středa 6. února 2019

to je na první cenu...


Kdyby se tedy v této kategorii někdy snad udělovala. Myslím tím bordel, promiňte, ale slovo nepořádek to plně nevystihuje, na mém pracovním stole. 
Inspirací k dnešnímu příspěvku je včerejší článek Inteligentní lidé po sobě nechávají binec, ponocují a mluví sprostě, který mi včera poslala kamarádka Bára s dovětkem: 
vole, už vím, proč mluvím jako kanál. 
Článek jsem už kdysi četla, ale přečetla jsem si ho znovu.
Tak první bod, jak sami vidíte, splňuji naprosto dokonale, o posledním se ani nebudu přít a od nehody ponocuju, páč mám problémy se spánkem. 
Dřív jsem vstávala brzy do práce, takže ponocovat moc nešlo. 
Normálně máme doma uklizeno, ale na stole uklízím málokdy a kvůli návštěvám vůbec. 
Možná kdyby se ohlásila anglická královna...
Binec na pracovním stole jsem měla vždy a v práci jsem tím byla pověstná. Kolegové mě neustále testovali, jestli vím, kde co je. Ano, věděla vždy a úklid mi přinášel stres, páč bylo pravděpodobné, že něco už nikdy nenajdu. A nenašla.
A když mi moje asistentka chtěla v době mé dovolené uklidit na stole, zrovna příchozí ředitel ji zarazil: to máte dovoleno??? no to bych teda v žádném případě nedělal!
O své inteligenci tady hovořit nebudu, i když otestovaná jsem dost, ale inteligence není přece naše zásluha, zásluha je ji rozvíjet. Kdysi jsme v práci celý management dělali inteligenční testy spoustu hodin, trvalo to den a výsledky měly ukázat, zda se hodíme na místo, které zastáváme. 
Já na vedoucí marketingu. Byly to testy individuální i hromadné. 
Když došlo na individuální testování a jeden z hodnotící komise mě navštívil v kanceláři, kde jsem seděla společně s analytikem, hned mě počastoval otázkou: že vím, který je váš stůl? 
Plně odpovídá vaší kreativitě. 
Od té doby se za chaos na stole vlastně ani trochu nestydím.
V testech jsem prý dopadla nejlíp z nás šesti či sedmi, už si to nepamatuji a byla to příjemná zpětná vazba. Ale nic víc. Nic to neznamenalo pro můj budoucí život, jen snad to, že jsem byla překvapená stupněm mojí inteligence, o které jsem neustále pochybovala a pochybuji dodnes. 
A na svém postu jsem zůstala několik dalších let.
Nevím podle čeho, zda podle nějaké analýzy, ale upřimně tu si neumím představit, vědci dospěli v článku k těmto závěrům.
Ale se závěrem, že inteligentní lidé se řídí heslem, co mě nezabije, to mě posílí, se naprosto ztotožňuji.
Ve svém životě ale lidi podle inteligence netřídím. Po setkání s géniem si ráda popovídám s někým, kdo neřeší problémy vesmíru, ale malé běžné věci a já si u toho odpočinu. 
Ovšem srážku s blbcem sem nepočítám. Tam vám nestačí žádný stupeň IQ.


22 komentářů:

  1. Marti, člověk alespoň ví, jak na tom je :o) Přemýšlím, kam bych se zařadila. Myslím si o sobě, že kreativní jsem, ale mám ráda pořádek a řád. Možná ještě přesněji lad. Jsem schopná i v kavárně přerovnat věci na stolku... Už vím, jsem jenom prdlá!!!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, i já mám občas takovou úchylku, že musím něco správně naštelovat a narovnat, ovšem kromě pracovního stolu. Toho se to fakt netýká, páč tam pracuju skoro pořád. Měj se hezky.

      Vymazat
  2. Marti, musím ti napsat, že žádný "bordel" na tvém stole nevidím! To kdyby si viděla, co dokáže můj muž na svém psacím stole běžně vytvořit a přesně vědět, kde a který spis má, kde je lejstro položené, když ho zrovna potřebuje. Pro mne trochu nepochopitelné. Já mám ráda věci srovnané, roztříděné, založené. Tak to prostě v sobě mám od narození. Ale to neznamená, že když něco u stolu dělám, že nedokážu mít roztahané všechno, co momentálně potřebuji, kolem sebe, že nedokážu na stůl odkládat všechny možné písemnosti, které bych měla založit a ony se tam pěkně kupí.
    Takže teď nevím, jak to se mnou vlastně je :o)), protože binec moc ráda nemám, nyní hodně ponocuji, sprostě nemluvím (jen vyjímečně!). Ale to nevadí, já se mám ráda taková, jaká jsem, i když pro své kluky jsem vždy byla moc "akurátní" a pérovala jsem je za bordel v pokojích. Dneska se tomu smějeme, když oni řeší nepořádky svých dětí.
    Dneska jsem neusnula do čtyř hodin, pak jsem odpadla a ráno vstávala jak po flámu :o). Tak ať se nám lépe spí!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, nevidíš ho proto, že ty barvy a štětce působí trochu jako zátiší hahahaha a nevidíš stůl umazaný od barev včetně klávesnice. Ale když zrovna nemaluju, je tam kopa novin a papírů. Ty jsem hodila za sebe do knihovny, teď je pro změnu bordel tam, můj pracovní prostor je těsně před knihovnou, když jsem potřebovala prostor na malování. Já sprostě nemluvím, to jsem se špatně asi vyjádřila, já sprostě jen nadávám :-) Měj se krásně a říkala neuroložka, že to špatné spaní je po úrazu hlavy a pokud bych nebrala prášky, prý nespím vůbec.

      Vymazat
  3. ja som trošku bordelárka, ale viem sa orientovať v tom chaose a to je základ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deny, já měla v práci na nástěnce heslo Pořádek je pro blbce, inteligent ovládá chaos :-)

      Vymazat
  4. Marti, to je nádherný tvůrčí nepořádek, jak říká můj manžel řezbář. Krásné dny :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, tak nevím. Pracovní stůl nemám a tak mám rozkramařeno na konferenčním stole v obýváku. To ty na stole bordel nemáš. Můj sen je mít pokojík jen pro sebe, kde bych měla sbírku panenek, pracovní stůl a všechny věci na tvoření. Ale to je ve dvoupokojovém bytě neuskutečnitelné. Spát chodím jak kdy. Teď jsem měla zánět spojivek a jelikož se mi netvoří slzy, tak jsem večer už nemohla vydržet jak mě pálily oči a šla jsem spát. Jinak usínám také špatně. No a sprostých slov mám slušnou zásobu, ale většinou mi uletí, když mě něco naštve nebo mi něco nejde. Člověka formuje i prostředí ve kterém se pohybuje. pamatuji si, když jsem přišla po první mateřské do práce a byla docela šokována slovníkem některých žen. Pracovala jsem v textilce. Říkala jsem si, jak mohou ženy mluvit sprostě. No, netrvalo dlouho a některá slova "obohatila" můj slovník. Stejně na tom byl i můj muž.
    Přeji hezké odpoledne. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, já sprostě nemluvím nikdy, ale sprostě nadávám a to je rozdíl :-) A to si teda neberu servítky a ulevím si škálou jadrných slov. Nakonec vzhledem k tomu, že se neustále pohybuji mezi lidmi pracovně, si ani nemůžu dovolit mluvit sprostě. Měj pěkný den.

      Vymazat
  6. Bože můj, ten nádhernej hrnek je pro leváky? Tak to bych si ho nekoupila, protože by mě štvalo, že na ten nádherný motiv nevidím. Když už se mi něco takového do ruky dostane, tak to radši otočím čelem k sobě a za ucho to nedržím. Tohel by bylo dobré téma k rozebrání, jak je lehké se stát podivínem :-)
    Přeji krásný den.
    PS: ten stůl máte krásně uklizený, to já na svém mám podstatně větší chaoz a to mi sem chodí klienti :-D
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, to je normální hrnek a obrázek má z každé strany. Já levák nejsem, jen jsem s ním asi hnula, když jsem fotila. Já jsem se šla kouknout a všechny hrníčky, pokud mají obrázek, tak ho mají z obou stran. Hezký den.

      Vymazat
  7. Jsem ráda, že mám pro sebe svůj pokoj. Když jsme bydleli ještě v sídlišti, tak pro moje tvoření jsem měla malé místo a muselo to mít lad a sklad. Teď mám pracovní pokoj a taky to tam tak vypadá. A mně to tak vyhovuje. :-)
    Měla jsem kolegu v práci a ten měl na svém stole kupy všeho možného, co k jeho práci bylo nutné mít- vyznal se v tom.!!! Náš vedoucí stále kroutil hlavou, jenže kolega to měl prostě na háku- nehledal, sáhl a bylo to. :-)
    Každý to máme v sobě jinak. Mám ráda pořádek, ale nesmí být urputný :-).
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já mám těch koutků po domě víc a kout třeba na šití či jinou podobnou tvorbu, mimochodem teď to překrylo malování, mám taky, ale bordel mám jen na stole. Tak stejný stůl jako tvůj kolega jsem měla v práci. Hromady novin, časopisů, zákonů a interních nařízení apod. Měj pěkný den. Dnes na stole uklidila Justýna, páč chtěla být u mě, tak všechno ostatní skokem shodila :-)

      Vymazat
  8. Marti, máš krásný tvůrčí "bordel".Nepřipadá mi to jako nepořádek.O mě muž říká, že jsem okresní hygienik.No myslím,že přehání.Já mám ráda vše na svém místě.Zato muž má v dílně a v garáži čurbes.Vloni, když byl na týden fotit, tak jsme mu s vnukem uklidnili a ještě místo poděkování nám vynadal,že nic nenajde.Hezký zbytek dne.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, já normálně na jiných místech domu mám vše na svém místě a nemám ráda, když by něco nebylo. Ovšem pracovní stůl je něco jiného. A můj muž má v dílně nepřetržitý bordel :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  9. Já se za moc kreativní nepovažuji - možná jen v tom chaosu na stole :-). Ponocovat jsem začala na stará kolena a pokud jde o mluvení - no dejme tomu ne úplně korektně", tak to mi celkem jde. Takže vlastně nevím... Ale ono je to jedno, pěkně jsem si početla
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, domnívám se, že hodně lidí je kreativních a tebe rozhodně považuji za kreativní dost. Měj pěkný den.

      Vymazat
  10. Moc hezký článek:-) hned mám veselejší ráno.Krásný zbytek týdne přeji

    OdpovědětVymazat
  11. U nás se říká rozpracováno :o), ale jinak většinou potřebuji to ladno :o)
    Hezky se čteš, cesta do práce je hned kratší.
    Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to je přesné, rozpracováno :-) A moc ti děkuji, mám radost. Měj pěkný večer.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.