pondělí 13. září 2021

může se to stát vám...

Včera jsem musela dát na Kanál eM aktuálně důležité upozornění vzhledem k tomu, co se nám v pátek stalo. 
Vše jsem popsala v článku, takže tady jen informace ze včera, které tam nejsou. Vyhrožování facebooku, že nám zruší facebookový profil Kanálu eM, vyvolal článek, který jsem dávala i na blog a na facebooku vyzobané i na mém vlastním profilu, mi prošel bez připomínek další tabu aneb o čem se nemluví
Týkal se světového dne prevence....., to slovo se od pátku bojím napsat i do soukromé zprávy na facebooku, protože právě kvůli tomuto slovu na nás byla uvalena klatba a to na 30 dnů. Toto slovo se tedy skutečně stalo tabu. Nesmíme dávat videa a nemůžeme ani nikam sdílet naše příspěvky, máme zakázánu distribuci příspěvků. 
Po roce existence je to opravdu dobrý dárek. Článek níže, tedy to upozornění, byl včera jubilejním tisícím článkem, který jsme v průběhu roku zveřejnili a normálně bychom měli "bouchnout šampáňo".
Teprve včera jsem zjistila, že jako správce facebooku Kanálu eM, mám uvaleno omezení i na celý svůj osobní profil a na další stránku, kterou spravuju, a to na vyzobanou. To mě ale netrápí, horší je to s magazínem, protože sdílení na různé skupiny mělnického regionu nám zvyšuje čtenost, která dává smysl našemu počínání a je to vlastně jediný "honorář", který máme.
Paradox je, že v ten pátek na světový den upozorňovala na facebooku spousta lidí a skupin a jim to prošlo. Je to asi proto, že u kanálu jsme označeni jako média.
Ale dost už o tom. Vše ostatní je v článku a rozhodla jsem se až dnes ráno, že ho sem dám i pro vás.
Ano, četla jsem samozřejmě o tom, co facebook, tedy spíš jejich automat počítač vyhazuje, co se mu zdá nevhodné, ale nenapadlo by mě, že se s tím sama setkám v případě nevinného článku, nebo spíš velmi smysluplného upozorňující na prevenci.
Ale abych jen nenadávala na facebook, který při své práci potřebujeme, včera nám vlastně pomohl. Zvedla se velká solidarita všech a velké množství nejen četlo tento článek, ale i článek inkriminovaný a sdílelo všude možně a neodradilo je při sdílení upozornění, že jsme nedůvěryhodná stránka atd. 
Za což patří všem poděkování. Jsem ráda, že mě napadlo upozornění rychle napsat a tím pádem jsme nezaznamenali úbytek čtenářů či fanoušků.
No dnes měl být přívětivější příspěvek - reportáž ze soboty, ale tohle mi přišlo důležitější. 
A jak vím, už se to stalo i někomu z vás, tak je to téma aktuální. Jen nevím, jestli se na to člověk může připravit. No já teď velmi zvažuju, co dám do názvu článků. 
Mějte klidný den.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ!!!
Marta Dušková

Jelikož máme problémy s facebookem od pátku, kdy jsme chtěli na našem profilu zveřejnit naprosto neškodný článek a najdete jej na našich webových stránkách pod názvem O čem se nemluví, chtěli bychom tady podat vysvětlení.

Facebook nám článek zablokoval s tím, že porušujeme zásady komunity a hrozí nám zrušení stránek Kanálu eM. Na stránku byla uvalena omezení, takže nemůžeme sdílet naše příspěvky na žádné jiné facebookové stránky tak, jak jsme zvyklí. Navíc, když někdo sdílí z našeho facebooku, napíše mu to upozornění, že nejsme důvěryhodná stránka, pozor na nás, protože porušujeme pravidla.

Prohlašujeme, že jsme nikdy žádná pravidla neporušili a článek je naprosto neškodný a věnuje se světovému dnu, který v pátek 10. září byl. Pořád jsme důvěryhodná stránka a v současné době s klatbou, která na nás byla uvalena, nejde nic dělat. Budeme kontaktovat facebook, až zjistíme vůbec kam se obrátit.

A ještě něco. Na tento světový den upozorňovala spousta médií a proběhlo upozornění i na spoustu jiných profilech a stránkách na facebooku, ale výhrůžka o zrušení a zákaz zveřejnění článku přišel jen nám.

Chtěli bychom vás velmi poprosit, abyste nám zůstali věrní a kdo můžete, prosím sdílejte toto prohlášení dál, kam my nemůžeme. A pozor bude vám to asi psát, že jsme nedůvěryhodný zdroj. Pokud se nám nepodaří v brzké době tento problém, na kterém neneseme žádnou vinu, vyřešit, hrozí nám po roce skutečný zánik našeho magazínu. Děkujeme za pochopení.

7 komentářů:

  1. Marti, jak už jsem Ti psala, moc mě to mrzí a pro vás je to hodně nepříjemné. Věřím, že vám čtenáři na FB zůstanou věrni.
    Mně se stalo v době, když jsem měla starý blog, že jsem dávala na FB odkazy na nové články. A najednou mi odkaz nešel vložit. FB mi také psal, že to odporuje zásadám komunity na FB. To tedy nevím, co je na panenkách nebo výletech škodlivého. A pokud to hlídá nějaký počítač a někdo se s tím pak už nezabývá, tak je něco špatně. Mně nikdy nikdo neodpověděl. Držím palce, aby bylo všechno v pořádku a přeji klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, díky. Věděla jsem, že se ozveš, nechtěla jsem tě jmenovat sama. Podívej se na svůj profil. Já mám hned vlevo před úvodními informacemi černý trojúhelník s vykřičníkem a u toho Varování ohledně účtu a pod tím Tohle vidíte jen vy. Když si rozklikneš to varování, pokud ho tam teda máš, tak tam máš veškeré informace na jak dlouho a proč. Ale stejně nemůžu říct, že bych to chápala, obzvlášť teda tvoje panenky. No my to musíme měsíc vydržet, tak snad nám to neublíží. Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Tedy Marti, to je fakt SÍLA!!! Mně byly takto před dvěma roky zrušeny stránky na doméně blog.cz a vůbec nikdo mi nedal žádné upozornění. Nic závažného tam nebylo, jen fotky z výletů a vůbec jsem nechápala, proč je najednou blog.cz zrušen a na dotaz administrace vůbec nereagovala. Zřejmě mě někdo "nahlásil" a tak to nekompromisně zrušili a víc se se mnou nebavili.
    Marti přeji vašemu KanáluM mnoho zajímavých témat i čtenářů a doufám, že se vše vyřeší k vaší spokojenosti.

    OdpovědětVymazat
  3. FB je zvláštní instituce. Stačí jen něco špatně napsat a už jseš zablokovaná nemyslícím automatem. Stupidita toho, co by všechno mohlo kohokoli kdekoli na světe urazit nebo by se cítil zneužit nezná mezí! Ta korektnost nás za chvíli totálně zničí. Člověk nebude moct ani pomalu někoho pozdravit, podat mu ruku nebo ho obejmout a políbit protože by to mohlo kohosi urazit....řeknu to jednoduše a velmi jadrně. Svět se v pr*el obrací...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to mě, Marti, moc mrzí, že máš problém. Já žádný Fb, Inst., ani nic dalšího nenavštěvuji, pouze se pohybuji po blozích a mám pokoj, když odmyslím ty hrátky s Blog.cz - jak nám to zrušili a pak tady smázli i přestěhované fotky!
    Je to divný svět. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, tak to se mi ještě nestalo. Možná je to tím, že já moc nesdílím... Držím palce, ať se vše vyřeší pokud možno rychle. Věřím, že je to otrava

    OdpovědětVymazat
  6. I já držím palce a doufám v rychlé a uspokojivé řešení.
    Marti, měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.