neděle 22. prosince 2019

brát vše s humorem 2


Jen slíbené malé pokračování ze včera.
Někdy fotíte, aniž přesně vnímáte, co se před vámi odehrává. Vybíráte si záběry, co se vám líbí, do novin hlavně lidi a ani nevíte, že zrovna v té chvíli se před vámi odehrává příběh.
Tenhle teda vůbec není hezký, ale bohužel patří asi už dnes k adventu.
Zabírám lidi přes náměstí až k rozsvícené bráně a jen si pomyslím, proč tam ten člověk sedí s krabicí uprostřed a zabírá půl vchodu, je to nezdvořilé.
Můj muž si jej všimne tady a nakloní se ke mně: 
to je určitě nějaký podvodník, prý vybírá na nemocné děti.
Moc se tím nezabývám.
Myslíš? Naivně si myslím, že ten člověk má určitě jiný důvod, proč sedí s nataženou rukou. 
Měl by vybírat spíš na sebe, nemocný vypadá až až.
Zabírám podruhé tím samým směrem, protože scéna se změnila, ten chlap mi tam sice vadí, ale fotím reportážní fotky ne umělecké, no nee?
Všimne si mého foťáku, dnes všichni fotí na mobil, takže větší objektiv nejde přehlédnout, a rychle vstává sbírá krabici a otáčí se ke mně zády. 
Tohle si uvědomím ale až doma a vzpomene si na to můj muž.
Prohlížím a vybírám fotky do novin a všimnu si, že asi po deseti minutách, kdy znovu zabírám bránu z jiné strany, pán naprosto z trhů zmizel.
Můj muž měl pravdu a já cítím velké zklamání. Furt mám růžové brýle.
Na fotkách v deníku pán z dálky je vidět. Nikomu nepřeji nic špatného, ale tady si docela přeji, ať si toho někdo všimne. My to nemůžeme ani ohlásit, protože jsme se jej ani nezeptali, na co vybírá. Kdyby mi to došlo, půjdu ho požádat, ať mi ukáže průkaz organizace, pro kterou vybírá prostředky.
Můj muž si doma vzpomněl, že jej vloni viděl takto vybírat při nějaké akci před zámkem Veltrusy.
Ježíši, jak se někdo takhle může nepoctivě přiživovat?! 
Já bych mu nikdy nic nedala.
Dnes přidávám ještě pár fotek z Mělnických vánočních trhů, které se včera nevešly.
K dnešnímu příspěvku se název moc nehodí, protože tohle nejde brát s humorem.
Tak přidávám jeden recept pro ty, kdo ještě nemají napečeno.



Mějte pěknou čtvrtou adventní neděli. 
Já doufám, že dnes nezapomenu zapálit adventní svícen jako před týdnem.
Jo a docela jsem ráda, že pro letošek moje reportáže skončily.
Těším se na další příští rok.












13 komentářů:

  1. Kdyby mně někdo zastavil na ulici a prosil o příspěvek na nemocné děti, tak nepřispěju. Na ulici a do krabice určitě ne. Během roku jsem několikrát přispěla dětem na Patronu dětí. Je to charitativní projekt, který se snaží pomoct zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem. Nevím, jestli tento projekt znáš.
    Recept na dobré cukroví mně pobavil, ale dělat ho nebudu, nemáme hlavní ingredienci, kočku.;-)
    Měj pěknou adventní neděli. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připojím se k Růžence, na ulici nepřispívám, a vždy po pravdě říkám: já přispívám jinak.Ohledně receptu, je skvělý a také mi chybí ta kočka! leda, že bys z vaší Justýny, milá Martičko, udělala kočku putovní a půjčovala ji.
      Ohledně ťápot a mouky všude možně - na to mám doma lidi! včera jsem luxovala 3x.Dnes ráno už poprvé.
      Zajímavé je, že vysávám drobky a nějaká vlákna a ve vysavači je pak jen šedá hmota jako netkaná textilie!
      Zdravím z N. Jiřina

      Vymazat
    2. Růži, my jsme na ulici taky nikdy nepřispěli, jen pokud to byl nějaký vyhlášený den, den proti rakovině apod. anebo zkrátka na charitu. Jiřinko, Justýnu by jsi hrozně rychle vrátila, ta je asociál a netykavka :-) Holky, pěkný štědrý den.

      Vymazat
  2. Já taky na ulici nepřispívám (výjimku tvoří kytička na boj proti rakovině. Tříkrálová sbírka a Světluška) - raději si vyberu nějakou organizaci a té pošlu větší částku přímo na účet než bych to drobila po dvackách a padesátikorunách.
    Hezkou adeventní neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, přesně jsi vyjmenovala všechny možnosti, kam přispíváme i my. Ještě přidávám Člověk v tísni. Měj pěkný Štědrý den.

      Vymazat
  3. nice post. I follow you on gfc # 52 , follow back?

    https://styleoflifet.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, vždycky někdo naruší krásnou atmosféru.No na toho pána není zrovna pěkný pohled.Já bych mu nedala ani korunu, protože to byl určitě podvodník.No jenom jsem si říkala, jestli je nemocný a nebo tak vykrmený.Hold neznám, tak nesoudím.V obdarovávání je eso moje dcera.Žije s rodinou v Liberci a tam teda se setkává každý den s takovýma lidma.Ale vlastně se žebrajícíma, to je trochu jiná.Nedává nikomu peníze, ale zajde do obchodu a nakoupí jídlo.Dokonce jednou potkala mladého kluka se psem, chtěl po ní peníze na jídlo a tak s ním zašla do krámu, aby si vybral co potřebuje a ještě mu nakoupila konzervy pro pejska. Je celá po mně.Mám ji moc ráda, jsme spíše jako kamarádky.Nenecháme se ve štychu.A k tomu papandu, od muže mám vzkázat velikou pochvalu.Moc mu i mně chutnalo.Vyfotila jsem a poslala, než jsme to snědli.Mám ti udělit opět řád zlaté vařečky i když to není tvůj recept.Krásný podvečer přeji všem třem.👍🥰😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, děkuji za řád zlaté vařečky, i když tentokrát to není moje zásluha :-) Já jsem dala na ulici peníze někdy jen těm, co něco předvedli, hráli na nějaký nástroj, krásně zpívali apod. Mějte všichni tři krásný Štědrý den.

      Vymazat
  5. Na adventním trhu - to je tedy fakt pecka. Všude nám je připomínáno, že máme mít srdce a peněženky otevřené, je přece advent... Tak proč toho nevyužít, že! Nemám slov.
    Marti, přeji hezkou poslední adventní neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, viď? V průběhu roku to ještě člověk přejde, ale v tento čas je to nechutné a ještě se postaví do brány a lidé se mu musejí vyhýbat. Měj pěkný a pohodový Štědrý den.

      Vymazat
  6. Marti, teď jsem si prohlédla pořádně ty fotografie a jestli se nepletu, tak toho tlusťocha znám! Jestli smrděl jako tchoř, tak je z největší pravděpodobností z N., a více tady zatím nenapíšu, můj manžel s jeho tátou pracoval ve zdejší S.!Ten, když jede busem do Prahy, je okolo něho i v největší tlačenici kruh volných míst.
    Pokud to on není, má docela zajímavého dvojníka. pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, nebyla jsem blízko, tak nevím, jak voněl. Armani to asi nebyl, ale o to ani tak dalece v tomto případě nešlo. Vadila mi ta drzost v předvánočním čase. Měj pěkný Štědrý den. Posíláme pozdrav i tvému muži.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.