neděle 24. října 2021

nová galerie Naproti







Ještě mi z pondělí zbyla jedna výstava. O ní jsem se již jednou zmiňovala, nebo vlastně psala pozvánku a je to výstava Česká cena za architekturu 2021 a tady jste měli možnost si prohlédnout všech 35 nominovaných děl. Výstava je umístěna v nové galerie, která v Mělníku vznikla právě pro tuto výstavu, respektive zahájila a otevřela prostory právě touto výstavou, a to byl důvod, protože i já jsem si díla prohlédla na netu, proč jsem na výstavu šla a napsala o ní a nové galerii.
A dnes dávám tuto reportáž i pro vás, protože jsem zjistila, že občas někdo z vás do našeho regionu, hlavně do Mělníka zavítá, tak je možná dobré vědět, že tady něco nového je.
Mějte pohodovou neděli. K nám dnes odpoledne přijedou Lola a Alan na tři dny a já se moc těším. Program malých prázdnin už mám v hlavě.






Nová galerie Naproti je naproti knihovně

Mělník má novou galerii. Galerie Naproti sídlí v prvním patře Domu služeb na náměstí Karla IV. naproti městské knihovny. Galerie byla otevřena začátkem října výstavou Česká cena za architekturu 2021, což je soutěžní přehlídka vyhlašovaná každý rok Českou komorou architektů. Letos byl vyhlášen již 6. ročník soutěžní přehlídky, která je otevřena architektonickým realizacím postaveným na území České republiky za posledních pět let. Více o soutěži je možné si přečíst v článku Soutěžní přehlídka České ceny za architekturu tentokrát v Mělníku (kanalem.com).

Výstavu 35 děl finalistů soutěže je možné si prohlédnout do čtvrtku 11. listopadu v době:

po - čt: 10:00 - 17:00 h

pá: zavřeno

so: 9:00 - 12:00 h

ne: 13:00 - 18:00 h

Do soutěže v letošním roce bylo přihlášeno celkem 170 staveb. Absolutní vítěz bude vyhlášen na galavečeru ve Fóru Karlín. 

Pro novou mělnickou galerii byly využity prostory po OP Prostějov a po drobných úpravách elektroinstalace a vymalování stěn byl tento prostor využit pro výstavu. O její uspořádání požádala Česká komora architektů na základě návrhu městského architekta pořádat tuto prestižní výstavu v Mělníku. Po ukončení výstavy bude galerie využívána pro kulturní akce knihovnou nebo Mělnickým kulturním centrem.






6 komentářů:

  1. Marti, na tuhle výstavu bych se opravdu s chutí podívala! Pár staveb jsem viděla, některé se mi líbily opravdu moc.
    Užij si neděli a děti! Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, díky za pozvánku na výstavu. Některé stavby jsou pěkné.
    Měj hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  3. Stálo by to za to, navštívit tuto výstavu.
    Pěknou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, zajímavá výstava. Škoda, že do jejího skončení se určitě do Mělníka nedostanu - už máme naplánovaný jiný program a nejspíš do do něj nenacpu.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, děkuji za pozvání na výstavu. 👍 Pokud nám to časově vyjde, rádi se přijedeme podívat.
    Měj hezké dny s vnoučaty. 🍀💓

    P.S. Z našich čtyřech vnoučat má ředitelské volno na pondělí a úterý jedna vnučka. Zbylí tři jdou do školy.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti,
    jsem moc ráda za tento článek, protože se k vám určitě nedostanu, ale architektura mě vždy zajímala a ráda o ní čtu.
    Měj se krásně a užij si pohodové dny s dětmi!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.