sobota 23. října 2021

podzimní výzva - díl čtvrtý

Díl čtvrtý a poslední zajímavé výzvy - volné téma, kterou vyhlásila Jaruška. Já jsem to pojala tak, jako co ve mně evokuje podzim, co mám spojené s podzimem. Listí, barevné stromy, ale i kouřící komín, spadlá růže v trávě po čtvrtečním velkém vichru, který mi vlastně pomohl a ostříhal některé uvadlé růže, patří sem i poupata a rozkvetlé růže, protože to u nás pořád ještě je. 


















A naše malá hrušeň, která letos hodně onemocněla a urodily se dvě hruštičky svící velikosti pingpongového míčku, které shnily ještě na stromě. Ta dělá parádu svým zbarvením a vlastně i skvrnami své nemoci. A i třešeň už hlásí, že je podzim a po vichru je země plná spadaného listí, kterému vichr pomohl.












Fotím na poslední chvíli včera a tak brzy, že je ještě vidět měsíc, slunce ještě nevyšlo.



Na konec pár fotek, které už byly u příspěvku venkovní výstavy, protože i ty jsou pro mě ve znamení podzimu.
Na závěr děkuji moc Jarušce za vyhlášení čtyřdílné výzvy. Odpoutalo mě to trochu jiným směrem a na chvíli jsem nefotila jen pracovně. A bavilo mě to lovit záběry na celkem malém prostoru vzhledem k mému handicapu.
Při výzvách mám vždycky pocit ještě větší sounáležitosti k našemu malému blogovému společenství. 
A že těch výzev už bylo. Já jsem si nevzpomněla ani na všechny výzvy, které jsem vyhlásila já. 
Mějte pěknou neděli a já jdu ještě přemýšlet o včerejší premiéře hry Pig Boy, které jsem ještě pořád plná. Alternativní divadlo vás vtáhne, a když odejdete s divadla, ještě se představením zaobíráte pár dalších dní a s mým mužem je rozbíráme. Mám tenhle druh divadla ráda, nic nedostanete naservírované na tácu a musíte přemýšlet o hře, o scéně, o všech výrazových prostředcích, které se v představení objevily.

P.S. Nestíhám vůbec odpovídat na vaše milé komentáře, čtu je okamžitě, ale to už delší dobu, takže za všechny moc děkuji a i za vaše přání k narozeninám. Vždy mě moc potěší, když napíšete.







8 komentářů:

  1. Marti, moc se mi líbí jak jsi výzvu pojala. Vše na Tvých krásných fotkách k podzimu patří. Nám letos onemocněla broskvoň, manžel ji loni na podzim nestihl nastříkat a na jaře to vypadalo, že uhyne. Naštěstí to přežila, ale broskve žádné nebyly. A hrušeň nashi si letos dala odpočinek.
    Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  2. Já tedy koukám jako blázen, jak Ti ještě kvetou růže. Tak to musím ty moje pokárat. Ty už to letos zabalily :-).
    Výzvy jsi se zhostila OK !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, moc děkuji za krásné fotografie a zajímavě pojatou výzvu. Krásně Ti kvetou růže, to je tedy opravdu parádní a na podzim ještě jejich květy udělají velikou radost. Nemoc hrušně se dá asi řešit postřikem na jaře, tak že určitě není nic ztraceno. Moc Ti děkuji za účast ve výzvě a je velká škoda, že se nedostaneme na tu vaši zajímavou výstavu. Jen že když vidím, jak lidé, hlavně mladší ročníky, kašlou na dodržování pravidel v hromadné dopravě, tak se nám už nikam cestovat nechce, abychom neriskovali onemocnění i když jsme očkovaní. Marti, přeji Ti krásné podzimní dny a ať se vám všem dobře daří a jste zdraví a Sára ať nezlobí. Posílám jí pohlazení...Jára.

    OdpovědětVymazat
  4. Opět krásný podzim zachycený Marti na tvých fotografiích. Růže jsou stále krásné 🍀

    OdpovědětVymazat
  5. Krásní podzimní fotky! Jen ta tvá růže, ta asi nemá kalendář :o)
    Marti, měj příjemný večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, krásné podzimní fotky.👍👍 Báječně jsi se s výzvou popasovala.
    Růže kvetou a ani mrazík je nezastaví.
    Měj hezké dny. 🍀🍂

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, hezky jsi to nafotila. Ta drobnokvětá růžička jak pořád kvete, to je úžasné, že jí není zima... Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, nějak mne zlobí blogger, takže se mi nestáhly úplně všechny fotky, ale ty co vidím, jsou hezky podzimní.
    Hezký nastávající týden

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.