sobota 7. listopadu 2020

náhodou...

Náhodou se mi povedlo vyfotit Sáru v klidu, ovšem opět bleskem, jak já ho nesnáším, ale vstáváme brzy a je to jediný čas, kdy je Sára v klidu na pracovním stole. I když právě teď leží a spí v knihovně za mnou. V poslední době je tam často, aby mi byla nablízku. 
Je na mě hrozně závislá, ale pořád je to ještě mimino, tak snad ji to přejde. Ne že by mi to vadilo, ale během dne spí v obýváku v klidu jen, když sedím u počítače a píšu anebo ještě raději, pokud si lehnu k ní. V podstatě ji pořád ještě musím uspávat. 
Jakmile se zvedám, okamžitě se probudí a už zvedá hlavu s otazníkem v očích: ježíši, kam zas jdeš? já chci ještě spát!!!
Já ale odejít musím, tak mě hned pronásleduje na toaletu či do kuchyně podle toho, jaký je cíl mojí cesty. 
Posadí se u mě a zívá na celé kolo.
Už ale přece jenom nějaká pravidelnost v jejím životě je. Odpoledne je tak "ucabrtaná" ze zahrady, že jde nahoru do ložnice a několik hodin o ní nevíme. Občas se chodím potichu podívat, zda tam vůbec je.
Ranní rituály se nám ale nezměnily. 
Brzy ráno se ochomejtá kolem mě. Jak začne svítat, už čeká na páníčka, až vstane a půjde se ven. 
Je tam celkem zima, takže sednout si s kávou už není tak příjemné, ale to mimino se dožaduje brečením, aby se rituál dodržel, tak posloucháme. 
Nakonec to fňukání se nedá vydržet!!!
Tuhle spal páníček o trochu dýl, tak už fňukala přede dveřmi. 
Říkám: páníček ještě spinká (tomu slovu rozumí, ale to už jsem tady psala), musíš vydržet. 
Když jsem to několikrát zopakovala, postavila se ke schodům a koukala do patra, kde jsou ložnice.
Můj muž vstal asi za půl hodiny a říká mi: ty jsi ji za mnou poslala? Ona na mě koukala a čekala, až konečně vstanu. Dívala se, jak si nandávám župan, a pak šla hned se mnou dolů.
Ne, neposlala, jen jsem jí řekla, že ještě spíš, takže nemůže ven. Šla zřejmě zkontrolovat, jestli je to pravda.
Taky se vám to zdá neuvěřitelné? Nám taky. Sárinka nás pořád překvapuje svou inteligencí a tím, že rozumí úplně všemu. A když náhodou nerozumí, protože můj muž zapomíná, že dítě to není a chová se k ní pomalu jako k vnoučatům, tak to dá patřičně najevo a já jí to musím přeložit, jinak by na mě koukala s otazníky v očích několik dní.
Jinak se u nás nic moc nezměnilo. Pořád krade houbičky na nádobí v kuchyni a v koupelnách. Takže každou chvíli je v obýváku houba a já nevím, kde ji vzala. Někdy se s ní vydrží hrát i hodinu. Vyhazuje ji do vzduchu, skáče po ní, strká do ní jako do balónu. No už jsme se s tím smířili. Přece jí nemůžeme vzít takovou radost, i když je to nepochopitelné.
Z třešně už byly odstraněny deštníky jako zábrana. Už to nebyla zábrana, ale jen překážka při slézání dolů, co už umí parádně. Můj muž musel ale ostříhat větve, které sahaly až na vysokou zeď, kde bylo možné skočit na chodník a pak na silnici. 
Teď momentálně maluju. A když začnu malovat, většinou si nechávám vše připraveno na stole a to je důvod si hrát se štětci. Ještě mám v hlavě po dvou výtvorech jeden, který chci namalovat, pak to ze stolu uklidím. Musím totiž pokaždé štětce hledat po celém obýváku. Vyměnila je za propisky, které jsem si už schovala. Tak dokáže hrát fotbal se štětcem i hodinu.
No a tak si tady žijem. Fotím Sáru, když postojí a když mi to dovolí.
Mějte pohodovou sobotu.





Tuhle nepodařenou fotku, kterou jsem kapku vylepšila, aby bylo aspoň něco vidět, sem dávám jako důkaz, jak Sárinka miluje blízký kontakt. Byla rychlá a vlezla mi až do objektivu a já nestačila zaostřit. Jo a zapomněla jsem na něco. Připomnělo mi to to spojení blízký kontakt. 
Když sedím na pohovce, Sára si vyskočí za mě a češe mi vlasy. Teda spíš je ožižlává a hrabe se v nich. Potom mívám celkem dobrý rozcuch 😂. Ale nechám se, tento blízký kontakt miluju, i když to občas zabolí. Ale kdo může říct, že má vlastního kadeřníka? Ještě by mi mohla mýt vlasy. Musím ji to naučit.

16 komentářů:

  1. To se tak hezky čte ! :-) I když píšeš, že je to ještě mimino, tak ale už povyrostla.Je to vidět.
    Je hezká. Mně se kočky líbí. Nechápu moji kamarádku, že jí se miciny nelíbí vůbec.
    Pěknou sobotu u vás, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jo povyrostla a hodně. Čím dál víc se podobá Justýnce postavou, jinak je to ale osobnost sama o sobě. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  2. Marti, když si čtu o Sárince, tak je mi líto, že takovou kamarádku nemůžu mít. Je to krásná a chytrá kočička. No, nemůžu mít všechno. Občas si to vynahradím u našich, ale Micka je hrozný divoch.
    Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, máš pravdu, nemůžeme mít všechno, ale chápu tě. Měj pohodovou neděli.

      Vymazat
  3. Marti, na té poslední fotce, co není zaostřená, Sára vypadá jako nebezpečná šelma :).
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, jo vypadá, ale je to jinak takový roztomilý brouček a pořád ještě miminko. Měj hezkou neděli.

      Vymazat
  4. To máte, Martinko, doma veselo, jedna Kočinda a takových radostí. Hezky si vás ochočila!
    Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, máme veselo i radost v domě. Měj pohodovou neděli.

      Vymazat
  5. Marti, užíváte si se Sárou spoustu radostí. To já už jen vzpomínám na naší poslední kočinu, která byla mluvící a odpovídala nám. Někdy byla i dost ukecaná. 👍🐱🐈
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, i Justýnka, co nás letos opustila, s námi mluvila. Sára se o to začíná snažit zatím výmluvnými pohledy a pohození hlavičkou a už se jí dá rozumět. Ona teda rozumí všemu, takže některé věci už zase musíme šeptat :-) Měj pohodovou a zdravou neděli.

      Vymazat
  6. Ahoj Marti,
    Sárinka roste jako z vody a je fakt pěkně vybarvená. Jinak ti musím říci, že moje desetileté šelmy se ode mě pořád nehnou. když mám teď distanční výuku, tak mě neustále zlobí a žárlí na počítač. Pořád se snaží lehat mezi mě a notebook a staví se před kameru. Děti z toho mají leda srandu:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, umím si to představit. I Sára mi leze do počítače a občas napíše něco, co nechci. Horší je, když mi vymaže půlku článku :-) Jo žárlí na telefon, když s někým mluvím. Ale bez nich by život byl smutnější, viď? Měj i se svou gardou pohodovou neděli.

      Vymazat
  7. Marti, je to kočičí mrně a krásně hravé. Jsem zvědavá, jak jí ty houbičky vydrží dlouho, jestli jí to někdy přejde. Má nádherná kukadla. :o)
    Přeji fajn neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, to by mě taky zajímalo. Dnes jsem psala a ona dělala v obýváku takový rámus, furt běhala a když jsem se podívala, co myslíš, že měla zase za hračku?! Houbičky jsou nejvíc. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  8. Zvířátka se s námi prostě domluví a rituálech taky něco vím. Běda, jak by bylo jednou něco jinak...
    Ty houbičky, to je fakt legrace, úplně vidím, jak u vás poletují :o)
    Marti, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, přesně, všechno musí být podle pravidel :-) Dnes tady zase jedna houbička poletovala. Už je ani neuklízím, protože jak je posbírám a vyhodím, okamžitě ukradne v dřezu jinou. Měj klidnou neděli.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.