sobota 2. října 2021

co je tichá pošta...

Radek Zdražil Netradiční lavice - Tichá pošta

Ne nemyslím tu hru, kterou jsme kdysi hrávali a ani nevím, jestli se ještě hraje. Pamatuji si, jak jsme se u ní nasmáli, když na konci vyšel naprostý nesmysl. 
Jistě nepatřím do tichého světa a ani si to neumím představit, ale to neznamená, že bych měla nebo chtěla ignorovat, že tichý svět existuje.
Dnes mám pro vás opět upozornění na něco nového, novou službu. Nemyslím, že byste jí snad využili, já ji také nevyužiju, navíc je zatím jen v Praze, ale myslím, že je dobré vědět nebo mít povědomí o nových projektech, které pomáhají. Tak dnes Tichá pošta. 
Vlastně jsem psala v posledním dnech ještě o jednom krásném projektu, ten sem dám v nejbližších dnech.
Jako ilustrační foto jsem si dovolila použít dílo Radka Zdražila Netradiční lavice -Tichá pošta, které jsem našla na stránkách českých řezbářů. V Praze existuje i Tichá kavárna, ze které je foto níže.
Mějte pěknou sobotu.


Znáte tichou poštu?
Marta Dušková

Nemám na mysli hru, kterou jsme kdysi v dětství hrávali a hodně se u ní nasmáli. Tichá pošta je nová služba, kterou přináší sdružení Tichý svět, jejímž mottem je Nasloucháme neslyšícím.

Tichá pošta je služba osobní přepravy zásilek omezené váhy a omezených rozměrů, která funguje od září na území Prahy a okolí. Využitím služby za dobrou cenu doručíte balíček z místa A do místa B a tím podpoříte zaměstnávání osob s handicapem. 

Tichá pošta https://www.tschp.cz/ticha-posta:
"Děkujeme, že můžeme společně s Vámi dávat pracovní příležitost osobám s omezenou možností uplatnění na trhu práce.
Profesní uplatnění a osobní rozvoj je pro naše kolegy často důležitější, než si myslíme. Nabízíme službu osobní přepravy zásilek omezené váhy a omezených rozměrů typu OBÁLKA a typu BALÍK na území města Prahy v negarantovaném čase doručení. Do 8 hodin od objednání, v pracovních dnech v rozmezí mezi 8:00 až 18:00.
Proč právě my?
Naše odlišnost od konkurenčních donáškových služeb se dá vyjádřit dvěma slovy: „Peníze a Pocit“.
Peníze - ty šetříte tím, že jsou naše služby cenově výhodné a zároveň nabízíme možnost platby v rámci náhradního plnění.
Pocit - ten vytváříte tím, že jste si vybrali pro přepravu službu, která pomáhá zaměstnat osoby s omezenou možností uplatnění na trhu práce".

Nápad Tiché pošty vznikl již před několika lety a čekal na svoji příležitost a ta přišla s lockdownem, kdy při práci z domova vznikla potřeba předávat si rychle dokumenty. „Díky tomu jsme si vzpomněli na zapomenutý projekt v šuplíku,“ uvádí ředitel Tichého světa Leoš Mačák.
Služba Tichá pošta je využívána zatím krátce a doručují ji jen tři kurýři, ale zájem lidí je překvapivý.

Tichý svět www.tichysvet.cz propojuje již od roku 2006 svět slyšících a neslyšících a nabízí spoustu jiných služeb nejen Tichou poštu. V současné době působí již v deseti krajích České republiky a využít je možné mimo jiné sociální rehabilitaci, odborné sociální poradenství a tlumočnické služby. Ve Středočeském kraji je zřízena pobočka na Kladně na adrese Váňova 3180 v budově České pojišťovny.

6 komentářů:

  1. Marti, díky za představení tohoto projektu. Je určitě velmi potřebný a je dobře, že pomáhá neslyšícím lidem.
    Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  2. Zcela určitě dobrý projekt. A díky, že jsi to sem pro naši informaci dala.
    Pěknou sobotu !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, o tomto projektu jsem se dočetla u Tebe poprvé a je to určitě dobrý nápad.
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, o tomto projektu vím díky své kamarádce, jejíž muž má problémy se sluchem.
    Ale napadla mě po přečtení titulku ta hra. Stále se hraje, občas si jí zahrajeme s vnoučaty, když tu je celá banda. 🤣😂 Většinou to zkazíme my s dědou, přeci jen jsou ty naše smysly už trochu otupené.
    Měj hezké dny. 🍂🍀

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za představení skvělého projektu.
    Marti, užij si neděli. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, tak o tomhle jsem vůbec nevěděla. Díky za osvětu. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.