pátek 10. prosince 2021

zapečená plněná cuketa


Aneb když se nechce vařit. V lednici je jako u snědeného krámu, jen mrazák je plný masa, ale do toho se vám dnes nechce. 
Lednice je u nás prázdná v den, kdy přijíždí Tesco s nákupem, což bylo zrovna včera. Chcete vařit něco lehkého. Chybí vám brambory, je jich jen pár, ale v lednici se o samotě směje jedna cuketa.
A oběd je rázem vymyšlený. Plněnou cuketu jsem ještě nedělala, většinou ji dělám smaženou anebo ji přidávám k masu. Ale naplním ji, jako plním ty brambory. 
Pokaždé používám náplň podle fantazie či co dům dá.
Cuketu rozpůlím podélně a vydlabu ji. Do každé půlky vložím kuřecí párek rozpůlený podél, párky moc nemusím, ale když to má být, co dům dá, tak jako pejsek a kočička. Na náplň nakrájím cibuli, osmahnu na pánvi, přidám nakrájenou vydlabanou cuketu a chvíli podusím, osolím, opepřím a přidám vajíčka. Vše míchám, až je to polotuhé. 
Potom naplním směsí cuketu i brambory. Na naplněnou cuketu ještě přidám plátkový sýr a dám do trouby zapéct vše dohromady.
Vypadá to dobře a chutná luxusně, ani mi tam nevadí ta uzenina. Tak to do mého virtuálního receptáře patří a třeba se bude hodit i vám, i když čas cuket už dávno minul.
Mějte pohodový pátek.

P.S. Ještě dnes a zítra se můžete zúčastnit mikulášské nadílky. Zatím to vypadá, že losovat nebude potřeba. 


6 komentářů:

  1. Marti, to vypadá moc chutně, jak by řekl můj syn :-)
    Taky dělám zapečenou cuketu - ve středomořském stylu.
    Krásný adventní víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, nechala bych se pozvat, vypadá to moc dobře.
    Dělala jsem cuketu plněnou mletým masem, také to bylo dobré.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě bych talíř vyjedla do posledního kousku.
    Taky občas cuketu dělám na různé způsoby-
    Hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, cuketu taky občas zapékáme, ale v sezóně, když nám rostou na kompostu :). Můj muž nemiluje cukety natolik, abychom je kupovali - jí se s výrazem "když už nám to tu vyrostlo...". A to je většinou plním hromadou mletého masa....
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, shodou okolností jsem včera spotřebovala poslední darovanou cuketu na nákyp. Chutnalo nám. Zapečená je taky moc dobrá!
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti vypadá to nádherně. Já jsem ji dělávala zapečenou ale manžel už cuketu odmítá. Nevím proč, bylo to vždycky dobré. Najednou se prostě rozhodl, že už ji nechce a od té doby ji nekupuji, ani nedělám, protože bych to jedla nakonec sama. Měj moc hezký zbytek soboty a pohodovou Stříbrnou neděli.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.