pátek 3. září 2021

příběhy slepičí babičky


aneb krátké příběhy na dobrou noc. Z těch knih, které včera dorazily a po rozbalení balíku zavoněly novotou, mám obrovskou radost. 
Možná stejnou, jakou budou mít děti.
Z edice Příběhy slepičí babičky máme doma už sedm knih, které čteme neustále dokola anebo aspoň prohlížíme obrázky už druhým rokem, a protože na každé knize byly vždy vyobrazeny další knihy z této edice, které vyšly, já jsem poslouchala pořád dokola od Loly: babi, tuhle O kravičce, která chtěla zhasnout měsíc, ještě nemáme. 
Já jsem odpovídala, broučku jsou drahé, až zase bude nějaká akce.
Příběhy jsou něžné, všechny dobře dopadnou, je tam humor a z každé plyne ponaučení, které vždy na konci knihy shrne slepičí babička pro svá kuřátka při přání dobré noci. 
Mezitím při odkládání koupě "kravičky" se nasbíralo dalších pět knih (nevím, jestli už jsou všechny, ale děti na to určitě přijdou), a mně se povedlo narazit na akci dětských knih 5 za 1 za 249 Kč, a tak jsem rychle koupila a ušetřila téměř 1000 Kč. 
Chtěla jsem na akci upozornit i vás, ale včera jsem si všimla, že akce skončila ve středu. V tom fofru, co teď mám kolem sebe, jsem si nevšimla a i já jsem na akci tedy přišla na poslední chvíli.
Ale na Knihy Dobrovský jsou akce každou chvíli a já je často využívám. 
Jen nebyla akce už dlouho na Příběhy slepičí babičky. 
Pokud knihy kupuju jako dárek, tak na slevu nijak zvlášť nečekám, ale do naší knihovničky pro vnoučata přece jen chci kapku ušetřit.
Už se těším, jak budou děti nadšené, je to pro ně překvapení, až přijedou, protože já jsem včera při prohlížení byla nadšená taky. 
Navíc není jen ta dlouho slibovaná kravička, která chtěla zhasnout měsíc.
 Příběhy jsou jednoduché i jednoduše napsané se spoustou obrázků, ale právě proto se na naše večerní čtení hodí, když už jsme všichni unavení ze zážitků po celém dnu a čtení Devatero pohádek Karla Čapka vyžaduje přece jen velkou pozornost a soustředění, ale občas je čteme taky.
Mějte pěkný pátek.










8 komentářů:

  1. Marti, zajímavý tip na četbu pro děti. Už bych měla přemýšlet o dárcích pod stromeček a navíc bude mít Venda svátek a v prosinci narozeniny. Je to čtenář, tak to asi bude nějaká kniha.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou hezké! Teď nějak nemám pro koho je kupovat…
    Marti, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem ráda kupovala knížky pro naše kluky a později pro vnoučata. A hrozně ráda jsem si je i četla.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Dříve jsem také kupovala spoustu takovýchto knížek, ale už mám vnoučata dospělá a tak knížky jen otírám od prachu a mnohé už jsem také rozdala. Ty nejhezčí ale stále schovávám, protože se třeba dočkám pravnoučat... Měj se hezky a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, úžasný tip na dárky. Škoda, že je nemám komu kupovat, hned bych po akci koukla. Snad jednou se mi podobné tipy budou také hodit. :o)
    Měj prima víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  6. Knížky vypadají moc pěkně, děti budou určitě nadšené.
    Hezký víkend, Marti

    OdpovědětVymazat
  7. No, já kdysi dětem koupila pohádky od Miloše Macourka s obrázky od Adolfa Borna. Když byly moje děti malé, ani jsme je nedočetli. Taková to byla blbost. No, ale mojich pět vnoučat je miluje a já až po letech přicházím na jejich "kouzlo". Dnes ovšem knihy (papírové) nekupuji. Náš dům je jimi zavalený. Dětem kupují rodiče, a já si kupuji jen do čtečky.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, díky za tip na dárek, už jsem podle Tebe několikrát nakoupila! Děkuji!!! Mám tři malé vnučky holčičky a tak se kouknu.Začala jsem už objednávat dárky na Vánoce, je nás hodně a nechci pak stres. I když si nedáváme plno dárků, kupuju průběžně. Taky bych to dala na blog třeba pro inspiraci, ale nemůžu, oni sem nakukujou... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.