pátek 20. prosince 2019

tohle k adventu nepatří...


ale stalo se bohužel. 
Několik rodin bude mít hodně smutné svátky a poznamenaný život už navždy.
Dnes jsem narazila na video policie Utíkej, schovej se, bojuj. 
Je dost povedené. 
Rozhodla jsem se jej také sdílet.
Je smutné, že se musíme připravovat i na tyto varianty v životě. 
Ještě k videu přidávám odkaz článek s pravidly, které se myslím ve světle současných událostí zdají hodně důležité a asi bychom je měli znát.
Já vím, někdo říká, že se vyhýbá čtení tragédií. Přiznávám, že tragédii v ostravské nemocnici taky nemám načtenou dopodrobna, na to jsem příliš zbabělá, ale úplně se těmhle tématům nevyhýbám. 
Občas stačí projet titulky, a to já dělám každý den, a jste v obraze. 
A já si bez aspoň malé informovanosti neumím život představit. 
Bez informací bych si připadala jako slepá a dezorientovaná.
Titulek článku Greta Thunbergová prohlásila, že by světové vůdce postavila ke zdi taky mluví za vše a už mě pak ani nezajímá, že později svůj výrok zmírnila.
Jakkoliv vypadá můj dnešní příspěvek negativní a neadventní, já pořád myslím pozitivně, ale některé věci mi přijdou důležité.
Ostatně na některé události, jako i terorismus v Paříži, na blogu reaguji vždy a v historii blogu je najdete.
A protože já se hodně směju a pobaví mě kdejaký vtip, přidám i to, co mě tento týden rozesmálo.
Prostě život se vším všudy tak, jak jej prožívám.
Peču, přicházejí ještě poslední dárky, objednávám kytice kurýrem, abych udělala radost a proč mi doručí kurýr kytici v pondělí? To napíšu někdy příště.
Jen jsem chtěla tady poznamenat, že můj život je pestrý a patří tam i ta hrůza, radost i smích.


6 komentářů:

  1. Marti, a to ta maminka mohla napsat, že heslo najdou ve spisech A.Jiráska!
    hihi Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Tragédie v Ostravě se stala den před tím, než jsem nastoupila do nemocnice na operaci. A když jsem čekala na urgentním příjmu, tak jsem si říkala, co bych asi dělala, kdyby se tam někdo se zbraní v ruce objevil. Video je určitě poučné, bohužel v dnešní době k takovým situacím dochází.
    Teď toho také moc nedělám.
    Měj pěkný večer. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, adventní, neadventní. Tragédie v Ostravě se stala v době adventní a tak to k adventu bohužel už patří. A video, jak se chránit, je dobré vidět pro případ, kdyby se někdy někde opakovalo něco podobného. Doufám ale, že nic podobného se už nestane. Je mi líto všech pozůstalých.
    A maminka si umí s mládeží šikovně poradit. :o)
    Přeji hezký adventní víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám celkem dost přátel pracujících v nemocnicích... člověka skutečně obchází hrůza. Dnes to byla nemocnice a příště... všude jsou přece lidé!
    Odlehčila si to parádně, kouzelné!
    Marti, měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, byla jsem z toho masakru rozhozená na sr..ky.Ono se to dobře radí, ale já nevím co bych dělala.Ta strašná chvíle a jak se bránit, když má zbraň.Ještě ti musím napsat o tý naší milovaný Eli.Když někam odjedeme a to jí necháváme tak 2hodiny samotnou, stane se z ní škodná potvora.Nejdřív mi rozkousala sadu drahých jehlic na pletení, potom pletený polštářek a zdemolovala mi pletený pléd a vzory na pletení.Dnes jsem vše uklidila z jejího dosahu a tak si vzala na paškál koš s novinama a rozcupovala po celým obýváku.No, neřvala jsem na ní páč jsem ji nechtěla stresovat.Vždy když se vracíme domů tak už se smějeme jaký nás čeká překvapení.Mějte se moooc hezky a zítra vařím z mletýho a zase jsem nesehnala aljašskou tresku.Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj holky, mám zpoždění, tak odpovídám všem najednou. Děkuji za všechny komentáře a přiznávám, že jste mě pobavily. Sebrané spisy Jiráska - no potěš, bordel po Eli si umím představit, taky jsme měli psa. Mějte pěkné dny.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.