úterý 30. července 2019

masová směs s lilkem a bramboráky s cuketou


Dnes odpočinkový příspěvek, který mám v konceptech už snad měsíc. 
Konečně na něj přišla řada.
Tak za tohle jídlo jsem si od mého muže vysloužila třikrát superlativ vynikající. 
Je to jako zlatá vařečka od Martiny z Českého ráje. 
Většinou říká: dobré, výborné, ale nevím, jestli jsem někdy slyšela vynikající.
No myslím, že tohle jídlo je fakt luxusní.
Musela jsem si to hned poznamenat, abych nezapomněla, co jsem tam dala. 
Tentokrát jsem nehledala inspiraci na netu, ale jen v lednici a sobě.
Na wok pánev na rozpálený olej jsem dala vepřové maso nakrájené na kousky, prudce opekla, osolila, opepřila, přidala balzamikový ocet a trochu cukru pro výraznější chuť a dusila. 
Až bylo maso měkké, přidala jsem na kostky nakrájený celý lilek a znovu dusila do měkka. 
Na závěr jsem přidala lisovaný česnek a čerstvou nasekanou bazalku ze zahrady a té celkem dost, krátce jsem ještě prohřála a vypnula.
Jako příloha byly bramboráky - půl brambor, půl cukety, jinak klasika. 
Dostala jsem cukety a můj muž měla na tyhle bramboráky chuť. 
Hůř se tedy opékají, občas se trhají, ale jsou moc dobré.
Pokud vyzkoušíte, doufám, že bude chutnat jako nám doma. 
Teda prý, už si přesně chuť nevybavím po tom měsíci, tak věřím tomu, co jsem napsala.

14 komentářů:

  1. Marti, určitě to byla dobrota. Mohli bychom Tvůj recept vyzkoušet.
    Zatím nehlídáme, v sobotu mě začalo bolet v krku, tak jsme po domluvě s mladými hlídání o týden odložili. Doufám, že budu do té doby v pořádku, cumlám Panthenol. A ke všemu mi lítá tlak, asi to je počasím a dnes mi není vůbec dobře.:(
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Marti, ty máš bezva recepty.Až se ochladí, hned uvařím.Já dnes k obědu dělala halušky se zelím a uzenou šunkou.Muž ani nedutal a ještě si přidal.Taky pochválil.Abych nezapomněla, přišla mi ta zvonkohra a je překrásná.Jen mě zase naštvala pošta.Balíček mi napsali, že doručí v pátek.Měli jsme otevřenou garáž, nikdo nezazvonil a muž našel oznámení na vratech odpoledne.Picla bych se z nich.Měj hezký den Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, mě by jsi haluškami taky uctila, ale můj muž je nejí. No my jsme si to nechali poslat do zásilkovny, takže jsme tentokrát problém neměli. Měj pěkný den a ať ti to tam krásně zvoní.

      Vymazat
  3. Marti,
    "bylo to vynikající"- je výstižné!! Ňamka!!!
    Krásné odpoledne Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, ano byla. Včera se mi povedla další, někdy ji sem zase dám. Měj pěkný den.

      Vymazat
  4. Jídla typu co dům, lednička a zahrada dají bývají nejchutnější,hlavně,že muž jídlo ocenil. Už jsem nenápadně povzbuzovala dceru, aby udělala cukeťáky, umí je výborně. Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já je v létě dělám často a hlavně ať jsou rychlá. Ve vedrech toho u plotny moc nenastojím. Měj se krásně.

      Vymazat
  5. Vidíš, lilek jsem snad letos ještě neměla... Ale většinou si ho vařím jen sama pro sebe, manžel ho ve větším zrovna nemiluje. Ve směsi s masem by si ho možná dal.
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, můj muž ho taky nejí, ale říkala jsem si, že ve směsi ho sní. A jak mu chutnal! Měj pěkný den.

      Vymazat
  6. Bramboráky s cuketou dělám, ale lilek jsme ještě do našeho jídelníčku nezařadila.Jak vidím a čtu,měla bych to napravit.
    Prima den, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já si většinou lilek dělám pro sebe, třeba grilovaný, protože můj muž ho nechce. Ale ve směsi jak mu chutnal :-) Měj se pěkně.

      Vymazat
  7. Marti, ve vaše obědu je všechno, co mám ráda, tak bych si opravdu pochutnala. Lilek milujeme, cuketu taky, prostě mňam!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.