím palečky, aby i vám televize fungovala. My zase rádi sledujeme přírodovědné pořady na ČT2 a na ČT1 Toulavku a Objektiv.
    Mějte pěkný den. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Nám naštěstí jde :o))) ale každý den mám kanály pod jiným číslem.Taky Kocourkov.Máme satelit a i chytrou televizi ale já si stejně své pořady nejraději zkoukávám přez červené tlačítko a jinak mě to tu beží vlastně jan jakoby kulisa :o))) Měj se Marti krásně ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Nám na podzim, kdy jsme se opět začali dívat na televizi /jaro, léto jsem stále na zahradě/ některé programy začaly kostičkovat a objevovalo se NENÍ SIGNÁL.Zkoušeli jsme vše možné, manžel dostal na telefonu jedinou radu - nehýbat s anténou! A tak jsme museli zavolat odborníky a ti zjistili totálně zkorodovanou anténu, namontovali novou a bylo vše v pořádku :o). Přechod už mám nyní za sebou, jen jsem v nastavení dala automatické ladění, pak jsem srovnala přes modré tlačítko kanály postupně dle čísel na ovladači jak jsme zvyklí a vše klaplo během okamžiku.
    Jinak také nejvíce sledujeme Prima krimi, vybíráme z archivu přes červené tlačítko různé filmy.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, máme novou televizi asi 3 týdny. Manžel s Adamem vše propojili, nastavili, taky mě to naučili. Já bych si ji bez nich asi ani neuměla zapnout. A ono to často není ani v rukou a ni v hlavě...
    Lituji starší lidi, kteří si teď řídí settopbox a jsou přesvědčování, že to jen zapojí... Hodinu trvalo, než to Adam mamce naladil a pak následovalo ještě několik telefonátů z oblasti "houstone, mám problém"
    Přeji klidné pokoukání, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Martičko, já nemít svého manžela, tak telku odhlásím, neb bych to neuměla ani zapnout.
    Totéž s počítačem. Jsem technický antitalent a už to tak zůstane.
    Babkám po baráku chodí pomáhat, když ze společné antény mají rozházené kanály.
    U vás je veselo!
    pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobré ráno všem, mám zpoždění v moderování komentářů, tak už odpovídám jen všem najednou. Díky za vaše zkušenosti a mějte klidný den, i když pro mnohé asi dnes nebude.

    OdpovědětVymazat
  8. Můj šestiletý manžel mě opustil pro jinou dívku, protože ho obviňuji, že viděl jinou dívku, a od té doby se ho snažím získat zpět, ale on se ke mně odmítá vrátit, nereagoval na můj hovor ani e-mail a dokonce zrušte přátelství se mnou na obličeji a také mě přestaňte sledovat na IG a on mi řekl, že už se mnou a mými dvěma dětmi skončil, byl jsem opravdu zmatený, hledal jsem na internetu pomoc a viděl jsem svědectví o tom, jak kouzelníci Pomozte jim získat jejich ex zpět, takže jsem se rozhodl to zkusit, ale byl jsem ještě více zmatený kvůli mnoha svědectvím, která jsem viděl, ale moje mysl mi řekla, abych šel s DR SAGURU, protože jsem o něm provedl mnoho výzkumů a našel jsem nic špatného na něm, tak jsem ho kontaktoval a vysvětlil jsem mu své problémy a vrhl na mě kouzlo lásky a zaručil mi 7 dní, že se můj bývalý ke mně vrátí a k mému největšímu překvapení třetí den skvělý zázrak na mě spadl a můj bývalý se ke mně vrátil třetího dne a prosil mě o odpuštění DR SAGURU ty jsou jen ti nejlepší, budu i nadále zveřejňovat jeho jméno, protože je to můj Spasitel, nyní jsme jedna velká šťastná a jednotná rodina, pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail, neztrácejte naději příliš brzy, kontaktujte ho, pokud potřebujete jeho pomoc můžete mu poslat e-mail @ drsagurusolutions@gmail.com pro snadnou a rychlou komunikaci můžete mu také zavolat nebo přidat do Whats-App s tímto číslem +12098373537

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.