neděle 8. prosince 2019

zasmála jsem se 😂

Teď se všude skloňuje ve všech pádech černý pátek. Ať vlezete kam vlezete, všude na něj narazíte. Na mě teda působí asi jinak než na většinu obyvatelstva. 
Myslím, že jen málokdo zná historii Black Friday, a málokdo ví, jak vlastně vznikl. Černý pátek souvisí s počátkem světové krize z roku 1929 a byl reflexí na výrazný pokles cen.
Byl to výrazný krach na newyorské burze či ještě dříve v roce 1869 to znamenalo finanční krizi způsobenou spekulacemi a následným propadem cen zlata v USA. 
Tedy naprosto nic pozitivního.
Dnes už se to marketingově posunulo někam dál a není to jen černý pátek. Někteří obchodníci využívají tuhle strategii klidně celý týden a je prezentována jako veskrze pozitivní. Obchodníci se tou akcí dostávají z červených čísel do černých.
Přiznávám, že jako senior využívám slev v průběhu roku, některé kousky si za plnou cenu dovolit nemůžu, ale černý pátek mě nijak neoslovuje. Zapomnělo se, co vlastně přesně znamenal a někdy dávají obchodníci do slev věci, které ani zlevněné vlastně nejsou, takže pozor.
Od nehody se oblékám jinak, než je moje přirozenost. Jak víte spoustu věcí, ze kterých jsem "vyrostla", posílám do dalšího kola. Tak si začínám zaplňovat šatnu kvalitními věcmi ve slevě a vracím se opět ke svému stylu, jen ty lodičky vrátit nemohu.
Mám pár webů, kam se pro oblečení vracím. Na úvodní fotce je rolák, který jsem si koupila na Dedoles s velkou slevou, tam jsem byla poprvé, přestože se mi věci líbí, jsou pro mě drahé. 
Další věci jsem nakoupila na Zoot už v listopadu opět za polovinu ceny a nebylo to v rámci black friday. Podzimní kabátek jsem si koupila v říjnu v Takko, kde jsem nikdy nic nenakoupila, za plnou cenu. To sako jsem objevila čirou náhodou tady
Je to trochu sekáč, ale ve filtru si vyberete nové věci i s visačkou jako já.







Tento týden jsem si vybírala další kousky na bonprix, tam jsem už nakupovala několikrát, ale tentokrát jsem se fakt pobavila. Někdy stačí málo, teda aspoň mně.  
Trochu si upravím repliku z filmu Díky za každé dobré ráno: jsem tlustá, jsem tlustá, jsem tlustá 😁.
Neříkám to s lítostí a nepotřebuji uklidňovat, ale z velikosti 36-38 na velikost 40-42 se tomu jinak nedá říkat. Protože se nemůžu moc hýbat, přibrala jsem víc než deset kilo. To je prostě fakt, zkrátka jedno kilo hezčí než druhé.
A tak jsem už nakoupila pár kousků, abych zaplnila prázdná místa a měla co na sebe. Vybírám si kousky, které mě těší.
Objednala jsem sako a triko a při dokončení objednávky mi to napsalo: napiš heslo, jestli jsi zaregistrovaná či se zaregistruj. Málokdy se někde registruju, pokud to jde, tak to obcházím. Tady to nešlo a já si nepamatovala, zda jsem registrovaná či nikoliv a na žádné heslo jsem si nemohla vzpomenout. I když pro tento případ si všude dávám stejné heslo.
Tak jsem si vybrala kolonku, že se chci jako zaregistrovat.
Furt mi to nešlo, automat se bránil a já vzápětí čtu větu, která mě rozesmála k slzám:
Vy ale nejste úplně nová!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chtělo se mi odpovědět, že nová fakt nejsem, spíš už hodně použitá, trochu sekáč. 
Spíš už hodně z druhé ruky😂😂😂
No tak, když teda nejsem úplně nová, musím zkusit nějaké heslo.
A když už tohle tady píšu, berte to jako malé módní okénko, možná byste se stejně ptali, co jsem nakoupila.Už toho na doplnění svého šatníku moc neplánuju, nemíním hromadit. 
Chci pár kvalitních kousků, která vydrží léta jako předchozí moje svršky. Obdarovaní se divili, jak jsou kousky ještě krásné.
Mějte pěknou neděli a doufám, že jsem vám vyloudila aspoň malý úsměv na tváři.

P.S. A pokud se mi to nepovedlo, tohle vás zaručeně rozesměje. Čas rodinných setkání  - narazila jsem na něj dnes ráno.


11 komentářů:

  1. Marti, mně moc pobavilo co Ti napsal automat z Bonprixu. Taky už nejsem úplně nová.;-) Zmíněný obchod znám a občas tam něco koupím, stejně jako na Witt.
    Připadá mi, že černý pátek letos trvá nějak dlouho a já ho úspěšně ignoruji. Vlastně jsem na černý pátek nakupovala jen jednou na Aliexpressu.
    Líbí se mi kousky oblečení, kterými si teď zaplňuješ šatník. Top je rolák s růží a pak kabátek.Zimní kabátky se nějak z mého šatníku vytratily, moc ráda jsem je nosila.
    Měj pohodovou neděli. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, tohle není zimní kabátek, ty mi ještě bohudík jsou. Tohle je podzimní a na jaro. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  2. Je smutné, když se člověk musí rozloučit s kousky oblečení, které jsou jak jeho kůže. Jsem jak obryně, a mám poopravené přiznání: jsem nemocná a proto tlustá - 170 cm a vel. 48. No asi už to lepší nebude. Musím se s tím smířit a houby co si z toho dělat. Pro mne jít nakupovat, to je za trest. Vtípek je výborný. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, já jsem zase mrňavá, byly bychom vedle sebe jako Pat a Patachon :-) Já nakupování v kamenných obchodech nesnáším, proto už víc než 15 let nakupuju přes net. Měj pěkný den.

      Vymazat
  3. Já oblečení na netu nakupovat neumím - potřebuju si na věci předem sáhnout a vidět, jak v nich budu vypadat. Navíc před den nejsem doma, takže každý balík pro mne znamená cestu na poštu, případně nahánění se s nějakou přepravní společností... Takže zůstávám zakazníkem kamenných obchodů. Černý pátek (či spíše podle reklamy řadu dní) ignoruju, protože hromadné slevy znamenají taky větší davy, což nenávidím. A navíc jsem v poslední době dlouho v práci a už se mi pak chce jen domů a ne ještě někde pobíhat. I když teď před svátky nebude zbytí...
    Hezký zbytek neděle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já už přes net nakupuju víc než 15 let a jelikož jsem se zabývala i oblečením pracovně, stačí mi se podívat na složení materiálu a fotku a stačí mi to. Jen letos jsem musela pár věcí vracet, teď jsem nedokázala odhadnout, jaká je moje nová velikost :-) Ale bylo to jen malé procento a s vracením nikdy problém není, je to rychlé, takže to klidně risknu. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  4. Marti, zasmála jsem se.
    Oblečení na netu také moc nekupuji, musím si ho vždy vyzkoušet.
    Přeji Ti krásnou neděli i celý následný týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, jsem ráda, že ses pobavila. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  5. To jsem se zase po ránu pobavila! Díky, Marti!
    Co se oblečení týká, mám obchody, kde už si mohu i bez zkoušení objednávat...
    Zaujala mě tvá věta, že chceš, aby ti ty kousky vydržely - s tím je teď docela problém, kvalita materiálů i krejčovství klesá i u hodně drahých kousků... Musíme hledat.
    Mimochodem, moc krásný kabát!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jsem ráda, že jsem pobavila. I já mám vybrané weby, kde nakupuju a máš pravdu, i já se někdy kvalitou netrefím, ale takové věci většinou hned vracím. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  6. Děkuji moc za super nápad! Já bych si nějaké takovéto nadkolenky určitě pořídit chtěla, ale zatím mě žádné ani tolik nenadchly, abych si je pořídit mohla... Co se mi ale hodně líbi jsou třeba různé šaty a sukně z různých sekáčů... Každá ta věc má k tomu ještě navíc takový příběh, který je vždycky fajn rozlouskávat :) Měj se hezky XXX

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.