pondělí 18. května 2020

máte rádi Peppu?



Myslím tedy prasátko Peppu. Já ano. 
Některé díly s holčičkou Peppou znám nazpaměť. 
Někteří z vás, kdo máte malá vnoučata či malé děti, ji určitě znáte.
Alan, když hledáme u nás pohádky na večer, volá: já chci Peppu Pig!!!
Tak jsem mu ještě k narozeninám kromě knížky, kterou jste už viděli z nakladatelství Kazda, Musí si lvi stříhat hřívu? koupila ještě prasátko Peppu.
Jeden dárek je úžasné puzzle 10 v 1, skládání puzzle mají rády asi všechny děti. Rovněž milují samolepky, tak další dárek jsou omalovánky se samolepkami.
Tak dnes po dlouhé době tipy na dárky.




Včera děti odjely a já mám dnes nohy nahoře bez ohledu na to, jestli si musím klestit cestu domem, i když děti některé věci uklidily. 
No nakonec je uklizeno téměř vše, pomohla maminka s tatínkem, jen některé věci nejsou na svých místech podle mých představ. 
Ale dám to do pořádku, až na to budu mít náladu a chuť.
Dnes odpočívám. Zítra pracuju, opět reportáž z výstavy.
Po šesti dnech si ráno uvědomím, že nemám puštěnou žádnou hudbu. 
Já naprosto nesnáším ticho a v tichu ani nedokážu pracovat. 
Teď jsem nic nepouštěla, abych děti po ránu nevzbudila a pořád ještě jedu v tomhle módu.
Alánek se už moc těšil domů a Lola u mě fňukala, že chce tady ještě být. 
Maminka poznamenala: ale babička vás tady už určitě nechce 😃
A navíc je škola. Co má Lolinka školu, se samozřejmě vídáme o něco míň.
Někdo mi psal v komentáři, že pro prarodiče to musí být teď smutné, když se nemohou stýkat s vnoučaty. Já to úplně tak necítím.
Tak asi nejsme správní prarodiče. Vnoučata milujeme všechny čtyři a jsme s nimi rádi, ale nežijeme jejich životy a ani životy našich děti, takže smutné bych fakt neřekla. 
Ano, po dvou měsících, naposledy jsem je viděla v polovině března, kdy u nás byly pár dní, se mi zastesklo, že je nemohu obejmout, obzvlášť, když jsem s nimi mluvila či je viděla přes kameru. 
Někdy se ale teď, co Lole začala škola, vidíme po delší době. 
Teď to bylo spíše o možnosti volby, že nemůžete, i když byste chtěli.
Takže asi tak, smutný život rozhodně nemáme. 
Spíš by bylo smutné, kdybychom nedokázali žít bohatým životem sami ale jen skrze děti nebo vnoučata.
Já jsem si vše prožila se svými dětmi, kterým jsem se věnovala hodně a tak to má být, tak netoužím prožívat vše s vnoučaty. 
Nemusím s nimi do divadel, ZOO či nedej bože! na Matějskou. 
Všeho jsem si užila vrchovatě s našimi třemi dětmi. 
Život mám pořád i teď naplněný.
Byla jsem moc ráda, že jsme teď viděli většinu našich dětí a vnoučat a mohli je obejmout, a že se všichni uvidíme za dva týdny, kdy se budou u nás slavit narozeniny mého muže.
Mám je všechny ráda kolem sebe. Ale zrovna tak mám ráda i život se svým mužem.
Mějte pěkný vstup do nového týdne.


22 komentářů:

  1. Nemám ráda Peppu. Peppu miluje Bobule. Má snad všechno co může být. Lahvičku na pití, ponožky, trička, mikiny, deštník, omalovánky, nálepky, penál, povlečení, polštářek a samozřejmě plyšovou Peppu a Tomíka. mě tyhle příšery iritují, jsem milovník krásna a krásných malovaných pohádek od Radka Pilaře, Zdeňka Smetany, Jiřího Trnky a jiných našich výtvarníků. Asi si řekneš konzerva, a asi máš pravdu, ale připadá mi, že že od doby co jsou k mání v televizi tyhle malovaný příšernosti ztrácí se vkus jak dospělých (no vlastně už jedna generace na různých podobných obludkách vyrostla) tak i dětí. Jediný plus má tenhle seriál, že je o něco více výchovný. Co se týče srovnání dnešních kreslených seriálů a těch minulých ze zahraničních proveniencí musím říct zlatá Pišta a Fišta, Méďa Béďa, Rychlá rota, Pes Filipes, Strýček Fido.... jo a ještě šíleně nesnáším Mimoně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, to já miluju Peppu s Alánkem už tři roky. Ale díváme se i na krtečka a jiné pohádky. Mimoně nesledujeme, taky se mi nelíbí. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  2. S Peppou jsem se poprvé setkala v Itálii a přemýšlela, zda se také objeví u nás. Stalo se. Ale až za dva roky. Totéž je Máša a Míša. Z mých čtyřech vnoučat má Peppu ráda jen ta nejmladší, ale víc dává přednost Elze a Anně.
    Já z těch svých čtyřech vnoučat neviděla jen tu nejstarší a to víc než dva měsíce. Občas si pošleme nějakou blbůstku přes WhatsApp. Ta mladší vnoučata máme v domě, Ema občas s maminkou dorazí k nám. Ale jsem masochista, do ZOO s nimi nejen chodím ale i jezdíme třeba do Plzně, Ústí nebo Liberce. Návštěva té pražské, včetně vstupného, vyjde na 2 tisíce, jen to fikne. 😢 Na pouť už nechodíme, maxlně na posvícení v Břevnově. Při tom posledním jsem potkala kamarádku, která se mně zeptala: "Tak co, za kolik už tady jsi?" A pak se podívala a řekla: "Nojo, ty to máš dvakrát."😀
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, jestli naše děti prasátko Peppu sledují. U nás tedy ne, tak se musím zeptat. Postavičku znám, seriál tedy ne. Na FB jsem viděla i háčkovanou Peppu a docela se mi líbila. Ovšem milují Spongeboba v kalhotách. Přiznám se, že tyhle moderní kreslené seriály moc nemusím, mám raději ty starší, které jmenovala Vendy.
    Přeji Ti odpočinkové pondělí. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, s Alánkem sledujeme Peppu už tři roky, Lola už ji moc nemusí. Měj pěkné úterý.

      Vymazat
  4. Krásné a děti mají o zábavu postaráno. Já už mám vnoučata téměř dospělá a tak jsem ztratila o těchto nových seriálech a pohádkách přehled...Přeji Tobě i celé rodině nádherné májové dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Jeee, Peppa byla také jeden čas u nás hit. :) omalovánky se samolepkama jsme neměli, tak se po nich podívám. Děkuji za tip. Jinak puzzle s Peppou dostaly děti k Vánocům, jen tam není tolik obrázku. Tuším, ze čtyři. A hlavně všechny smíchané dohromady. Takže se to musí nejdřív roztřídit. Snaha dat každý do jednoho sáčku u nás neklapla. Měj se krasne, Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, no Alánek miluje Peppu už tři roky a já s ním. Měj pěkný den.

      Vymazat
  6. Miluju Peppu a moc ráda se na ní dívám, některé díly jsem viděla několikrát, ale vždy mne to baví. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, tak to už nemáme žádný přehled.Vnoučata všechna téměř dospělá až na nejmladší vnučku.Jinak to máme jako vy, žijeme už svůj život a když chce někdo přijet, tak jsme rádi.Martina

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, nemá vnoučata, o Peppovi vím jen to, že je.
    Na dny, kdy u vás jsou děti a řádí po době i zahradě budou vzpomínat celý život. S láskou!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já tě opravím. To je ta Peppa :-) No vzpomínat budeme i my. Měj se krásně.

      Vymazat
  9. Vím, že existuje, ale asi kolem vnuků proběhla rychle, Jonášek se o ní zmínil a sledoval ji myslím loni snad na Déčku :-). Když s ním občas zahlédnu tento program České televize, tak se mnohdy fakt děsím, co tam vysílají za hloupé seriály. To je výběr :-(. Jinak puzzle skládám s dětmi moc ráda, jak začnu, tak se od skládání nemohu odtrhnout, to mne baví.
    Užili jste se navzájem Marti a to je vždy krásné. A souhlasím s tebou - my jsme si svých tří dětí užili až až, vnoučata máme rádi, ale žijeme si svůj život v radosti a pohodě, a když jsme se nemohli vidět pár týdnů, nebyli jsme smutní, bylo to prostě nutné.
    Krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, díky za komentář. Potěšilo mě, že to máte stejně. Měj pěkný den.

      Vymazat
  10. Já znám Peppu jen podle jména a obrázku, v tv jsem je neviděla - když byl syn malí, frčely jiné kreslené seriály a vnoučata ještě nemám, takže není důvod se dívat.
    Užila sis vnoučat, teď si užij klidu - svět má být v rovnováze :)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, Peppa snad v televizi ani nikdy nebyla. My si ji stahujeme. Díky a měj pěknou středu.

      Vymazat
  11. Vnoučata už se dívají na jiné seriály :-), takže neznám.
    Vnoučata máme rádi, užili jsme si je a oni nás - bydlí v místě. Ale jsou už velká, mají svůj život. Je fakt,že se mi někdy zasteskne po tom jak byli malí, ale že bych smutně vzdychala, že je už tak často nevidím jako dříve , to ne. V životě to tak prostě je. Takže Ti dávám za pravdu. :-)
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.