neděle 17. října 2021

nakouknutí ještě jednou


na Moravu. Moc jsem toho sice nenafotila, jak víte, po úraze moc nemůžu chodit a všude se musím nechat vozit, takže jen pár momentek. Navíc ve třech dnech stíhám návštěvy příbuzných a nemám ani potřebu courat po svém rodném městě, jako jsem to dělávala s dětmi, když ještě jezdily se mnou a my navštěvovali výstavy apod.
Slíbila jsem tady ještě zahradu, která je dílem mojí sestry a já ji pokaždé obdivuju a už jsem zkoušela objednat si tuto zahradní "architektku" k nám, ale neprošlo mi to. Zahradu už jste viděli na blogu někdy v květnu, tak teď podzimní. Ráda ji fotím ze shora z balkónu.
Dáši, ten strom, na který ses ptala včera v komentáři u výzvy, je višeň, která už hodně pamatuje.











A ještě pár momentek z návštěvy hřbitova, kde jsem se zastavila za taťkou. Můžu fotit jen detaily, celé bych zachytila až na druhé straně velmi rušné silnice. 
Hodonínský hřbitov pochází z konce 19. století a celé krásné průčelí je prohlášeno kulturní památkou. Na mých fotkách je ještě vidět pseudogotická kaple, která je využívána k bohoslužbám.
Celé průčelí můžete vidět na poslední fotce, kterou jsem stáhla z netu. Kus Hodonína najdete ještě v mém příspěvku tady, kde je lázeňský park s výstavkou dřevěných soch. Tam jsem tentokrát nebyla. No na blogu je toho víc, ale nemám zrovna čas to vyhledávat. V poslední době dávám do příspěvků z mých moravských cest především moji lásku Dášu.
Mějte pěknou neděli.










Na závěr foto z netu.

10 komentářů:

  1. Marti, zahrada sestry se mi moc líbí. A obdivuji krásnou kapli na hřbitově i nádherné průčelí, je to opravdu krásná památka.
    Měj hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  2. Milé nakouknutí na krásnou zahradu a ten hřbitov, ten stojí za to.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti to jsou úžasné fotografie. Někdy je opravdu smůla, že není prostor na focení z větší vzdálenosti i tak jsou fotografie opravdu moc krásné. Vstupní brána je skutečně nádherná a zahrada Tvé sestry je opravdu úžasná. Krásně zákoutí pro relaxaci, čtení, sálá z ní pohoda a klid. Posílám tedy pozdravy vám všem a přeji hezkou neděli a také posílám pohlazení vašemu miláčkovi - Sáře.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně se z výšin do zahrady dívá,fakt jó. A vstupní brána na hřbitov je tedy krásná.
    Klidnou neděli, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, napřed jsem si myslela, že je to Lednice. Blízkost a ovlivnění architekturou je vidět. Zahrada je moc pěkná a opečovávaná. Radost pohledět.
    Měj pěkný týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, krásné fotky. 👍👍 Tvoje sestra má zahradu opravdu vymazlenou.
    Vstupní brána na hřbitov a kaple jsou krásné.
    Měj hezké dny. 🍁🍀

    OdpovědětVymazat
  7. Obdivuji zahradu tvoji sestry,pozná se,že ji opečovává s velkou láskou.
    Stavby na hřbitovech bývají zajímavé a tato je nádherná.Mám často problém,že mi nejde zachytit do objektivu celý objekt,není ani kam dál jít.Někdy si také vypomohu fotografií z netu.
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, zahrada u sestry se mě moc líbí, zrovna jako vstup na hřbitov a kaple. Měj se moc hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, líbí se mi zahrada (pohledy ze shora jsou zajímavé) i průčelí hřbitova.
    Hezký nastávající týden

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, zahrada je skutečně krásná - ta stará zeď tam dělá naprosto kouzelnou atmosféru!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.