sobota 9. května 2020

posbírané 9

Tak jsem opět tady. Na úvod dávám článek s názvem Ne tyhle věci vám proti koronaviru opravdu nepomohou. Je až k nevíře, čemu všemu jsou lidé schopni uvěřit. Ne ani francouzský sýr ani banán či česnek fakt nepomáhá. A pozor na prodejce potravinových doplňků, kteří zneužívají virové pandemie a nabízí "úžasné" preparáty, které nás před virem údajně ochrání.
A bohužel to nejsou jen prodejci zaručených léků, kteří jsou schopni zneužívat jakékoliv situace. Za normálních okolností je to odporné, ale teď ani nevím, jak bych tohle konání měla pojmenovat. Nemám slov. Jen mě napadá název knihy od Emile Zoly Člověk bestie, i když to je samozřejmě o jiném tématu. Takže lidé bestie.
Tak to jsem dala jen na úvod a ani to varování není určeno pro vás, tady jsme díky bohu normální, ale je to jen zase pro zdokumentování, co všechno se dělo v koronavirové době.
Vtip v úvodu je v polštině, on by v češtině tak nevynikl a musím říct, že mě rozesmál. Rouška už je taková samozřejmost a stala se automatickou, že člověk na ni začíná zapomínat. Stejně třeba jako klíče od auta. Můj muž se teď častěji vrací právě pro tu zapomenutou roušku, rukavice či telefon.
Tahle fotografie není vtip, tedy vtip to asi má být, ale je to skutečnost. 
To nafotila moje sestra před pár dny a rozhodně to sem patří.


A teď, co jsem posbírala za poslední týden. A musím poděkovat Růžence, která už dvakrát přispěla vtipem, který já jsem neobjevila.
Dnes dávám příspěvek nezvykle pozdě, já vím. Ale měla jsem děsné ráno a dopoledne. Internet nešel, měla jsem dva rozepsané články a v deset jsem odjížděla nabrat si materiál a fotky na reportáž. Mezitím jsem furt komunikovala po telefonu, kdy internet opraví, že potřebuji pracovat. No už jsem konečně odeslala první článek a fotky a než půjdu na další, tak pouštím tento příspěvek.
Doufám, že váš den je lepší než začátek toho mého.













13 komentářů:

  1. Je vidět, že Čechy humor neopouští. Pobavila jsem se, dnes jsem potřebovala zlepšit náladu. Růža

    OdpovědětVymazat
  2. Ráno jsem Marti vstávala dřív a chtěla čučnout a nic.Tak mi bylo divný, že od tebe nebyl žádný příspěvek.My jsme dnes porušili karanténu a konečně přijela moje milovaná dcera s nejstarším vnukem.Musím už vysvětlit, že jsem vyvdala další dceru a syna.Už je to skoro 38 roků.Moje dcera mě nikdy nesklame a s v nukem nám moc pomáhají.Dnes přijeli v roužkách, dezinfekci a svoje ručníky.Tak jsem se nasrala a roužky museli sundat.Samozřejmě jsme dodržovali odstup, ale strašně mě to vadilo.Tak bych je chtěla obejmout a pusinkovat.Moje dcera je nejbáječnější človíček a nikdy nás nenechala ve štychu.Pomohli se zahradou, grylovali jsme a přeci bylo něco jinak.Když navečer odjeli, přepadl mě hrozný strach.Co bude dál. Mějte krásný večer.Já jsem se musela vykecat a snad neobtěžuji.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, omlouvám se za ty hrubky,ale nepřečetla jsem si po sobě a ten chytrý telefon tam háže mizera co chce.Martina

      Vymazat
  3. Marti, díky! Nasmáli jsme se u nás všichni!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, taky jsem se pobavila. Ale musím, říci, že je škodda, že ty fake rady, na které je odkaz v úvodu, nejsou aspoň z části pravdivé. Bez kravské moči bych se tedy rozhodně obešla, ale francouzskými sýry bych si imunitu proti koronaviru budovala docela ráda (je otázka, co by tomu říkala moje peněženka :)).
    Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti opět jsem se pobavila. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, jsem ráda, že náš národ i v této šlamastice neztrácí smysl pro humor.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj holky, mám radost, že nás tenhle seriál pořád baví. Mějte pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, opět jsem se báječně pobavila. O to v téhle době jde.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak, já už se těm vtipům moc nesměju. Moje maminka a její kamarádky mě jimi bombardují stále. Ale dnes jsem měla bezva den. Konečně jsem byla v Angličtině a v jazykových kursech nemusejí být roušky. Moc jsem si to užila. Člověk by tu nemoc asi měl brát vážně, ale v mém okolí široko daleko nikdo nemocný není. Tak to spíš beru jako ponižující okolnost, zakrývat si obličej. Nikoho nepoznávám. Navíc všichni mají hrozné vlasy. Doufám, že už brzy budeme "normální".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, tak u nás to bereme vážně, páč o tomhle nikdo nic neví a není ani žádný mustr. Ale i tak se smějeme těm vtipům furt.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.