čtvrtek 28. října 2021

výstava na takové to domácí dívání


Ano vím, že dnes je státní svátek, nicméně akce na oslavu se pořádají teprve dnes, tak nemám připravený žádný příspěvek. Teprve dnes si jdu užít koncert v kostele v rámci Dne středočeského kraje, který pořádá mělnické muzeum. Akce jsou od rána za symbolické vstupné do muzea 1 Kč, ale jak víte, právě toto muzeum znám opravdu dobře a navštěvuji jej často a mám tady i takové detašované pracoviště v muzejní kavárně, takže jsme si s mužem vybrali jen koncert, který vlastně celý den uzavírá.
Ale protože mám ještě ve foťáku nějaké výtvory Alánka z našich podzimních miniprázdnin, tak dnes malá domácí výstava. O úžasném vyškrabovacím notesu, který jsem koupila všem vnoučatům, jsem už tady psala v rámci oslavy narozenin. 
Alan, stejně jako většina dětí, zapomněl notes u nás, tak pokračoval dál a vytvořil dílka, která rozhodně stojí za prezentaci na blogu, už proto, že jednou si na blogu prohlédnou děti třeba v pozdějším věku vše, co se u nás odehrávalo. Tento archiv je jistější než uchovávání fyzicky. 
Já sice uchovávám vše a mám i díla našich tří dětí, když byly malé, a už jsem tady i něco kdysi ukazovala, uchovávám i dílka vnoučat, ale jsou to dílka, která pro nás vyrobily u sebe doma. 
To, co se vyrábí u nás se mnou, si děti odvážejí samozřejmě domů ukázat mamince. Stejně tak si odnesl Alan svůj notes, který už je plný. 
Takže dávám fotky na blog.
Mějte pohodový den.

P.S. Některé obrázky mi Alánek vysvětlil, tak předávám dál.
Babi, vidíš v té hrušce červy?
A namaloval jsem i kytky s kořeny.
A tady na tom obrázku je krb a televize, kde se u tebe díváme na pohádky.
Ty ostatní, myslím, vysvětlení vůbec nepotřebují.
Musím ty notesy koupit ještě jednou.







6 komentářů:

  1. Marti, moc hezká výstavka. O vyškrabovacích notesech jsem také přemýšlela. Verunce jsem na prázdniny k nám nachystala omalovánky s kočkami, ale asi ji je odveze domů. Užívají si hračky, které u nás mají. Včera odpoledne jsme se šli projít, bylo krásně slunečno.
    Užijte si sváteční den.

    OdpovědětVymazat
  2. Paráda ! Je to opravdu bezva notes, dětu to musí hodně bavit.
    Hezký sváteční den u vás !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, je vidět, že má fantazii. Líbí si mi ty kytky s kořeny. Notes je určitě suprový dárek.

    OdpovědětVymazat
  4. To je krásný... Jak ty obrázky, tak to vysvětlení. Kytičky s kořeny, a ti červíci, to nemá chybu. Je vidět, že má Alan fantasii.
    Marti, měj pohodový sváteční den. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, dětské obrázky vždycky potěší a já miluji jejich výtvarné umění. Také se mi líbí ta červivá hruška. Alánek je šikovný. Přeji vám všem spokojené a příjemné dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Hruška s červy je fakt pecka :o)
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.