čtvrtek 26. listopadu 2020

Sára asistuje u všeho


Ulovila jsem pár jejích fotek a už tady dlouho nebyla, takže dnes o Sárince. 
Je těžké ji fotit. 
Vlastně vůbec nepostojí. Snad jen, když se něco děje. A jak jsem zjistila po stažení z foťáku, jsou skutečně jen dvě ty fotky. Brzy ráno jsem psala, ostatně jako vždy, a Sára si ke mně přitáhla velkého papouška a začala ho u mě muchlovat a mačkat, abych jako viděla: 
podívej, jak si krásně hraju s hračkou, co jsem si sama vybrala, 
a já rychle vzala foťák. Ale jak ho viděla, přišla hned ke mně a z toho vznikly tyto dvě fotky.


Koupili jsme nový sprchový panel a včera si s ním můj muž nějakou dobu "hrál" a nadával, že by chtěl vidět výrobce, jak to namontuje on. 
Bláhově si myslel, že na přidělání na zeď bude nějaká šablona, jak to tak obvykle bývá. Nebyla, návod na smontování byl v němčině a k tomu přiložený nic neříkající plánek.
Nejdříve se panel skládal v tělocvičně do podoby, kterou měl mít.
 Sára vydržela asistovat naprosto v klidu celou dobu a po vybalení si hrála s bublinkovou fólií, pod kterou se neustále schovávala. 
Od páníčka se ale nehnula. No jo, mohla jsem fotit, ale já zrovna psala, tak mě to ani nenapadlo. 
Byla jsem ráda, že mám na psaní chvíli klid, protože obvykle lítá jako šílená po obýváku, skáče s rozběhem na velké křeslo, které za chvíli nebude naprosto použitelné. Občas se jí skok totiž nepovede, tak jak chtěla, úplně na vrchol, ale k čemu jsou drápky, že jo? 
Opět si přitáhla ze shora dalšího plyšáka, opět papouška, zmiňuji se v úvodu, ale podstatně většího. Vlastně nevím, kde ho vyhrabala, všechny hračky jsou uklizené. Je velký, tak ho táhla v puse, většího než její hlava dolů do přízemí a už s ním hraje několik týdnů a tahá ho z místa na místo. 
Sotva ho v té pusině unese. Ale pořád nezapomíná ani na toho menšího papouška, kterého tahá už několik měsíců a podle toho vypadá. Bojím se ho ale vyprat, protože pak by ho možná nechtěla. Přestaly se nám trochu ztrácet houbičky, i když občas ji ještě s nimi vidím, ale už to není takové terno. Skáče po mně, jen když ji mám v ruce a něco s ní otírám, tak se snaží mi ji ukrást.
Jinak je s ní velká legrace a už rozumí naprosto všemu. 
Ta se povedla a teď její společnost oceňujeme v době, kdy jsme většinou zavření, ještě víc. 
Je to parťák, který musí být u všeho a všechno s námi musí dělat. 
Dělali jsme velký úklid a Sára se držela při páníčkovi jako obvykle.
"Ježíš, povlékat s ní peřiny je horor, pořád na všechno skáče", 
ozývá se z patra. 
Je hodně akční, a když se něco děje, musí u toho rozhodně být. A hodně vyrostla a příští týden nás čeká kastrace a já to hodně prožívám. Kdyby to šlo jinak... 
Minulý týden se mnou osazovala konečně podzimní truhlíky. 
Teď si vzpomínám, že hotové na oknech jsem je ještě nenafotila. 
Tady jsou ještě v přípravě.
Mějte pěkný a třeba akční den.



13 komentářů:

  1. Je prima mít v této době takového parťáka, není vám tak smutno. S naší želvou tolik zábavy není. Muž má v šest ráno budíček, Poldík vyleze z domečku i když je tma a cestuje po terárku. A ty rány je slyšet i do druhého pokoje kde spím já.
    Truhlíky jsou určitě pěkné, soudím podle fotek z jejich přípravy.
    Měj hezký den, posílám Sárince pohlazení.

    OdpovědětVymazat
  2. Užíváte si Sárinku a ona si užívá vás. Jsem zvědavá, jak si bude užívat vánoční stromeček :-)))))).
    Truhlíky máš pěkně dekorativní.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Tu vaši Sárinku miluju a povídání o ni také. Je mi docela lito, žedoma máme živé akorát tak octomilky, které se vždycky někde objeví, nejspíš z ovoce. Co nám umřel amazoňan Charlie, tak manžel doma už nic "živého" nechce. Klece jsem rozdala, tak že si nemůžu pořídit ani andulku. Někdy mi to je líto, ale jeho nesouhlas musím respektovat, protože mě naopak podporuje ve fotografování a stačit mi musí ptáci za oknem bytu, protoze tam nevidim jejich případný konec. No nevadí. Potěší mě Tvoje zážitky se Sárou a bude zajímavé jak si bude zvykat například na vánoční stromeček. Naši ho musí kvůli Mikešovi přivazovat i od stropu, aby ho neschodil. S ozdobami si hraje běžně a tak kam dosáhne, tam jdou ty pevnější, které pokud ppspadnou, tak se nerozbijí. Měj krásné dny a těším se na další příběhy.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mít domeček a zahrádku, tak máme tutově vlčáka pro manžela, nějakou Kočindu pro pomazlení, jen se nemůžeme shodnout, jakou, manželovi se líbí šedá tygrovaná klasická česká a mně se nejvíc líbí taková ta šedivá do modra s kulatou hlavou - asi perská?
    Vaše kočka je zajímavá osobnost.
    Marti, s ní máš den pestřejší.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké odpoledne,vidím že máte doma veselo.Sárinka se krásně vybarvila,je překrásná !Alespon máte v domě živo,je to láska.A truhlíky vypadají božsky.Prima zbytek dne :)

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, krásné kočičí fotky. 👍👍🐈 Já tohle znám moc dobře, než zaostřím jsou fuč. Myslím tím dceřiny kočky a o panu psu nemluvě. Naše poslední kočka se fotila nejlépe když spala. Jinak byla dost akční. Takže držím palce, aby kočina zvládla kastraci v pohodě, dnes už to snad dělají jen z boku a není to tak hrozné, jako když otevírali bříško.
    Truhlíky jsou krásně barevné.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
  7. S tou kočičí láskou si bezva užíváte. Podzimní truhlíky jsou povedené. Přeji klidné dny. M.

    OdpovědětVymazat
  8. Ty její oči, je to živel a parťák. U vás doma není nuda, takového pomocníka mít, znamená se nenudit. Ať se daří vše nač společně sáhnete :)

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, fotky se Ti povedly. Nedávno jsem opět fotila sousedovic štěně, bylo to hodně podobné. Neposedí, nepostojí ... Ale pár fotek jsem vybrala.
    Je fajn, že máš takovou parťačku, je úžasná.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, máš hezky udělané truhlíky. A Sára mi začíná vzhledově připomínat Justýnu. Akorát do Justýniny důstojnosti teprve doroste :)
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,
    ty truhlíky jsou parádní, docela ti je závidím:-) Já mám opačný problém, když jdu fotit, tak ta moje smečka mě pronásleduje a chce se taky fotit. Obzvlášť Shakespeare je takový model, pořád pózuje... Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, chválím truhlíky a hlavně tu chlupatou roztomilost. Musím se smát - bublinková fólie, to je pro Aarona od mala zdroj úžasné zábavy. Teď si to fakt užívá, skoro denně mi nějaký dopravce vozí balíčky s vánočními dárky. Sedí a čeká, jedli při rozbalování nějaká ta folie vykoukne :o)
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme se Sárou za komentáře i vaše malé příběhy, které mě pobavily. A ano, Sára se hodně podobá Justýnce, nakonec je to logické, obě Britky, i když Justýnka jen z poloviny, a obě barva černá želvovinová. Jen obličej Sáry je jiný a my jsme nechtěli v žádném případě kopii. Tuhle rasu i barvu si přál můj muž kvůli povaze. Mějte všichni pěkný víkend.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.