pondělí 9. listopadu 2020

on line narozeninová party


Včerejší videokonference naší rodiny, oslava narozenin přes počítače vypadala spíše jako on line výuka prvňáčků, kterou už sem na blog dávala.
Mami, vidíš nás? Babi, vidíš mě?
Ne, nevidím. Mám tam jen kolečko se Z.
Teď už nás vidíš?
Jo, vidím, ale kostičkujete. Zase nevidím Jakuba, Tomáška a Lucinku.
Babi, já tě nevidím. Mami, já tě nevidím.
Tomášku, zvedni výš ten dárek, já ho nevidím, jak si ho rozbaluješ. 
Vidím, jen tvůj obličej.
Včera jsme slavili Tomáškovi 9. narozeniny. 
Od nás dostal bingo, ani jsem ho nestihla před tím nafotit. Tak jen fotka z webu Bonami. Večer jsem pak dostala ještě fotku, jak se hraje Bingo. Zrovna teda nehrál náš oslavenec, ale Lucinka s tátou.



Nakonec jsme se na on line oslavě přes počítače sešli úplně všichni celá naše rodina, což se nám osobně ne vždy poštěstí. My doma jsme tedy neviděli téměř nikdy všechny najednou, zlobilo připojení, to nás v poslední době zlobí téměř pořád, ale i tak to byl zážitek. 
Jednou budeme vzpomínat, jak jsme slavili v době karantény.
Babi, ukaž nám Sárinku.
Moc se jí to nelíbí, neví, co se děje. Už ji neudržím!!!
Byla už vyděšená z těch množství hlasů, které se překřikovaly navzájem, že jsem v některých chvílích neslyšela vůbec nic. Ale tak to u nás bývá i při osobních setkáních. Jsme trochu italská rodina.
Zrovna sfukování svíček na dortu jsme neviděli a ani vystřelení konfet. 
Tak jsme jen poslouchali popis toho, co se na hlavním slavícím kanálu zrovna děje. 
Mami, musíš zapnout svoji představivost!
Ale i tak jsme si to užili. Fotila naše Tereza, tak pár fotek z oslavy, která byla dost separé. 
Každý ve svém domově, celkem ze čtyř míst, ale i tak jsme se nasmáli, popřáli k narozeninám, viděli vybalování dárků a všechny aspoň na pár okamžiků zahlédli.
Musela jsem zdokumentovat pro budoucnost. Ne, že bychom zapomněli, jak jsme slavili v nouzovém stavu, ale tenhle příspěvek nám to lépe jednou připomene. 
Jo a nesmím zapomenout, že my s mým mužem jsme slavili ještě v županu.
Mějte pohodový vstup do nového týdne.










10 komentářů:

  1. Bylo to jiné, ale určitě milé setkání vás všech. Přeci jenom ta technika umí dobře posloužit i když se na ni občas žehrá :-).
    Pěkný den, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Vidíš, tohle by mě nenapadlo, udělat si on-line party :o)
    Oslavenci přeji vše nejlepší :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Oslava přes počítač...technika tu dobře slouží, ale osobní kontakt prostě nenahradí. Chybí tu to objetí, pohlazení. Ale když to nejde, tak to nejde. Zdraví je přednější...I nám se už strašlivě stýská. Zavření doma spojeni jen občasným telefonním hovorem...nákup za dveřmi, jen podání peněz a s rouškami na puse a dva metry od sebe...Smutná doba. Už aby to skončilo a mohli jsem svobodně dýchat!

    OdpovědětVymazat
  4. Oslava přes počítač je zase něco jiného a určitě jste si ji všichni užili a pobavili se. Vím, že to nenahradí osobní setkání, ale díky technice se můžeme setkávat alespoň takto.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, bohužel si to současná situace žádá. Slavíme na dálku. V pátek jsme s mužem oslavili komorně 45. výročí svatby, v pátek bude mít narozeniny. Původní záměr pozvat všechny, včetně svědků, do nedaleké restaurace se nekonal. člověk míní - covid mění.
    Měj hezký den💕

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle jsou přesně ty chvíle, kdy techniku a nové vymoženost blahořečím... Ale stejně, není nad pusu a objetí, že.
    Marti, užij si hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, že osobní objetí je nejvíc, ale já to beru, jak to je. Moc o tom nepřemýšlím, aby mi nebylo smutno. Jsem vděčná za tenhle nápad a zážitek. Mějte pěkný den.

      Vymazat
  7. Tak jsem se zase pokochala a inspirovala. :) Ty polštářec, co na nich děti leží/sedí, ty jsou boží. A ta skříňka s barevnými držátky též. Bingo vypadá skvěle, jen u nás by ještě čísla dělala problém, což je fakt škoda. A o nějakém zvířátku pro děti - morče, králík, uvažuji, jenže se obávám, že by si s ním chtěl pohrát Baron. A jednomu králíkovi už zlomil vaz. :(

    OdpovědětVymazat
  8. Doufejme, že už další narozeniny budou společné - " na živo ". Ale i tak, jste si to užili parádně. Naše starší vnučka touží po zvířátku, tak klec na mini králička už mám koupenou. Pěkné dny přeje Marie.

    OdpovědětVymazat
  9. Slavili jsme takto před třemi týdny mamčiny osmdesátiny - bylo nás na 7 místech hromadu, a stejně jako u vás to bylo "jsi tam? vidíte nás? My Tebe ne..." My zkušení jsme si i připravili skleničky s vínem a mamce připili. Myslím, že měla radost...a my taky, i že to švagr vymyslel, i když spojení nebylo nejlepší. J.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.