čtvrtek 5. listopadu 2020

co mě opravdu naštvalo

A nejen mě. Určitě ani vás neminula kauza, která běží v současné době na všech možných informačních kanálech. Je to odporné, co může jeden člověk ze sebe vyvrhnout za zvěrstva a zrůdnosti. Ano, hovořím o kauze a doufám, že to teprve bude pořádná kauza!, pana Škárky, nevím, jestli si oslovení pan vůbec zaslouží, s názvem Zbavme se nedonošených dětí, jsou to zrůdy. Původně jsem to chtěla tady na blogu rozebrat, ale někdo už to udělal za mě a napsal otevřený dopis, kde je vše napsáno líp, než bych to napsala já. 
Já bych pravděpodobně nedokázala být tak slušná. Původně jsem chtěla napsat jadrnější slovo i do názvu, ale jelikož příspěvek sdílím na facebooku, byl by určitě smazán.
A uvědomila jsem si, že i můj úžasný muž je nedonošený a před víc než dvěma lety se narodila v pátém měsíci mojí kamarádce úžasná holčička. Všichni jsme tenkrát drželi palce a přáli si, ať ještě u maminky vydrží další den a další den a další den, protože ve čtvrtém měsíci by nepřežila. 
Dnes je z ní úžasná chytrá a veselá holčička. 
Bohužel ten zoufalec a nevzdělanec se vyjadřuje i k postiženým lidem a odtud je jen krůček k seniorům. Ti, tedy vlastně my, bychom měli být taky odstaveni na okraj společnosti, protože jsme už zbyteční.
Kdo máte chuť, přečtěte si názor odborníka, který reaguje na tyto výplody choré fantazie.
A já doufám, že nezůstane jen u tak malého trestu, jako je vyhazov z práce, tento člověk pracoval u vězeňské služby jako vychovatel, nějak zapomněl vychovat sám sebe, a pokud vím, už se připravuje i trestní oznámení.
A teď už ten otevřený dopis, který jsem slíbila. Napsala jej umělkyně Milli Janatková, kterou znám osobně a mnohokrát jsem o ní na blogu psala a jsou zde i rozhovory.

"Dobrý den, pane Škárko,

dovoluji si vám napsat otevřený stručný dopis. Vaše příspěvky mě nerozčilují. Jen se upřímně pozastavuji nad tím, jak vám vaše frustrace zatemnila soudnost.

Netuším, čeho svými výroky o nedonošených "zrůdách" a "kojících hlupačkách" chcete dosáhnout nebo jestli jen potřebujete pozornost, ale i vaše "rádoby omluva" svědčí o vaší aroganci a zahleděnosti do sebe. Pokud jste byl navíc poslancem, je ku podivu, že argumentujete svobodou slova, zřejmě jste nepochopil podstatu demokracie. Můžete být "hrdý" na to, s jakou nezodpovědností se vůbec pouštíte do veřejného prostoru a debat. Je mi vás líto, jste zřejmě nešťastný člověk, ale za to skutečně ostatní lidé a témata (byť kontroverzní) nemohou.

Přeji vám uvědomění v následném trestním řízení a vzpomeňte si, až se jednoho dne budete ohlížet za svým životem - jestli se v tu chvíli budete za své výroky a chování stydět. Vaše nenávist se dá krájet a proto vám přeji nejen psychické zdraví, ale také hodně štěstí daleko od nás všech,

Milli Janatková"


A to je dnes ode mě vše. Mějte dobrý den. Tu úvodní fotku našich vnoučat jsem vybrala záměrně. I já se k tomu pánovi otáčím zády. 

12 komentářů:

  1. Marti, já jeho vyjádření četla a nasral mě na nejvyšší míru (promiň to sprosté slovo). Jeho názory mi připomínají jednoho pána s knírkem. Proto souhlasím s trestním oznámením, které by mělo být i varováním pro ty, kteří by takové názory chtěli šířit.
    I naše vnučka chvátala na svět, narodila se o tři týdny dříve. Můj obdiv patří lékařům a všem zdravotníkům, kteří se o miminka do dlaně starají a zachraňují jejich životy. I o ty, kteří pomáhají postiženým dětem, aby kvalita jejich života byla co nejlepší.
    Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem to a nevěřila jsem svým očím.Je to prostě chudák !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem v první chvíli nevěřila svým uším, když jsem zaslechla, co z toho nevzdělance vypadlo. S naším synem chodil do třídy kluk, který se narodil na necelých 6 měsících a vážil asi 40 dkg. Je z něj normální hezký, zdravý muž a dokonce vystudoval Vysokou školu elektrotechnickou. Má rodinu, zdravé děti. Zrůdy bezohledné jsou spíše lidé, kteří uvažují jako Škarka. Marti něj prima den.

    OdpovědětVymazat
  4. Já si myslím, že ten člověk by neměl mít žádnou mediální pozornost, to mu zajisté lichotí. Rovnou trestní oznámení! Náš vnouček se narodil na sedmém měsíci a všichni jsme šťastní, že máme zdravotnictví na takové vyspělé úrovni, že je z něj díky veškeré péči dnes zdravý klučík, který právě letos nastoupil do první třídy bez jakéhokoliv odkladu.
    Marti, měj se co nejlépe.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  5. On je tuším člen SPD, že? Tak členství v tomhle spolku je samo o sobě diagnóza....

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký den, Marti, moc Vám díky za podporu. Přesně, je třeba se k tomu vyjádřit, protože jeho provolání opravdu připomíná nacistické postoje. Ale není třeba se rozčilovat. Za to takový člověk fakt nestojí. Mějte se pěkně a opatrujte se... Milli N. J.

    OdpovědětVymazat
  7. Martino, takový blb a tolik pozornosti? škoda slov.
    Můj obdiv mají všechny maminky, které ty králíčky nedonošené vypiplají a pak z nich vyrostou plnohodnotní lidé, máme v rodině taková dvojčata, kdybys je viděla, když se narodili a dnes je klukům 11 let a mají samé jedničky a zdá se, že mají energie na rozdávání. Pa a hezký den k vám domů. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, já to jeho vyjádření četla na internetu. Bylo mi z toho zle.
    Je to už pár let, kdy na původním blogu nás jedna z blogerek nalákala, přiložit svou ruku k dílu. Je to nadnesené. Požádala nás tehdy, abychom napsali pohádku, povídku, prostě cokoli. Tím, že mám kamarádku, jejíž syn se narodil v šestém měsíci, jsem neváhala ani minutu. Vše se tehdy zadařilo, vznikla půvabná knížka Pohádky pro kulíšky. Výtěžek z jejího prodeje byl určen organizaci Nedoklubko, tedy přesně té, do které se Škárka strefoval. Při křtu této knížky byla přítomna i spousta maminek s kdysi nedonošenými dětmi. Kouzelné děti, které vše dohnaly.
    Jak asi muselo být maminkám dětí, když tohle četly.
    Slovy mého profesora francouzštiny: "Bože, bože, do čehos to duši dal". Míním tím Škárku.

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, myslím, že nejlíp to vystihla Alena nade mnou - Bože, do čehos to duši dal?" Dtyčný pán je primitiv a nezaslouží si pozornosti nikoho jiného než orgánů v trestním řízení.
    Hezký den vzdor pitomcům

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Marti,
    taky jsem to zaznamenala a stejně jako tebe mě to naštvalo. Starší dcerka kamarádky se narodila skoro o dva měsíce dříve a je to dneska krásné a zdravé děvčátko. Ten chlap je totální blb...
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Marti, nevím co dodat - jen mu snad přeji, aby se nikdy nedostal do situace, jako někteří rodiče, kteří se modlí za každý den, který prodlužuje pravděpodobnost, že jejich miminko bude zdravé a bude žít.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všem děkuji za komentáře, Růžence díky za to jadrné slovo, které jsem původně chtěla použít i já. Jsem ráda, že kauza přinesla i něco dobrého, což určitě nebyl záměr a kritizovanému fondu přinesla prostředky pro záchranu dětiček. Mějte všichni pěkný den.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.