sobota 14. listopadu 2020

Sára a listopad

 
No vypadá to, že ti dva kamarádi nebudou. Včera jsem u zahradního příspěvku psala, že jsem měla ve čtvrtek na zahradě doprovod a bylo to snad po týdnu, co opět vzala Sára zahradu na milost, protože se oteplilo.
Už totiž skončilo to čekání na páníčka na schodech, až se probudí a půjde se na zahradu. Už skončilo fňukání za dveřmi a stání na zadních a zkoušení, zda nedosáhne na kliku. Naštěstí nedosáhne.
Už nebylo rychlé vybíhání ven, abychom si to náhodou nerozmysleli. Situace se obrátila. 
Sári, půjdeš ven? Já jdu taky, pojď na chviličku. 
Šla jen proto, že jsem to řekla. Pomalu, co noha nohu mine s výrazem: a to musím? je tam zima.
No nemusíš, ale já jdu.
Nakonec po dlouhé chvíli přišla a po pár vteřinách zase vběhla do domu. 
Teprve ve čtvrtek a v pátek se jí venku líbilo, i když nesvítilo slunce. Zjistila, že nefunguje už fontána, která běžela celé jaro a léto (můj muž ji už vypnul asi právě ve čtvrtek). Byla z toho rozladěná a furt bouchala do trysky packou a čekala, zda poteče voda. Můj muž uvažoval, že to zklamané Sáře snad zase pustí, ale byla furt moc blízko zdroje, takže tekoucí voda by byl pro ni šok. 
Tak šla zkontrolovat uříznuté větve z třešně, které jí tam vadily, protože tam nemají co dělat. No bylo už zapotřebí zabezpečit třešeň proti našemu horolezci. Už se naučila ze stromu slézat, už se sundaly i deštníky, protože už to zábrana nebyla. Ovšem všimli jsme si, že nejvyšší větve sahají až na naši vysokou zeď. Ovšem my jsme pod úrovní v údolí, takže na druhé straně je zeď nízká a skočit na chodník a silnici by bylo snadné. Tak došlo na krácení. Pravděpodobně by asi neutekla, ale vzhledem k tomu, že když někdo náhodou prochází kolem našeho domu, pozoruje kolemjdoucí mezi vraty. Vypadá to, že jí chybí návštěvy, ostatně jako nám.
Takže Sára už neutíká z domu na zahradu, a když jí řeknu, že je tam zima, tak se celá oklepe s výrazem: já vím, já tam taky nechci ani náhodou!!!
Takže čtvrteční Sářina kontrola naší zahrady. Povedlo se mi udělat pár fotek. Jo na těch fotkách není sníh, ale plachta z pod bazénu. No modelka to zatím není, málokdy postojí.
Jsem zvědavá, co Sára řekne na sníh. Jestli tedy vůbec letos nějaký bude.
Mějte pěknou sobotu.




10 komentářů:

  1. MMarti, moc hezké fotečky. Sáře se nedivím, na ochlazení si pomalu zvykáme i my. Čím jsem starší, tím méně mám zimu ráda.
    Je dobře, že se snažíte zabezpečit, aby Sára neutekla. Silnice je pro ni nebezpečné místo.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Kočičky mají rády teplíčko, takže se jí nedivím, že se jí moc do chladna nechce.
    Hezkou sobotu u vás, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Martičko, teda já už se fakt lekla, že je to sníh. Vypadá to tak. :)
    Měj pěkný víkend, Sabi

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím se Sárou, teplo je lepší :o)
    Moc hezké fotky, Marti!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Sára je miláček a zlatíčko. Krásně roste a je pěkně zvědavá. Že se jí do té zimy nechce, tak to se jí ani nedivím. Hezky ji za mě pohlaď a pomuchlej. Přeji vám všem pohodové dny doma v teplíčku anebo venku aspoň to sluníčko i když už moc nehřeje...

    OdpovědětVymazat
  6. Já se teda ve zvířatech moc nevyznám, ale moje babička měla vždy kočky a ty se chodily domů jen ohřát, jinak byly venku. Ale to asi byl jiný druh než tyto, co jsou stále doma. Držím palce, ať je vám s kočičkou dobře. Přeji hezké dny. Také mi chybí návštěvy.

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, pěkné fotky. Hezký zbytek víkendu

    OdpovědětVymazat
  8. Tak se nám ty návyky nějak mění, že :)
    Přeji malé kočičí princezně pohodu u rodinného krbu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc vás všechny zdravíme a děkujeme za komentáře. Já i Sára posíláme moc pozdravů do nového týdne.

      Vymazat
  9. Sára je kouzelná, malá, krásná šelma.
    Mějte se hezky. J.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.