neděle 3. května 2020

malé každodenní radosti 4



aneb Blogeři radostí proti Covidu od Vendy.
Takže další díl. Jedu teda celkem sporadicky. Ne, že by malých radostí každý den nebylo, ale jsou takové nějaké samozřejmé, které už jsem se ve svém věku naučila vnímat běžně. A já bych tady chtěla prezentovat spíš takové ty originální, které nás běžně třeba nepotkávají.
Tak v sobotu mě potěšil stále chybějící déšť. A fotila jsem po dešti.
Ty dešťové perly začínají být vzácnější a vzácnější. Moc mě to těšilo.








Další spíše tedy velkou radost jsem si dala shlédnutím snímku Dva papežové. Před nedávnem někdo z vás na svém blogu o tomhle filmu psal, že je úžasný, ale já jsem se na něj podívala teprve v pátek. Můj muž tyhle filmy, které nejsou úplně akční, ale spíše filosofické, nemusí. No zkusil to se mnou ze solidarity, ale pak jsem se koukala sama. Už dlouho jsem neviděla tak zajímavý film, který člověka nutí k zamyšlení a  přemýšlení o životě. Navíc film, kde nejsou žádné zbytečné metry, žádná zbytečná výplň, která nemá ve filmu opodstatnění, žádné umělé prodlužování, vše tam patří, nic není možné přeskočit. I když nejsem věřící, křesťanský svět sleduji a tohle byl navíc koncert dvou hereckých osobností. Určitě se na něj podívám časem znovu. Bližší podrobnosti a i kritiku si můžete přečíst v tomto článku. Stejně jako autor článku ani já nesouhlasím s vyjádřením kardinála Duky, připadá mi, že ten film rozhodně neviděl celý a navíc zapomněl, že se jedná o umělecký žánr a ne dokument. A rozhodně není film urážlivý a není ani pomstou či výsměchem. Dle mého názoru právě naopak. Polidšťuje církev a přibližuje ji normálním lidem bez nějakého povyšování.
Jistě je to fikce, která je založena na skutečných událostech. A nesdílím ani názor, že jeden papež je vykreslen jako negativní postava a druhý jako pozitivní. Já jsem si zamilovala naprosto bez výhrad oba. I když je to fikce, působí to na mě naprosto skutečně a má v sobě i poselství. Ale dost už o tom. Kdo budete mít možnost, určitě se na tento film podívejte. 
Jo a je neuvěřitelné, jak je herec neskutečně podobný papeži Františku.
Tak si užijte neděli s radostí.

18 komentářů:

  1. Marti, obdivuji krásné fotografie a moc se mi líbí Tvoje poetické vyjádření "dešťové perly". Máš pravdu, že jsou v poslední době vzácné a radujeme se z každé z nich. Když víc prší, tak zůstávají na našem sušáku jako korálky na šňůrce.
    Dík za zajímavou recenzi k filmu. Já jsem včera sledoval jiný žánr, dívala jsem se na Deník Bridget Jonesové. Moc jsem se pobavila.
    Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, deník znám dobře, ale na tyhle filmy, i když se mi líbily, se už většinou podruhé nekoukám. Měj pěkný vstup do nového týdne.

      Vymazat
  2. Trochu se nad námi příroda smilovala a nějakou tu konvičku vody nám na zem vylévá. Ale je to stále málo. Vidím to u nás na sudech, do kterých voda sice přibývá, ale pomalu.
    Je ale znát,že trochu vláhy do země se dostalo, kvítka se radují.
    Už vím předem,že na film, který jsi shlédla, bych se u nás dívala sama. :-) Toto jeho šálek kávy není.
    Klidnou neděli, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, chtělo by to toho deště ještě víc. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  3. Marti, moc hezký článek. Krásně jsi nafotila květinky po dešti. Tady také pršelo, ale ven jsem jít nestačila. Když jsem vyrazila na zahradu, stačily zase kapky opadat, protože je vyfoukal vítr, který byl pěkně studený. Ten film by mě zajímal a jistě si ho vyhledám. Přeji Ti moc krásné jarní dny a opatruj se. J.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti - popršelo a přišla blaženost - zem pookřála a já také. Na film se ráda podívám - děkuji za typ. Přeji ti krásnou pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivy, určitě se podívej, fakt stojí za to. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  5. Marti, ty podešťové fotky jsou nádherné. U nás teď taky malinko sprchlo. Bylo by potřeba víc, ale počítá se každá kapka
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, máš pravdu, ale spadlo aspoň něco. Měj pěkný vstup do nového týdne.

      Vymazat
  6. Marti, tvoje fotografie jsou stále lepší a lepší. Tyto s kapkami vody jsou nejen krásné, ale jsou i líbivé právě pro ten dlouho očekávaný déšť. U nás pořádně zapršelo teprve dnes :-). Měj se krásně, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, děkuji, ale jestli to nebude tím, že ty kapky jsou tak fotogenické :-) Měj pěkný den.

      Vymazat
  7. Krásný fotečky.U nás konečně taky už několikrát pořádně zapršelo a včera dokonce kroupy.Film si vyhledám,díky.Marti, přeji vám všem hezkou neděli.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, no u nás to teda moc pořádné nebylo, ale aspoň něco. Posílám pozdrav do ráje všem třem.

      Vymazat
  8. Marti, i déšť může býr důvodem k radosti. :-) Navíc, když po něm příroda volá. Fotky, které zdobí dešťové kapky jsou krásné. Moc se povedly.
    Film jsem neviděla, pouze o něm slyšela. Moc děkuji za tip.
    Krásný a pohodový zbytek neděle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, děkuji, ale jak jsem psala už v komentáři výše, jestli to není tím, že jsou kapky tak fotogenické...? Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  9. Marti, moc krásné kapičkové fotky!
    A Dva papežové - film jsem viděla už v zimě a jen tak na něj nezapomenu. Dokonalý herecký koncert, tolik otázek, tolik myšlenek, které přesahuji svět věřících... Opravdu zážitek!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji. Ano, ten film je rozhodně zážitek, na který nezapomenu. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.