úterý 12. října 2021

třikrát o Čuníkovi


Dnes ráno nejsou moc pozitivní zprávy po velmi pozitivním víkendu, který není nutné rozebírat. Pořád se hledá osmiletá Julie, což je i vzhledem k venkovním teplotám dost děsivé a jako máma to prožívám hodně a umím si představit ten příšerný strach rodičů. 
Tak dnes aspoň pozitivní, nenáročný příspěvek.
Nákup těchto tří knih o Čuníkovi má dva důvody. První je tradiční, už trochu omšelý, opět měli a mají na Knihy Dobrovský mega slevy, nevím, jestli bych si je neměla na facebooku odstranit z oblíbených, takže jsem tam prostě jako vždy musela nahlédnout a vybrala hned nějaké knihy pro dospělé, které sem ovšem dát nemůžu, ale líbil se mi Čuník pro děti pod stromeček, ale nejdřív jsem hledala nějaké recenze. A našla i na nějakém blogu, takže jsem nakonec koupila Čuníky tři. Knihy jsou psány velkým písmem, takže jsou pro malé čtenáře a každá stránka je doprovázena několika obrázky. Čuník je psán jazykem, který je dětem blízký, takže je bude určitě bavit jej číst. Nakonec jsem četla i pěkný komentář od osmileté čtenářky.
Nevím, zda ještě seženete, pokud budete mít zájem, všechny knihy za cenu 19 Kč místo 239, ale Čuníkův supertajný deník jsem ještě ve slevě našla.







A ještě jeden nákup. Při objednávce vyškrabávacích notesů, které už jste viděli, jsem si objednala na Eva.cz i novou máslenku z porcelánu a bambusu. Mám ráda jednoduché a čisté linie. A tahle byla jediná, která se mi skutečně líbila. Všude mají hlavně plastové, přezdobené skleněné či kovové.



Ve středu jedeme na Moravu popřát mamce k narozeninám, opět předčasně. Dárky jsem už tady představovala, ale protože mamce dávám už několik let za sebou předplatné časopisu, vyrábím každý rok jen takovou připomínku, aby nezapomněla, že má zaplacený další rok. Takže jsem kapku tvořila neoriginální voucher. 
Ještě tam chybí naše podpisy.


To je dnes vše. Mějte pěkný den.

P.S. Růži, hračku pro Dášenu mám, Pavel nezapomněl a koupil krásnou a příšerně pískací žirafku.

8 komentářů:

  1. Marti moc hezky jsi nakupovala. Já se občas zastavím v Děčíně v obchodě "levné knihy" a také tam občas najdu něco zajímavého. Jen nejmladšímu vnukovi už bude 6.listopadu 15 let a čte hlavně encyklopedie o historii a také ho zajímá zeměpis. Chce jít na Gymnázium a pak na VŠ a pak by chtěl tyto předměty učit. Pořád nás z něčeho zkouší, o čem mnohdy už nemáme ty správné informace a nebo jsme to zapomněli. To je vždycky ,"na koni", že nám to může vysvětlit a připomenout dějiny naší země, ale i z Evropy...Ta másle já je hezká. Mám také řada jednoduché věci, protože se lépe udržují. Měj se hezky a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máslenka... omlouvám se. Nejde nám dnes celý den elektrika a tak píšu na mobilu.

      Vymazat
  2. Marti, hezký nákup. Moc se mi líbí máslenka, také mám ráda jednoduché tvary.
    Užijte si návštěvu u mamky, přeji jí hodně zdraví. Dáše se určitě pískací žirafa bude zamlouvat.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezkou návštěvu. Máslenka se mi líbí moc. Docela by se mi hodila, musím se podívat na odkaz.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, holčičku už našli a předali jí německým zdravotníkům. Byla prý pouze podchlazená.
    Knížky o čuníkovi jsou parádní, budu muset také už začít pomalu přemýšlet o dárcích pod stromek. Loni jsem Bětušce koupila knížku a s hrůzou jsem zjistila, že na rozdíl od třech starších vnoučat, neuměla na Vánoce ještě všechna písmenka. Prvňáček a důsledek distanční výuky. O prázdninách jsme spolu četly, abych jí trochu potrénovala.
    Máslenka je moc hezká a přání pro maminku také.
    Hezky si to na Moravě užijte. 🍀👍💓

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, zdravím. Díky za ukázky, knížky o čuníkovi jsou pěkné. Líbí se mě přání pro maminku, bude mít určitě radost. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, taky bych asi měla kouknout na Dobrovského a objednat vánoční dárky. Ale zas na druhé straně ono možná do Vánoc ještě vyjde něco zajímavého.
    Máslenka je hezká. Plastové se mi taky nelíbí, ale se svou nerezovou jsem spokojená - mám nerez docela v oblíbě.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní nákupy, ta máslenka je moc hezká!
    Přeji šťastnou cestu a užij si rodinu! Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.