sobota 2. února 2019

jiný pohled na svět



To byla včerejší výstava, kterou jsme navštívili. Jiný, zatím životem nezatížený pohled.
Byla jsem na výstavu hodně zvědavá a nezklamala nás. 
Tu úvodní kresbu malovala pastelem studentka, které je 16 let.
Ale protože jsem o výstavě včera už psala a dnes jsem líná psát znovu, kopíruji sem svůj článek. 
Opět se špatně fotilo, všechna díla byla pod sklem a já jsem musela hledat polohu, kde nebudou vidět okna či světla. Tak jen malá část výstavy. A stejně se většinou něco ve sklech odráží.











Jak vypadá okolní svět očima studentů prostřednictvím výtvarného umění
Marta Dušková
Za celkem prozaickým názvem Studenti gymnázia se představují se skrývá zajímavá výstava fotografických a výtvarných prací, které jsou instalovány v Masarykově kulturním domě v Mělníku. Autory neotřelého pohledu na okolní svět jsou studenti mělnického Gymnázia Jana Palacha.
Škola si vždy touto dobou, a obzvláště v letošním roce v době výročí 50 let od úmrtí připomíná Jana Palacha, který na gymnáziu studoval a jehož jméno škola nese, a při této příležitosti je pořádána výstava výtvarných a fotografických prací studentů.
Gymnázium je všeobecně vzdělávací školou a není tedy zaměřena na výtvarnou výchovu. Někteří z vystavujících studentů se s výtvarnými hodinami setkávají jen jednou za dva týdny, a přesto vznikla velmi zdařilá díla, která rozhodně stojí za vidění. Výstava je výběrem některých témat, kterými se studenti v hodinách vyučování zabývají. Letos byly navíc do výstavy zařazeny i autorské panely studentů, pro něž je výtvarné umění i součástí jejich volného času.
Fotografie a obrazy, které jsou vystaveny v hudebním sále kulturního domu, ve foyeru a i na stěně v kavárně, je možné shlédnout do pondělí 11. března. Masarykův kulturní dům je otevřen ve všední dny od 13 do 18 hodin a vždy hodinu před konanou kulturní akcí.










A pro krásný den si poslechněte píseň, která mě vždy pohladí po duši. Dnes ráno jsem si ji pouštěla.
 A pokud chcete vědět víc, vloni jsem na blog dávala rozhovor.

10 komentářů:

  1. Mám ráda takové výstavy.
    Hezkou sobotu, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá na hodně zajímavou výstavu - podle fotek by se mi spousta fotek (to je výborná věta :-D) líbila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, i já bych s některými dílky mohla žít. Moc se mi to líbilo. Měj pohodovou neděli. U nás kupodivu sněží.

      Vymazat
  3. Marti, krásná výstava.Já si moc ráda prohlížím.My jedeme do Mimoně příští týden.V muzeu vystavuje Iva Huttnerová své kresby. Mám ty její malůvky ze starých časů ráda.Písničku si pustím,až se muž vzbudí.Usnul po obědě ,(asi se takzvaně přežral).Měj krásnou sobotu, pohlazení Justýnce.Ty pečené rajčata jsem si naložila vloni podle tebe a jsou moc dobré.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martina, ano Ivu Hüttnerovou můžu. Dokonce jsem ji poznala osobně. Pohlazení jsem vyřídila. Měj pohodovou neděli a jak je mazlíčkovi?

      Vymazat
  4. Marti, děkuji za zprostředkování krásné výstavy. Moc se mi líbí jak fotografie, tak kreslené obrázky. Mělnické gymnázium má krásnou tradici.
    Přeji pěkné odpoledne. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, ano je to zajímavá výstava a jsem ráda, že i přes problémy s focením jsem mohla malé střípky přinést. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  5. Marti, na gymnáziích se zase tolik výtvarné činnosti nevěnují, a tak se kochám a děkuji, že si nás na výstavu vzala sebou.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jsem ráda, že se ti taky výstava líbila. Měj se hezky.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.